Tutorial -Softmod Wii 4.3

Vodic za softmod 4.3 Wii-a

Ovaj vodic za softmod je uzet sa

Guide: Softmod ANY Wii
i prilagodjen samo za 4.3FW,preveden i dodate su slike radi lakseg snalazenja.Nadam se da cu kada budem nekome radio softmnod slikati i zadnje delove postupka,ali je tutorial funkcionalan i bez toga.

Ovaj softmod je pravljen prvenstveno za FW 4.3 U/E/J/K (da ovo ukljucuje I crne/crvene Wii)
Softmod moze brikovati vas Wii,ali je to jako malo verovatno.Prihvatite ovu cinjenicu ili se zaustavite.

Kompatibilan je za hardmodovanim I softmodovanim Wii.
Za softmodovani Wii,samo pratiti vodic,ne brisati nista

Upozorenje:
Nikada,ali nikada ne raditi update Wii-a direktno sa Nintendovih servera.

Poglavlje 1 Pokretanje Hackmii Installer-a

1. Nabavite MAC adresu vaseg Wii-a.
    MAC adresa Wii može se naći:
    Iz menia Wii Channel, odaberite “Wii Settings” (okruglo dugme na levom-donjem uglu ekrana sa natpisom “Wii” na njemu)

Odaberite “Internet”,

zatim “Console Information.”

MAC adresa Wii konzole je prikazana u prvom redu.

2. Formatirati SD karticu u FAT32. Ne preskakati ovaj korak.

3. Preuzmite HackMii Installer
    Možete koristiti MAC adresu za izgradnju prilagođene hackmii instalacije na LetterBomb
    Proverite jeste li odabrali svoj region na vrhu.

Ako unesete captcha pogresno,region ce se resetovati. Obratiti paznju na to.

4. Kopirati preuzete datoteke u root direktorium na SD kartici.

5. Stavite karticu u Wii i pokrenite ga.

6. Kliknite na koverat u donjem desnom uglu.

Ako ne vidite crveni koverat sa bombom, pritisnite - ili + dugme na Wii Remote-u za odabir drugog datuma.
    kada ga nadjete treba da izgleda ovako.

7. Kliknite na velikom crvenu kovertu s bombom. Hackmii instalacija se pokreće.

Poglavlje 2 -Instalacija HomeBrew Channel-a I Bootmii-a

Pročitajte upozorenje i pritisnite dugme 1 na wiimoteu
Ovo moze potrajati minut ili dva dok se tekst “pritisnite 1” ne pojavi na ekranu.

Budite strpljivi
Instalirajte HomeBrew Channel

Instalirajte Bootmii kao Boot2 (boot2 možda neće biti dostupn, IOS instalirajte automatski)

Pripremite SD-karticu

Poglavlje 3- Napravite NAND Backup (Nije opciono obavezno odradite ovo.)

Pokrenite HomeBrew Channel , pritisnite dugme -HOME-, i izaberite opciju Launch Bootmii.
Napravite backup NANDa.Da bi to uradili potrebno je pritisnuti sledecu kombinaciju tastera: Power, Power, Power,Reset, Reset.
Inace tasteri odredjuju sledece
Power = desno, Eject = levo, Reset = potvrditi
Znaci kada udjete u BootMi
Pritisnite Power, Power, Power, trebalo bi da se nalazite na

pa onda Reset, Reset.Posle prvog pritiska Reset trebali bi da se nalazite na obelezenoj ikoni a drugim Resetom to potvrdjujete

Ako ste uspesno odradili korake kopiranje NANDa bi trebalo da pocne i izgleda ovako.

Nakon što backup završi,napustite bootmii i izadjite u HomeBrew Channel HBC
Backupujet vaše Bootmii fajlove na računaru
SD: \ bootmii
SD: \ nand.bin
SD: \ key.bin

• Ne gubite ove datoteke *
    Ako želite učitati bootmii opet, kopirajte natrag bootmii mapu na SD: \

Sada imate Homebrew Channel i bootmii instaliran. Napravili ste backup NANDa.

Poglavlje 4 - Hakovanje vašeg Wiia

Pročitajte ovo poglavlje.Nekoliko puta
Format SD-kartice! (OBAVEZNO)
Da, formatirajte SD karticu, backup sve na racunar i formatirajte je. Izbrisite sve

Preuzmite datoteku Modpack
Potrebna je standardna SD kartica, 1-2gen ScanDisk je najbolji. SDHC kartice neće raditi
Potrebno je 350 slobodnih blokova NAND prostora
Uklonite sve GC kontrolere, GC memorijske kartice, USB uređaje.
Glegajte da ne ostanete bez struje u toku procesa-Vrlo je važno

Preuzmite modpack za područje vaseg Wiia.Budite sigurni da skinete odgovarajuci region.

RAPIDSHARE
USA-ModPack-NTSC-U.zip
EURO-ModPack-PAL-E.zip
JAP-ModPack-NTSC-J.zip

ili

MEDIAFIRE
USA-ModPack-NTSC-U.zip
EURO-ModPack-PAL-E.zip
JAP-ModPack-NTSC-J.zip
Ekstraktujte svoj ModPack na SD: \

Preuzmite
CIOS-PACK.zip rapidshare
CIOS-PACK.zip mediafire

Ekstrakt na SD:
Prepiši datoteke ako je zatraženo
Ako biste želeli ažurirati kanal-Wii Shop
Preuzmite
Wii_Shop_Channel-v20.zip rapidshare
Wii_Shop_Channel-v20.zip mediafire
Ekstrakt na SD:
Prepišite datoteke ako je zatraženo

Sada treba proveriti da li su fajlovi koje ste preuzeli ispravno skinuti.(ovo je vazno)
Idite za Racunar
Na računaru, otvorite SD karticu
Pokrenite SD: \ md5summer.exe (ovo je pokrenuti na računaru, a ne na wiiu)
Kliknite na " Verify Sums ", odaberite “ModPack.md5”
Sve bi trebalo da je verifikovano bez greske. (vrlo važno)
Kliknite na “Verify Sums” opet, provjerite cios-PACK.md5.Svi checksumovi moraju biti ispravni.
Ako se pojave greske = loše vesti, pa pokušajte sa skinete fajlove ponovo.

Poglavlje 5 – Instalacija WAD-ova

NAPOMENA: Ako instalacija WADa ne uspe,pokusajte da instalirate WAD ponovo.Ako i dalje ne uspevate pritisnite B da se vratite u glavni meni,izaberite reload ios,reload ios 236,i onda ponovo pokusajte da instalirate WAD koji vam pravi probleme.
NE POCINJATI NAREDNI KORAK DOKLE GOD NE INSTALIRATE SVE WAD FAJLOVE !!

Pokrenite HomeBrew Channel, pritisnite HOME, pokrenite Bootmii
Multi-Mod Manager se pokreće (preko cboot2)
Nikada ne deinstalirati IOS, ili SM jer ćete brikovati vaš Wii !!!
Nikada ne deinstalirati IOS, ili SM jer ćete brikovati vaš Wii !!!
Izaberite “WAD Manager” –Pritisnite A
Pritisnite (1) za “Install all WADs” – Pritisnite A
28 WAD-ova treba da se instalira bez greške
“Pritisnite bilo koje dugme za nastavak”
Budite sigurni da svih 28 WAD-ova instalirano,ovo je vrlo važno
Ne nastavljati sa greškama, svih 28 WAD-ova se mora instalirati

Odaberite folder “System Menu 4.1” –Pritisnite A
Pritisnite (1) za “Install all wads” – Pritisnite A
3 WADa treba da se instaliranju bez greške
Budite sigurni da su sva 3 WADa instalirana, vrlo važno

Ovo instalira patchovanu verziju System Menu-a, koji preporučujem. Ako vam smeta, nemorate to učiniti.
Nikada ne deinstalirati IOS, ili SM ćete brikovati vaš Wii !!!
Nikada ne deinstalirati IOS, ili SM ćete brikovati vaš Wii !!!
UPOZORENJE: Ovo je verzija patchovanog System Menu-a, koji radi na verziji patchovanog ciosa60. Nikada ne menjajte cios60-v54321 sa iosom 60-6174. Na taj način ćete brikovati Wii ako ažurirate direktno od Nintenda. Nikad ne ažuriranje preko Nintenda,da ne bi upropastili cios60-v54321.Upozororeni ste!!!
Pritisnite B za vracanje na folder unazad.

Ako nadograđujete Wii Channels, kao što je shop channel, odaberite “Channels”-Pritisnite A
Pritisnite (1) na “Install all WADs”-Pritisnite A
Svi wads kanali bi trebali biti instalirani bez greške

Pritisnite 2 za učitavanje MMM App Managera
Sada bi trebali biti u App Manager mmm
Pokrenite “Homebrew Channel Loader”
Homebrew Channel se loaduje.

Poglavlje 6 - Instalacija Priiloadera (brick zaštita. Ovo vam je potrebno)
Trebali biste biti u Homebrew Channelu
Pokrenite Priiloader
Priiloader 0,6 instalacijski program će učitati
Pročitajte upozorenje-Pritisnite + ili A da instalirate
Kad se završi.Homebrew Channel bi trebalo da se ucita.
Onda držite Reset dugme na Wii konzoli, nastavite držati Reset-priiloader će učitati
**** Ako se Wii ‘‘zaledi’’, držite Power dugme 10sekundi .****
**** Priiloader instalirati samo jednom, morate držati Reset da pokrenete priiloader ****
Ako se MMM pokrene pri bootu, izbrisite SD: \ bootmii sa SD kartice
Izaberite " System Menu Hacks " – Pritisnite A
Omogućite bilo koji vam hack koji vam je potreban. Predlažem-
“Block Disk Updates”, “Block Online Updates”, “Remove Diagnostic Disc Check”, “Move Disc Channel” Ako ne znate cemu ostali hackovi sluze onda vam i ne trebaju.
Izaberite Save settings –Pritisnite A
Pritisnite B za povratak na glavni meni priiloadera
odaberite “load/install file”
Instalirajte USBLoaderCFG.dol
Vaš Wii sada bi trebalo da blokira update da diskova kao i online update, možete premestiti disk channel ili ako vam se sviđa,autoboot direktno na usbloader.

Poglavlje 7 - Finalni koraci

Formatirajte SD-karticu, posljednji put
Ekstraktujte
App Pack.zip rapidshare
App Pack.zip
na SD:
Ukljucite vaš Wii . Videćete sledeće instalirane kanale.
CFG-USBloader-Ovo je forwarder,on omogucava učitavanje usbloadera sa SD kartice ili HD bez ulaska u HBC
Backup dics kanal-To je autoboot mod od Neogamma loadera , on omogucava autoboot diskova. Pritisnite bilo koju dugme tokom učitavanja da biste pristupili meniu. To je kanal i ne koristi SD / HD
Backup HBC-Videćete kanal sa ‘‘crnom vodom’’, sa oznakom backup HBC. Kada se pokrene, HBC 1,03 učitava. On je instaliran kao rezervno sredstvo za pokretanje homebrewa ako vam ikada zatreba. Ne bi ga trebalo koristiti, osim ako je neophodno. Ne deinstalirati ovaj WAD, sa imenom “Maui”. Držite ga na vašem Wiiu ili ga sacuvati na SD karticu. Možete ga premestiti daleko na desnoj strani kanala ili ga vratiti na računar. Nikada ne znate, jednoga dana možda ce vam biti potrebno.

Takodje ko hoce da pretvara iso igre u wbfs preporucujem

Wii Game Manager 1.5.0.2

eto da ima nesto i za wii :slight_smile:

svaka cast, objasnjeno ljudski, ko ima WII ima da uziva :slight_smile:

Probaćemo za jedno sat vremena ovo :slight_smile: i nadam se uspešnom završetku :stuck_out_tongue:

Javi sta si uradio, ne stignu da ti javim za soft mod.

A nema veze, nije komplikovano, samo sve treba 3x check pre nego što kreneš u drugi korak i pratiti tutorial. Poštar još uvek nije došao a tek treba da idem po komponentni kabl, tako da mi se modovanje sve više i više udaljava :/.

I Ivan reče da će mi možda pomoći ako zaglavim negde :slight_smile:

u sustini exploit je letter koji stoji na MMC i kada ubacis ucitas ga i pokreces sta hoces.
On ti je dao detaljni evo ti original sajt za bombu LetterBomb dao ga je i on :slight_smile:

Tutorijal je vlro detaljan i zasluzuje svaku pohvalu.

Licno sam softmodovao 2 wii sam pomocu ovoga i jos 20ak ljudi mi je potvrdilo da je proslo sve bez problema zato samo polako,korak po korak i pazi da ti se svi wadovi instaliraju,da izaberes dobar region i to je to.Tutorial je malo podugacak ali kad zavrsis proces imaces nand backup i priiloder tako da ne mozes wii da brickujes i da hoces. :slight_smile:

Tutorijal je potpuno ispravan bez brige :wink:

Voleo bih i ja neki Wii ali su cene kod nas iz nekog razloga potpuno nenormalne. Prodaju se polovni za 150e (sa fazon 5 nuncaki i bubnjevima, kome to treba koji q), a novi su i do 20.000?! S obzirom da je najavljen Wii U ocekivao sam price drop medjutim NOT GONNA HAPPEN IN SERBIA. U USA moze da se nadje vec za 60-70 dolara…

Mislim, nesto mi se ne daju pare za sub-hd konzolu na kojoj bih igrao decije platformice, koliko god umeo da besomucno rasipam novce na tehniku.

Odlican tut, btw…

@padawan ovo je tema za tutorijal ne za opis konzole :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Done :slight_smile:

Tapatalkin’ w iPhone 4s.

ekstra sada kreni da cepas igre :slight_smile:

Ceo dan ih cepam! Ne mogu da se odvojim, ovo je *****a zaraza!

Ja bih da softmodujem svoju konzolu, ali ne znam da li je to kod mene vec uradjeno.Ja sam je kupio pre 10-ak dana i mogu da igram gotovo sve igre preko usb koje skinem sa neta.E sad, postoje neke koje ne mogu a ihteo bih da ih igram.Naime, postoje 2 manifestacije kako igre nece da se ucitaju.Prva je da ekran pozeleni nakon odabira igre u usb loaderu, a druga je da nakon odabira igre ekran pocrni, kao da zatreperi i vrati se u Wii meni.Tragajuci po netu dosao sam do zakljucka da je ovo do starog cIOS ili je star USB loader.Da li bi sa softmodom koji je pokazan u tutorijalu gore mogao da poteram i igre koje do sada nisam mogao, ili treba nesto drugo da uradim.

Ovo mi je prvi Nintendo uopste do sada, i moram priznati da nisam upoznat sa terminima i nacinima sa kojima se konzola dovede u stanje pokretanja piratskih kopija igara, ali zelim da naucim.Jeste da imam 46 godina, ali zelja za ucenjem ne nedostaje.

Koje si igre pokrenuo da ne mogu? Znam da ima problema sa COD Black Ops i jos par igara. I ja sam je uzao prije tri dana, tek me ceka posao :slight_smile:

Ne mogu da pokrenem call of duty 3, skylander spyro’s adventure, crash mind over mutant, wii sport resort, sport island 2.Ima jos mozda 2-3 igre ali sada ne mogu da se setim koje su.Najgore mi je sto ne mogu da pokrenem wii sport resort jer u njoj ima simulacija strelicarstva a drugar trenira strelicarstvo, i hteli smo zajedno da probamo ali dzaba.Jel moze pomoc oko pitanja iz mog proslog posta?

Odlicno objasnjeno,hvala!

Odlicno objasnjeno,hvala,uspio sam,radi.Jedino mi SD kartica mora biti ubacena sa zadnjim App Pack da bih mogao otvoriti usb loader,da li moze raditi bez kartice,sta moram uraditi?Da li mogu sacuvati igre na Wii?