TV emisija

Već neko vreme razmišljam o jednoj ideji, a mislim da nisam jedini, elem, primetio sam da na našim tv kanalima poodavno nema emisije posvećene video-igrama! Vidim da je administrator sposoban za sve i svašta, pa je ovaj post ustvari možda jedan vid podrške da Robotnjik pokuša da plasira na neku od televizija ideju o emisiji posvećenu igrama!
Možda je i on sam o tome razmišljao, ali , ko velim, nije zgore’ napisati!
Ne mora 360-ca da bude jedina u toj emisiji, sve dolazi u obzir, ali jednostavno, želeo bih da vidim emisiju koja je po produkciji i kvalitetu na nivou oba XboxRepublika sajta!
Šta kažu ostali!?

Uh,

Svojevremeno sam pisao opise za Game Over (da l zna neko jel se ta emisija jos negde emituje? Ne gledam vise tv) – cak i tada, jedini razlog zasto je ona postojala/prezivljavala jeste dobra volja i tvrdoglavost legendarnog Askovica. Respect. :cool:

Ideja je lepa, ali ne verujem da ima nekog ko bi hteo da ulozi potrebne pare da takva emisija ispadne iole kvalitetno. U koreji imaju 5 kanala posvecenih iskljucivo igrama (od kojih je makar jedan iskljucivo Starcraftu!), dok kod nas jos uvek vlada prilicna stigma kad se uopste pomenu “igrice”.

Mislim da jos nije sazrelo vreme za tako nesto…

Hm, sad nesto razmisljam, mozda bi xbox republika vremenom mogla da organizuje nekakav podcast, a ako smo dovoljno ludi, jednog lepog dana i webcast kao sto je recimo 1Up Show. Ali opet, tako nesto zahteva pare i veliki angazman, mada se barem ne bi cimali sa tv stanicama…

Ideja je lepa ali kao i uvek od ideje do realizacije je dug,dug put.Ova noodle-ova ideja sa podcast-om je znatno realnija.Al opet ako se nesto bude pravilo,nudim se da budem voditelj.:smiley: Samo ce mi biti potrebna i koleginica a evo tu moze adrijancica da uskoci.:slight_smile:

ja sam uvek ZA!

super je ideja i razmišljamo o tome.
Problem ne bi bile ni pare ni uslovi za tako nešto, koliko stalni angažman da se stvari priređuju na način da ne budu zastarele u trenutku emitovanja ili toliko posebne da zavređuju pažnju i čekanje gledalaca. U vreme kada se putem interneta stvari saznaju mnogo brže, posebno u svetu igara, čekanje da se ta ista informacija pojavi u TV emisiji i nije neki motiv.

Sa druge strane, gomila ekskluzivnih video snimaka i trejlera je zauzeta za velike igrače, poput Gametrailersa, Xplay/g4tv, IGN, Gamespota, 1UP, čak i media sajt Gamersyde ne dobija materijal (zadnje čega se sećam jeste footage Forze 2 za Xbox 360 i Killzone 2 za PS3, koji je odmah i smaknut). Treba steći reputaciju da bi se dobilo “nešto” što će nekog zanimati i začiniti emisiju, a to je bogami teško.

Takođe, dolazimo i do tematike emisije, odnosno, da li je general gaming ili specifično samo za konzole, ili samo za neku platformu? Iskreno, konzole su jedina sfera koja me zanima a u našoj zemlji je PC dominantna platforma. Ako se emisija koncentriše na Xbox 360, smanjuje se angažman i lakše je doći do potrebnog sadržaja, a opet, koliko je vlasnika 360ce i koliko bi njih pratilo program.

E sad, razmišljali smo i o engleskoj verziji programa ili english only, i tada dolazimo do potrebe za native speakerima da nam show ne bi zvučao tarzanski, što je opet potreba za novim ljudima koje treba angažovati.

Dakle sve ima svoje + i -. Sa produkcijske strane, uslovi postoje, nije se nikada lakše mogao praviti program nego sada.
Pre nekih par meseci sam pričao sa drugarom koji radi na jednoj domaćoj televiziji, i ispostavilo se da većina istih prosto vapi za programom i da prostor za emitovanje postoji, samo što to zahteva konstantnu produkciju.
Ako se i zanemari TV kao medij, uvek se emisija može postaviti kao stream ili download, što je najmanji problem.

Predlog podcasta je skroz ok, gde su produkcijski troškovi još manji, samo cela priča mora da bude toliko zanimljiva da je ljudi žele skinuti i preslušati, odnosno teme u istoj da su dovoljno interesantne kao i gosti ili voditelji. i opet da li je to srpski (ograničena publika) ili engleski (šira publika, ali veća konkurencija).

Nadam se / voleo bih da ovo jednog dana zaživi u nekom obliku, do tada, treba aktivno razmišljati

Ja bih jaaaaako voleo da vidim emisiju posvećenu Xbox 360 konzoli. Verujem da ih kod nas ima sve više i da će taj broj samo da raste kako cena bude padala.

Mislim da se treba fokusirati na jednu platformu, sa osvrtom na vesti vezane za ostale platforme, kao neki bonus info.

kada si specijalizovan za nešto, mnogo ćeš lakše doći do ljudi nego biti širok i ne pokriti nikog a pri tom se raspasti da bi se svima “udovoljilo”.

Voleo bih da bude dosta humora u istoj, ali onako pametnog i oštrog. Za goste bi trebalo imati uvek dve strane koje imaju potpuno različite stavove, jer to stvara clash koji je itekako zanimljiv (sećam se 1up podcasta gde su se Luke i Shane tabali međusobno 360 vs PS3) i to na različite teme.

Poneki video review i to dva minuta maximalno, pokazati inserte iz najnovijih igara, poneki trailer, top lista, nešto blesavo što je tamo neki fan napravio, neka nagradna igra i neko ludilo koje uopšte nije gaming related (npr minut priče o vidri koja je utripovala da je fazan), nešto o muzici video igara, neka retro sekcija, opet top lista ali iščašena (top5 najboljih vojnih uniformi u igrama ili frizura koje prkose fizici), mali info sa gaming scene. Mislim da nekih 20tak minuta uopšte nije teško sastaviti a recimo extended izdanje sa full trailerima i snimcima, staviti na net.

tako nešto, bih uvek pratio!

E baš to! Tako nešto sam i ja imao u glavi kad sam pokrenuo svu ovu priču!
Mislim da emisiju nije teško napraviti, pogotovo ako “negde” imaš ljude sa sluhom za dobru stvar! Pa i 'ajde, neka bude samo za 360-cu, bolje išta nego…
Ali sad kad je Robotnjik pojasnio jasnija mi je cela slika i priča o tome, ali i dalje smatram da bi većina ljudi radije pogledala emisiju na našem TV-u, pa makar i sve to već videla u nekoliko trailera, na nekoliko game-site-ova!
Doza finog humora, pa top liste ovog i onog, ma bilo bi tu za svakog ponešto, a tržište (ja) vapi za dobrom emisijom game tipa!
Mene lično ubi dial-up, i šta uostalom tim putem ja mogu da vidim i saznam?!? Ne učita se ni pola stranice kad odustanem a kamoli da vidim XBR-TV!, Na poslu se pomalo šlepam, mada je mojim kolegama već dosadilo da gledaju zeleno, crn ekran i novitete za xbox.
Pa šta ako sam i nešto video na game spotu, IGN-u i ostalima, 'oću bre da vidim nešto naše, u našoj režiji! Da sam igrao po score-u GS, pola igara ne bih ni odigrao!
Ne znaju oni šta leži domaćem igraču!
UH, raspisah se…

pitam nesto,al se potrudite da odgovorite iskreno…koliko vas pogleda vesti na ovom sajtu a koliko samo klikne na forum ???

Evo ja npr. na pet ulazaka na forum jednom pogledam vesti.:slight_smile:

Ja, na primer, prvo šmeknem vesti pa onda forum!

nemojte pogresno da me shvatite,pitam jer nisam videla da ima komentara pa zato…

komentari ne rade :frowning: one day

aaaaaaaaaaaaaa…vidis to nisam znala

E ovako nesto kada bi se izvelo…pa bilo bi bas baro.
Otprilike za svaku igru koja iole vredi da se uradi neki video reviewcic postavi na sajt.Bili bi inovatori(lokalni) i kao takvi ubirali plodove inovatorstva.

Ps Jebiga al opet sam se uhvatio afro samuraja veselog.

ha! dobra je fora.

rekoh nije problem, trebaju nam samo pričljivi ljudi pred kamerom, da ne bude tunjavo i navlačenje. brz review, najviše 6-7 minuta, manje priče, više gameplaya i eto ti.

E ljudi da vam kazem. Ja vec mesec dva razmishljam na temu emisije o igrama koje dolaze i koje su proshle jer pored Rock’n’Rolla Igre i josh neke stvari su moje sledece ljubavi. Imam iskustva sa televizijom,radio sam R’N’R emisiju o taj prvi serijal ( 10 kom ) je protekao super ( uchio sam se poslu i eto ) tih deset starih emisija moze da se vidi ovde:
http://prestup.blogspot.com/
A moja Free Televizija bice ovde ( kad krene ):
http://cwtvnet.blogspot.com/

E sad to ce sve da zazivi za koji mesec kada se dobro organizujem i prikupim zivaca za jedan novi pochetak. U planu su mi nekoliko emisija razlichite tematike a kako stvari stoje,postoje i neke televizije koje su se ponudile da prikazuju moja dela i zlodela ( njima hvala na poverenju ). I naravno na mom blogu je sve bilo i bice FREE :slight_smile:

ja bih voleo da ima jer nekako mnogo se uzivis kad gledas nego kad citas na netu ili u novinama