Već dugo vremena planiram da napravim ovaj tutorial, iz prostog razloga što su developeri postali previše alavi i svaki DLC skupo naplaćuju. Ovaj tutorial važi samo za one koji poseduju legit verziju igre na Steamu. Na ovaj način je moguće za svaku igru dodati DLC i nema šanse da ćete dobiti ban ili nešto tome slično. Da bi sve radilo kako treba morate detaljno ispratiti uputstvo.
Kliknite Browse i otvorite direktorijum gde ste instalirali Steam Client, kod mene je to: “D:\Program Files (x86)\Steam” i otvorite folder “appcache” i onda selektujte fajl “packageinfo.vdf”.
Sada morate da unesete AppID DLC-a koji ste skinuli i da kliknete Patch, za svaki DLC koji želite da dodate za tu igru se ponavlja ovaj proces. AppID DLC-a svake igre možete da vidite na: https://steamdb.info/
Nakon ovoga morate da editujete fajl “appmanifest_208650.acf” koji se nalazi u folderu “SteamApps” i morate dodati AppID + Depots za svaki DLC unutar MountedDepots sekcije.
Nakon toga fajl “appmanifest_208650.acf” obeležite kao Read-Only.
Pokrenite igru i videćete da su svi DLC-ovi instalirani.
Ukoliko ne možete da pronađete AppID Patch V2 za download, pošaljite mi PM i tamo ću vam dati link, pošto je na forumu zabranjeno postavljanje linkova.
Tutorial možda deluje komplikovano, međutim kada prvi put sve odradite polako, videćete da uopšte ustvari nije teško i da se lako upamte svi koraci. Ja sam ovo konkretno odradio za Batman Arkham Knight jer nisam želeo da plaćam dodatnih 10+€ za DLC-ove koji sve ukupno ne nude više od 2-3h gameplay-a.
Ispod igre na Steam nalogu će ti pisati datum kada si koji DLC dodao i oni će kao i sve ostalo biti najnormalnije vidljivi na Steam nalogu. Inače se ovo koristi već godinama, zaista je ovo star tutorial, ali ja nikada dosad nisam imao potrebe da koristim ovako nešto (piraterija hehe), tako da sam tek skorije i saznao.
Kada odradiš sve stavke do stavke broj 6 ćeš imati taj fajl. Inače da bi ti DLC-ovi radili, moraš da za isti pronađeš AppID i Depots, dao sam sajt gde imaš te brojeve i da ih upišeš unutar fajla appmanifest koji se Notepadom edituje, i tada ćeš videti MountedDepots i ispod toga upisuješ brojeve, to jest AppID i Depots za svaki DLC koji ubacuješ. 7 stavka je samo da se taj appmanifest sačuvani fajl obeleži kao Read Only preko desnog klika i Propertiesa.
S obzirom da tutorial nije ni malo lak za početnike i ja sam imao problem na početku i sve iščitavao po više puta, još je bilo i na Engleskom, tako da ću možda snimiti i video tutorial kad budem imao vremena, ali ne obećavam ništa za sad.
Kao sto su i godinama imali onaj uzasan sistem gde je svako mogao da ti uzme nalog, tek do skoro su sredili password recovery zato sto je procurelo na internetu.
Ima i gorih stvari gde se mogu neke Full igre koje se prodaju uzeti, ali ipak neću kačiti takve stvari, jer ipak takve stvari nisu proverene 100%, dok ovo jeste jer veliki broj ljudi je ovo radio i radi idalje. Ako ste čuli za DarkSteam-ove, onda verovatno i znate o čemu pričam, od toga, pa sve do integrisanja listi punih igara (500+) itd itd. Svašta se radi po Steamu, njima je administracija krajnje blaga i zaštita smešna, tako da nema potrebe da vas ovo čudi.
Nego i da dodam, Valve je uvek imao smesan support i smesno obezbedjenje. Ne znam da li se secate ali bio je jedan decko koji je uspeo da skine sa Valve-ovog servera source code igre Half-Life 2 pre nego sto je igra izasla. Imao je pristup njihovim serverima dosta dugo i tek posle posto je neko procurio taj kod, odmah su se sjurili na njega tipa Svatovci naoruzani ga cekali.
I sto je jos smesnije izgleda da paze za HL3 informacije ali bole ih cosak za steam.
I meni je ovo cudno, jer ne vidim razlog zasto bi DLC-ovi radili (verujem da rade) a igre ne na ovaj fazon ne. Ako skines steam release od codexa, sta te sprecava da ubacis app ID i da ti igra radi po istom principu kao i dlc?
Pokušao sam dodati dlc za codbo2 e sada dlc mapa se pojavljuje ali nemogu da je skinem… Sada da li treba da ja dlc za dotucnu igru dodam ili se skida preko Steam-a?
samim tim kad bi skidao sa steama, znacilo bi da je kupujes. skines je sa tvog omiljenog torrent sajta i dodas je u folder. Ovaj tutorijal je napravljen da se skinuti dlc-ovi otkljucavaju u steamu za dz.
Ok to mi je bilo nejasno…inače tutorijal je veoma lak… Bar meni je išlo bez problema samo to oko dlc nije bilo baš naglašeno da prvo treba da se skine… Pozz
Upravo ovo sto Akiris kaze.Ovo je samo da bi Steam detektovao DLC kao aktivan na tom profilu gde postoji original igra.Ali isto tako u slucaju na appmanifest fajl ne obelezite kao Read-Only sve pada u vodu.
Takodje ako ovo uradite DLC morate rucno da skidate sa nekog warezz sajta jer ga Steam nece sam skinuti.
Ja sam koristio ovu metodu za novog Batman-a jer nisam dobio one pre-order DLC-ove u samom pocetku.