Tutorial: Kako prebaciti savegame sa jednog profila na drugi

Juče sam naleteo na jednu stvar zbog koje sam i uradio ovo, i odlučio da podelim sa vama tako što ću što jednostavnije napisati tutorial kako da prebacite savegame sa jednog profila na drugi. Naime pre nego što su me banovali sa LIVE-a 2009. godine, četiri godine sam koristio isti gamertag. Kad sam dobio ban i uzeo novog jaspera prošle godine, odlučio sam da napravim skroz novi gamertag. Nije mi bilo žao ni G poena kao ni achievementa. Međutim juče sam se konačno naterao da krenem Mass Effect 2, pošto se trojka polako bliži a ja ni dvojku nisam prešao. i pogađate. Savegame pređenog keca na starom profilu. Pošto hoću da nastavim igru sa likom i odlukama koje sam napravio u kecu a da ne moram ponovo keca da prelazim, prošvrljao sam malo po netu, i našao kako se prebacuje save sa jednog profila na drugi. Proces je vrlo jednostavan i zahteva 15 minuta vašeg vremena. Pa da krenemo:

Za ovu operaciju vam je potrebno:

  1. Program Modio koji se nalazi na ovom linku Get Modio_3.0.zip on Wupload.com

  2. USB Stick veličine najmanje 1GB, prerađen da radi na xbox-u

Ja sam za ovo koristio Xbox 360 hard disk, pošto mi nije problem otvoriti kućište, spojiti hard na komp i prebaciti save. ali verujem da će većini to predstaljati problem, pa ćemo koristiti USB stick.

Da se ne izgubite u ovom tutorijalu, staviću banalni primer. Sejv koji hoću da prebacim će biti Mass Effect, dok će pomoćni Sejv biti Darksiders. Profil 1 će biti onaj na kom se nalazi stari sejv, dok će Profil 2 biti profil na koji hoću da kopiram sejv.

Dakle, upalite vašu konzolu, uštekajte USB, idite na System settings/Memory. Videćete ponuđene vaše memorijske jedinice i USB Storage device. kliknite na njega i selektujte Configure now. Sačekajte da vam xbox izbaci poruku da je vaš USB stick spreman za korišćenje sa xbox konzolom. Kliknite OK i sad uđite u memorijsku jedinicu (hard disk, Memory Unit) na kojoj se nalaze vaši profili i sejvovi. Uđite u Profiles selektujte profil na kom se nalazi Save koji hoćete da prebacite (Profil 1) i izaberite opciju Copy (ne move) i kopirajte profil na USB stick. ponovite istu operaciju za profil na koji hoćete da prebacite Save (Profil 2). izadjite iz Profiles tab-a i udjite u tab Games. kad uđete u neku od igara videćete da se tamo nalaze sejvovi a ispod svakog sejva piše za koji gamertag je taj sejv. Sledeće šta treba da radite je da kopirate sejv na USB. isti postupak kopiranja kao sa profilima. Tako da, nađite savegame koji hoćete da prebacite sa profila na profil (Mass Effect), kao i jedan bilo koji sejv koji je vezan za gamertag na koji hoćete da prebacite sejv. (Darksiders). Kad to uradite, isključite USB iz konzole i preselite se za PC.

Ubacite USB stick u komp i pokrenite program Modio. Kad ga upalite dobićete ovu sliku:

Izaberite opciju Open From a Device, sačekajte par trenutaka i program će otvoriti USB stick i to će otprilike izgledati ovako:

Kao što vidite na slici, neki profili imaju pravo ime, dok su neki profili samo brojevi i slova. Ukoliko i u vašem slučaju neće biti pravog imena vašeg profila, samo kliknite na neki od profila i on će vam otvoriti savegame koji se nalazi na izabranom profilu pa ćete tako najlakše prepoznati koji je koji profil.

Ok, nadjite koji je profil na koji hoćete da prebacite savegame (profil 2) i otvorite vaš Savegame koji ste prebacili (Darksiders). kad to uradite pojaviće vam se novi prozor kao na slici:

Ako ste dobili novi prozor, otvorite notepad ili bilo koji program za tekst i kopirajte brojeve i slova iz polja Profile ID i Device ID. Zatvorite prozor.

Idite ponovo na Open from a device, sad izaberite profil (profil 1) na kom se nalazi save koji hoćete da kopirate (Mass Effect). Kad vam se otvori prozor sa sejvom, otvorite notepad i paste-ujte Profile ID vrednost iz notepad-a u Profile ID polje u sejvu. isti postupak ponovite i za Device ID. kad to uradite kliknite na Rehash And Resign i onda na Save to device.

Isključite USB iz kompa, zakačite na xbox, udjite u System Settings/Memory, izaberite USB stick, udjite u tab Games, i kopirajte modifikovani (mass effect) save nazad na vašu memorijsku jedinicu. pomoćni savegame i profile ne morate da kopirate nazad, zato što su oni nepromenjeni, a samim tim što ste kopirali, oni ionako postoje na vašem hard disku.

Ovo je tutorijal samo kako prebaciti savegame. ovim ćete dobiti samo snimljenu poziciju na novom profilu. i to je to. Achievementi i dalje ostaju na starom profilu. Možda čitajući tutorijal ovo izgleda malo komplikovano ali verujte mi, vrlo je jednostavno i ne zahteva više od 10-15 minuta vašeg vremena.

Uživajte :beer:

Ovo već dugo tražim :wink: Hvala Akiris

e ovo cu danas bas da probam treba da prebacujem sa jedne konzole na drugu, no jel ima nesto kako vratiti achievemente? Ja znam kako da ih nagruvam ali onda se desava da ne mogu da dobijem druge achievemente, nece jednostavno da ide dalje, napisem primera radi da imam 15000G i otvarane eachievemente ali nove dalje nece da ih otvara, zaboravio sam program kojim sam to radio… a za saveove cu bas danas da se pozabavim pa javljam

cheateru:)

@studiopvc

Kako se “gruvaju” ach? Nema sanse da to radim na mom profilu, ali cisto konverzacije radi?

ma bre ja sam na jtag mnogo me zabole za ach, ali problem je sto kad se tako nagruvaju ach onda nece da se dodaju novi nikako, ostane samo toliko koliko pise da ima… to me zanima, ja bih sad vratio samo ono sto imam 15500 valjda tako nesto, jer mi je profil corruptovan, bio je na ban konzoli kacen i sad me to zapoprckuje :stuck_out_tongue:

e sad znam kako da ga uncorruptujem ali nema nijedan G onda niti ach… i ako ja nagruvam sad nove poene i ach dzaba sve to kad nece da mi dodaje nove, probacu bas kasnije pa da vidim, otvoricu novi profil pa cu na njega saveove da prebacim a za poene cu da vidim bas sta se desava

“zabole te za ach” - jeres:)

i na kraju sam samo UNCORRUPTOVAO profil uz pomoc CON Flag Remover-a, rehash and resign posle toga sa MODIO programom i sve sljaka, svi saveovi su tu sve normalno :slight_smile:

Hmm ja imam jedan slican problem…dakle, posto je konzola Elite i nemam unutrasnju memoriju (jos nisam uzeo HDD), profil sam drzao na USB uredjaju od 2 GB. Kad sam ga ustekao jutros, imam sta da vidim-USB opet trazi konfiguraciju, tj sve se izbrisalo, profil i sejvovi. I tako pocnem da trazim, nasao sam sve kako da prebacim save, sve odradim, ali svaki put kad vratim USB u Xbox, on ne prepoznaje kao da je USB konfigurisan za Xbox, ne vidi ni profil, ni save. A imam samo jedan USB ulaz, nemam transfer cable, i profil mi je stalno na USB-u. Upomoooooooc (zivim na 5. spratu, let je duuuuug) :slight_smile:

pa kupi drugi usb stick :smiley:

Eh da je tako lako :slight_smile:
Ma imam samo jedan USB slot, a profil je na tom USB-u koji je unutra. I ako prebacim save na drugi USB, nemam na sta da snimim, posto Elite nema unutrasnju memoriju, samo onaj vanjski HDD. Ima li misla ovo sto ja pricam, ili sam nesto previdio?

el postoji rješenje za ach.

A ja debil otvarao novu temu…hvala ti k’o bratu :slight_smile:

Novi Modio ne prepoznaje profile…imam ih 2,3 na USB-u, konta da je USB prazan a prikazuje da je neka memorija popunjena ?

Ti skini stariju verziju

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Skontao sam…ako neka ima problema sa prepoznavanjem kao sto sam ja imao najbolje mu je da koristi KINGSTON usbove i po mogucnosti od 1GB i tad nema problema…ako opet ne prepoznaje, stavite jos koji profil, neka ih bude 4,5 komada ako treba i radi :Đ