u japanu da
Vjerujem da ce svagdje da spuste, logican je potez.
Bloodborne ekspanzija i Kingdom Hearts 2.8. Nice move sony
Sve u svemu, ja sam zadovoljan što se tiče Sony konferencije, Kingdom Hearts 2.8, Danganronpa 3V, Project Setsuna, Vanillaware igra, Toukiden 2, itd. I dalje sam razočaran što je Gravity Rush 2 prebačen na PS4, ali jbg, makar se pravi i predstavlja još jedan razlog za nabavku PS4.
Ali, ****te, ima li nekog normalnog u Atlusu? Opet nisu prikazali Persona 5 na Sony konferenciji… Zašto? Prikazano je oko 10 sekundi , i to od PV#2, koji je bio preorder ekskluziva i to je to. Ko je tu lud?
Nema logike da ne spuste cenu svuda na 300 evra/dolara, skoro 2 godine su prošle, i xbox one je dobio smanjenje cene.
Koliko sam video najavljena i storm like one piece igra Ne izgleda ništa specijalno, ali biće fina razbibriga.
Više je u stilu J-Stars nego Ultimate Storm, ali su se makar malo udaljili od Musou gameplaya.
Je li bilo sta za TLG?
Mislim da nije, ali sam propustio dobar deo prezentacije zbog prokletog lelekoma i ****** interneta.
Jad i beda od konferencije…nista veliko niti ekstra, truli traileri 95% bez gameplaya i ne znam sta su kao i dobili sa tim jadnim prezentacijama.Odgledao sam celu konferenciju i tuga. Moje misljenje da bolje i da nisu imali nego sto su ovo pustali…Mozda je nekom bilo zanimljivo, meni koji sam ocekivao nesto za PS4 novo ili inovativno tuzno i zalosno…idemo dalje mozda se poprave na sledecoj konferenciji (ili sledecoj ili sledecoj…)
Šta si očekivao od TGS? Za Japansku publiku su imali solidnu količinu igara, najavili su razne kozmetičke za****ncije, sniženu cenu, predstavili VR i Now. Nisu mogli ni hteli više. A opet, do kraja godine imaju i PGW i PSX. Očekujem da ćemo tada videti igre poput Gran Turismo, God Of War, Last Of Us 2 i slične igre fokusirane na zapadno tržište.
A sam TGS još nije ni počeo.
Ti mozda ne pravis razliku izmedju kvantiteta i kvaliteta pa je tebi super bilo sto vise a nije bitno sta…sta im je trebao mozda sajam da bi najavili snizenu cenu…vazi…wou ludilo od infoa tu su dosli ljudi koji vec imaju PS proizvode pa ne verujem da ih je to nesto interesovalo bas. VR old news, a to da nisu HTELI vise nisam znao da si u kontaktu sa njima pa da imas te informacije…svasta. Mozda pak nisu imali vise sta da prikazu…Sta sam ocekivao…hmmm…beyond od Sony-ja kako im i slogan kaze, ovo je sve izgledalo tipa vidi pocinje konf za 2 sata hajde da sklepamo nesto. Kako god mozda se i poprave na nekoj od narednih konferencija.
Gledao si konferenciju na TOKYO game show. Sve tamo je bilo usmereno japanskoj publici i to što su za njih prikazali je solidno.
Smanjenje cene je bitno zato što konzolu predstavljaju i ljudima koji je nisu kupili. I ti bas znaš da svi ljudi koji su to gledali već imaju konzolu?
Imaš takav stav a ne znaš o čemu pričaš.
Wow, oladi malo. Opet, ti gledaš na to kao neko ko je već vlasnik konzole, ali, opet, ovo je fokusirano na Japansko tržište, gde je drugi mentalitet, i gde je tek od skoro krenuo prelazak sa PS3+Vita na PS4+Vita razvoj igara. Do skoro se Vita prodavala bolje od PS4 tamo. Ova konferencija je služila da namami one koji još nisu kupili PS4. Otud toliki fokus i na cenu, na Now, na boje HDD Covere, na razne kontrolere, itd, što možda tebi ne bi bilo toliko interesantno i inovativno, ali, opet, ovo nije ni namenjeno tebi.
Ali ono glavno, nema kvalitetnih igara? Možda se tebi ne sviđaju, ali to ne znači da one nisu kvalitetne. Igre koje su prikazane su uglavnom iz veoma popularnih i uspešnih serijala, sa popriličnim hypeom iza njih. Imao je i kvalitet i kvantitet. Možda ne za tebe, ali, opet, ne postoji igra koja se svima sviđa.
Što se tiče toga da li sam u kontaktu sa njima ili ne, nisam, već razmišljam logično. Neće najaviti God Of War na TGS, jer Kratos nije tako popularan tamo, kao ni Uncharted, Last Of Us, i ostali koji su mahom pravljeni za zapadno tržište, uz to, ostale su im još dve konferencije i moraju ostaviti nešto za tamo. Da su hteli, mogli su da stave sve igre koje su u razvoju, čak i one koje se neće pojaviti u narednih 3+ godina i najaviti ih, ali ne funkcioniše marketing na taj način i poenta je u održavanju određene količine hypea.
Malo logike a malo manje strasti i mnogo toga postaje jasno, pogotovu kada su konferencije u pitanju.
Meni pola tih igara (po viđenom) izgledaju kao da su pravljena za teenage decu (japose naravno) i weeaboo-e, al’ kanda ja ne kontam taj njihov fazon/vibe što god…
Drug bez uvrede i drame, ali momci su vec objasnili - TOKYO Game Show. Dakle za Japan i njihovo trziste. Ne svidjaju ti se igre? Kul, vecina ih vjerovatno ni nece biti na nasem trzistu, ili nece biti lokalizovane ( osim ovih popularnijih jelte ).
Takodje ovo je tema iskljucivo o TGS-u a ne o tome sta Sony ima, sta nema i koliko su im igre kvalitetne ili ne.
I da iskreni budemo, bole nas patka sta si imao i sta si igrao i sta si ocekivao, od jednog kupca se ocekuje da istrazi proizvod koji kupuje, pa ako ti se ne svidja ono sto ces da dobijes, onda ne kupis. Ako se pak zaletis i kupis odmah, well, znas kako kazu, “sam pao, sam se ubio”.
Ne znam kako ja i ostali koji jos nemaju PS4 i cekaju da se skupi igara nemamo nikakvih problema.
Pričaš o svom nepoštovanju mišljenja a ti ne poštuješ tuđe mišljenje. Dosta igara koje su prikazali su dobre i jedva čekam da se pojave, to što se tebi ne sviđa šta sad. Ne generalizuj, ako se tebi nije svidelo ne znači da je ******.
Video sam, i to je jedan od razloga zašto mi je drago što imam Vitu. Danganronpa, Steins;Gate i Zero Escape su savršeni na Viti. Kul je što se pojavljuje i na PS4, da nađe što veću publiku. I naravno, da svi upoznaju ovog seronju
Ispratio sam deo oko TGS i Sony konferencije, i po meni, ovo je samo potvrdilo koliko je Japan sve manje konzolno tržište. Konzole najnovije generacije, posebno, PS4 i WiiU se slabo prodaju u Japanu i jasno je da se tamo tržište okreće mobile gamingu. Japanci su ionako dobrim delom kuburili sa prelaskom na HD a izgleda da će ova generacija još više poterati japanske developere u pravcu mobilnog sveta. Većina objavljenih igara za PS4 je istovremeno i za Vitu ili za PS3 a dosta njih neće izaći dalje van Japana.
Sa jedne strane kukamo zašto nema novih igara iz Japana kao pre a sa druge, i one koje se najave, neće preći granicu a tržište je sve manje. Zato su i smanjili cenu PS4 u Japanu, da bi makar malo pomerili stvari, ali se bojim da je too little, too late za japanski konzolni gaming.
Ne bi baš rekao da je sve tako mračno kada je u pitanju Japan.
Jedan od glavnih problema prošle generacije im je bilo to što su radili kao u generaciji pre nje, za svaku igru su pravili poseban engine. Međutim, najviše zbog Cell su imali silne probleme i neki su totalno preskočili PS3, a da ne spominjem 360, koji u Japanu maltene nije postojao. Sada kada su se malo opametili su krenuli da koriste Unreal Engine 4. U toj meri se koristi da postoji posebna ispostava u japanu posvećena pomaganju razvojnim timovima oko korišćenja Unreal Engine 4, te ćemo sve više viđati igre iz Japana na PS4, neke čak i na PC.
Zbog ovog razloga vidimo povratak određenih timova u konzolne vode sa serijalima koji su potpuno prekočili prošlu generaciju, poput Persona 5, Kingdom Hearts 3 (ne računajući HD kolekcije), Dragon Quest, Ys, i još drugih serijala.
Mobile će i dalje da bude faktor, pogotovu u Japanu, ali ne u prevelikoj meri. Već sad je tržište prepuno F2P igara, pitanje je koliko će ono opstati, a onda će oni koji su se isključivo posvetili Mobile Gamingu ili propasti ili se vratiti konzolama i PC.
Konzole su imale neverovatan start kada se gleda njihova prodaja i oni počinju da shvataju ponovo da to nije tako malo tržište. Čak je PS4 sad prestigao i Wii U i Vitu po prodaji u Japanu, što možda ne deluje tako neverovatno ovde, ali za tamo je popriličan uspeh, što je Sony verovatno i uvideo, pa je zbog toga toliki deo konferencije bio posvećen hardwerskoj i marketinškoj strani.
Već sam spomenuo gore i PC, ali su određene kompanije poput Namco, SE, Sega iznenađeni njihovim uspehom na PC, i izjavili su da imaju želju da nastave da podržavaju PC kao platformu, što znači da imaju još tržište za svoje igre ako se opredele da prave igre na konzolama.
A Vita i 3DS će i dalje biti podržavani od strane japanskih timova, mada će vremenom sve manje i manje. Vraćaju se polako ali se sigurno na konzole, videćemo šta će dalje biti.
Možda nikad neće biti kao u starim danima slave PS2, kada je Japan bio čak i dominantniji od zapada, ali, ove generacije će sigurno biti bolje od prethodne. Ko zna, kad se sve sabere i podvuče crta, možda ćemo ipak završiti zadovoljni sa ovom generacijom.
Persona 5 je odložena za leto 2016… Cele *****e godine ponavljaju 2015, kad ono prc. 2016… .
Evo i trejlera, koji je kao so na ranu:
Mnogo mi se sviđa ono što se vidi, ali, opet, još jedno prokleto odlaganje. Igra je najavljena 2013 za 2014, sad izlazi u 2016. Koji đavo se ovde dešava?
Dugo nisam ovako popizdeo oko neke igre, a sudeći po gafu, nisam jedini.