Titanfall

Igrao sam jutros pre posla :smiley: :smiley: :smiley: Nisam stigao puno… Ali sam odusevljen za sada.

Dobre strane: Tako mi se svidje brzina i igrivost. Sve nekako prsti i leti. Lako se ubija i jos lakse gine. Titani su odlicno uradjeni, brzina prelaza je odlicna, sve je tecno.
Lose strane: Od grafike sam ocekivao dosta vise. Kao da gledam neku 2god staru igru. Prosto je neprihvatljivo za mene da tako izgleda AA igra koja je toliko najavljivana i hvaljena. Odmah da kazem da sam stavio sve na max ali jednostavno se vidi da je “engine” star i prevazidjen. To je verovatno kompormis koji su pravili da bi gurale konzole. Pogotovo sto su planirali za xbox360. Draze bi mi bilo da nisu a da je malo lepsa.

Jedva cekam da dodjem kuci i zasednem :smiley: Za vikend ne komuniciram nisakim :smiley:

Vec se pojavili cheateri:

Titanfall isn’t even out yet in Europe and the shooter already has known cheaters using aimbots and other fiendish tricks to ruin it for the rest of us. Respawn has acknowledged the existence of cheaters and has stressed it’s both aware and on the case.

It follows Respawn’ response to the Titanfall’s PC connection issues. Publisher EA has since offered a few potential workarounds.

Respawn discussed the cheater’s activity on Twitter last night: https://twitter.com/Respawn/statuses/443921141644931072

[SIZE=1]_http://www.vg247.com/2014/03/13/titanfall-already-has-aimbot-cheaters-respawn-are-aware-on-the-case/_[/SIZE]

Hmmm, sada su mi neke stvari jasnije. Pucamo lik i ja iz titana na pesaka i ubismo se od rokanja a njemu nista! Znaci dva titana on jedan na cistini i covek prezive! Ili smo mi retardirani ili ono drugo.
Bas ne kapiram koji je uzitak tih likova. To je toliko jadno. Pa ne kapiram koji je uzitak. Sta dobijes?!
Vidjao sam to u BF4 a jednom prilikom svi u partiji znaju da jedan vara. Cak ga pljuju likovi iz njegovog tima. On se jos sprda i kaze jesam i briga me i ladno niko ne moze da ga izbaci. Ne kapiram kako?! na kraju su svi izasli iz te partije da pobegnu od kretena!

Malo cu otici offtopic - ali seti se samo GTA V, ako si je igrao …
nasli su glitch za preprodaju istog auta milion puta i uzimanja gomile para -
Posle toga igrica izgubila smisao … Vise ne brines da li ce te neko ubiti , vise ne moras da radis misije jer imas para … bzvz.
Jednostavno - cheat nista pametno nikad nije uradio, samo ubio igricu. A taj isti cheater nije dao 50-60-70e za igru vec mu tatica kupio.

Titanfall: Xbox One vs PC Graphics Comparison

Razlika je i vise nego preterano ocigledna…

Kada se uzme razlika u ceni bilo bi glupo da nije. Ali opet nekako mi nije grafika nesto preterano. Daleko od toga da je losa. Ali nema ono “vauuu” Ali je igra super igriva i zarazna. Jedva cekam da je igram. :smiley:
E zna li neko sta tacno i taksativno donosi taj famozni DLC koji nude.
Nigde nisam nasao sta tacno donosi?

Skinuo sam juce konacno TItanfall, posto sam se presaltao na US market i na kraju morao da kupim preko MS novaca - i posle cele peripetije i par sati skidanja probao sam .

Priznajem , veliki sam hejter COD igara itd - a ovo je po meni bila verzija COD , QUAKE itd … pucas , skaces , sve nesto brzo vamo tamo …
medjutim , iznenadjenje … posle 20 minuta , proslo je sat vremena :slight_smile: Zaraza postoji , igrivo je - jeste , grafika je dobra . E sad, sta je razlika izmedju Battlefield kojeg obozavam i ovoga - U battlefield prvo oruzje je uvek shit - upgrade da ne skace, upgrade da bude precizan itd itd - a u Kitani prva puska , prva partija - prvi na listi. PUCAM SKACEM DEREM DELJEM a puca precizna kao da sam prestizirao 10000 puta.

Ali , priznajem , igra jeste zarazna i igriva - koliko ce me drzati , ne znam - ali dajem pozitivnu ocenu.
btw - izaslo me je tacno 63 dolara s porezima preko US trzista digital verzija direkt na One.

E, ovo je uzivanje :smiley:

:woot: …a i takticka prednost.

Kada porastem veliki i jak i ja cu ovako :smiley:

Adding additional Titans to Titanfall as DLC would be ‘a huge undertaking’

Adding additional Titans to Titanfall would be “a huge undertaking,” according to Respawn community manager Abbie Heppe.

When asked about the possibility of seeing additional Titans as future DLC by IGN, Heppe explained that it’s likely that Atlas, Ogre, and Stryder will be the only models available for the foreseeable future. ”That’s a real big question,” she said. “In order to [add a Titan] it takes so much balancing to make all the Titan abilities work with each other, and then against pilots. It’s a huge undertaking.

“Originally we just had the Atlas titans and then the team refused to add in the rest of the Titans until we were all sure that that one fitted perfectly with everything else in the game, so… I’m not announcing any new Titans right now!”

Heppe also discussed the reactions to the game’s campaign multiplayer. “We’re always looking towards iterating and what’s next and what we can learn,” she added. “So would we do everything exactly the same way? I don’t think any game developer ever would tell you yes. I think we’re always looking at going bigger and better so we’ll see what happens in the future.

“I’m really, really happy with what the team has done though. As a start and exploring what narrative elements we can bring into multiplayer… being one of the first companies that’s doing it the way we did it, I’m pretty happy about that. It’s one of my favorite ways to play the game.”

Titanfall will receive three DLC packs in the future, which can be purchased ahead of time, at a discount, via the season pass for $24.99.

http://www.egmnow.com/articles/news/adding-additional-titans-to-titanfall-as-dlc-would-be-a-huge-undertaking/

Ne moraju da ubacuju jos vrsta titana. Neka izbace one glupe botove koji samo prave guzvu i stave jos barem 3-6 pravih ljudi. Ima sasvim dovoljno mesta za sve. Titani isto brzo umiru tako da su male sanse da svi imaju na mapi po titana.

Tragedija je da se uopste prica o dodavanju Titana kroz DLC. Ako nisi stavio kompletnu igru na disk, zasto si ju izdavao…

Moja VELIKA nada ali nazalost necu uzeti Titana skoro , a taman sam mislio da ce biti drugacije ali ipak je EA to :frowning:

Titanfall cheaters now being banned, ‘more will follow’

Respawn has announced that it is currently in the process of banning players who are caught cheating/hacking in Titanfall, and promised that “more will follow.”

“Curious about anti-cheat/hackers? We have started kicking players and more will follow,” the developer wrote on Twitter. Last week, the developer stated that it was on the look out for cheats and would start “rooting them out.”

It appears that any player caught cheating is simply being banned. “They will not be able to play further,” the developer added when asked for further clarification.

Last week, publisher EA offered workarounds for several issues that are currently present in the game, including connection errors, crashes while accepting game invites, Kinect errors on PC, and installation issues.

Titanfall is available now on Xbox One and PC. An Xbox 360 release is scheduled for next week.

http://www.egmnow.com/articles/news/titanfall-cheaters-are-now-being-banned-from-servers/

Evo ovako malo da sumiram posle skoro nedelju dana. Igra je super zabavna i zarazna. Nije mi zao para, siguran sam da cu je jos dugo igrati. Ali definitivno ostajem pri tome da je tehnici igra prosecna i za moja ocekivanja slaba. Takodje ostajem pri tome da su botovi suvisni i da je jadno sto su to stavili u ocitom nedostatku mogucnosti da omoguce igru za vise pravih igraca. Premalo mapa ima, prosto je nedopustivo da ima samo ovoliko mapa. Vec sam ih sve naucio napamet. A imam samo 10h igranja.
Licno ne smatram da ce doziveti uspeh jednoh BF-a. BF i za godinu dana po izlasku kada upalis u ponedeljak ujutro mozes naci prepune servere i raznovrsne mape. To ovde nece biti slucaj.

odložen izlazak za xbox360, USA-8.4,EU-11.4, heh…

https://youtu.be/4n-tDa9GEQY

Titanfall 2 će izdavati EA… Potpuno neočekivano…

Uzeo i ja juce Titanfall. Za pc, naravno.

I sta reci. Prvi utisak mi je ‘drago mi je sto nisam uzeo xbox zbog ovog’. Igra radi sve sto je i obecala, ali moram da kazem da je moj licni dozivljaj bio daleko manje pozitivan nego kad gledas trejlere i snimke. Neke zamerke se odnose na pc (opet sam se dosetio sto sam ga napustio), a neke na samu igru. Evo nekoliko kracih crtica:

• Kao prvo, tehnicke zackoljice. Ugh! Zasto kad promenim rezoluciju se cela slika smanji, sa crnim ivicama u fullscreenu? Bice da je do moje masine, desavalo mi se i u drugim igrama, al’ niko o tome ne prica online. Zavera!

• Zbog ovoga sam skidao 50gb?! Da bi mi genericki americki herojski glas #36 vikao na uvo o zrtvovanju? Neverovatno losa odluka, zivo me zanima sto nisu dali opciju da skines englesku ili internacionalnu verziju, pa kako kome odgovara. Ako toliko zarko zelis da ti se titan obraca na spanskom, izvoli.

• Igra izgleda prosecno, fino al’ ne odusevljava. Prvo sam sve stavio na high, dosta je padao framerate kad postane gusto. Onda sam sve stavio na low (sem tekstura), izgleda skoro isto, samo sto mnogo bolje radi. A ping mi je oko 60ms u lobiju, sto je valjda prihvatljivo za bunar u kojem se nalazimo.

• Savrseno radi sa dualshock3 dzojpedom, w00t! Cim igra oseti neki input sa dzojpeda, odmah se sve onscreen indikacije promene na xbox standard, svaka cast. Zaista, zivimo u buducnosti.

• Cemu uopste ona ‘kampanja’? Presao sam juce sve misije sem poslednje, nit sam ispratio sta se desava, nit sam stekao utisak da je bitno. Nije moguce pratiti melodramu u gornjem desnom uglu ekrana dok se ti rves sa nekim titanom. Jos i smeta, jer mislis da se glas tebi obraca a on ustvari diskutuje neke narativne nebuloze.

• U kampanji je bilo dosta advanced igraca. Naravno, razbijali su nas ostale pilice koji smo u jednocifrenoj barici. Fala bogu za botove, da nije njih ne bih nista ni upucao. Vise sam titana skinuo nego protivnickih igraca. Njih obicno vidim tek kad umrem pa gledam replay kako su mi prisli s ledja/odozgo i sredili me za sekund.

• Iako sam svestan da bi trebalo da skacem, skacem, skacem!, tesko je odupreti se starim navikama. Tu se najvise vidi razlika izmedju starih vukova i zecheva - zechevi trchkaraju po zemlji i na otvorenom. I placaju ceh, uglavnom sluzim kao target practice ovima sto vec znaju sta rade.

• Kolicina fleksiblinosti u kretanju koju imas kao pilot je fantasticna, al’ treba vremena da se to slegne. Mislim da je sloboda kretanja verovatno najjaci adut igre, cak i vise nego titani. Cesto cak nisam ni dozivao svog titana, jer je kudikamo zabavnije biti pesak. Kad udjes u titana, sve postane obicnije.

• Naravno, dosta ove kuknjave je samo do toga sto nisam jos naviknut na igru, a odma me bacili u duboki deo bazena. Nikome nije zabavno da samo sluzi kao mobilni dzak poena. Ne poznajem ni mape, ni oruzja. Potpuno sam izgubljen, mape su veoma otvorene i uvek imas makar tri pristupa bilo kojem prostoru. Nije ni cudo da sam juce ugasio igru splasnutog entuzijazma. Postace bolje, nadam se.

• Kad smo vec kod mapa, igra vec sad ostavlja utisak prilicno posnog paketa. Te mape izgledaju ko multiplayer mape. Staticne, zatvorene, vestacki razrusene. Nazirem da cu se i ja uskoro pitati, jel ovo sve? Vise nisam toliko siguran da ce Titanfall biti CoD-killer, sem slobode kretanja nemam utisak da je toliko drugaciji gameplay.

• Igra je strahovito haoticna i brza. Ili to ili sam ja omatoreo. Imam utisak da se sve krece na 2x brzini, samo se ja vucem kroz med. Reagujem kad je vec kasno. Svaka odluka mi je pogresna. Gaze me titani, ponekad i slucajno. Protivnicki piloti skakucu ko buve, dok ja klizim niz zidove zbog pogresnog proracuna. Bilo bi me blam da me je briga. Ali jeste frustrirajuce.

Nemam neki zakljucak, sem da cu morati jos da igram. Mozda kad malo pohvatam fore i naucim mape ce sve postati odjednom mnogo bolje. Igra je zabavna, svakako, vidim potencijal. Bila bi automatski triput zabavnija kad bi nekolicina nas mogla da se okupi u isto vreme, al’ slaba vajda od toga - ja prvi nisam spreman na takvu obavezu.

Barem me je prosla zelja da uzmem Xbox One zbog ovoga. Ako tako gledamo, bogatiji sam za oko 540e koje bih inace potrosio da sve ovo isto napisem. Ovako sam dao samo tridesetak. Prihvatljivo.

Evo odigrao sam jutros jos 6-8 partija. Utisak je otprilike onoliko bolji koliko sam se ja poboljsao.

Neki zardjali skillovi su se malo razmrdali. Krenuo i ja da skacem kao buva, da eksperimentisem barem. Kill-cam mi polako otkriva koja mesta protivnici koriste za zasedu. Vise ko neki pauci po zidovima. Mnogo ih je tesko ubiti. E sad, ne znam koliko je do mog loseg ciljanja, a koliko do pinga. Koji je, uzgred, bio blizi 80ms nego 60ms. Siguran sam da im je istocno-evropski server centar prioritet, samo sto nije.

Framerate varira od mape do mape. Sto ima vise otvorenog prostora, to losije radi. Rado bih spustio rezoluciju, mislim da bi to resilo mnoge probleme, al’ kad laptop ne da (see above). Ali inace je sasvim igrivo, nije kao da sam bacio pare na prezahtevnu igru.

Uglavnom ignorisem svog titana, samo ga sazovem i pustim da radi svoje. Mnogo mi je zanimljivije da budem pilot. On ionako postize bolje rezultate nego da sam ja u kokpitu. Uspeo sam cak par puta da se nakacim na protivnickog robota i saspem mu par sarzera u mozak. Mada i dalje nisam siguran jel treba da pritisnem neko dugme ili se automatski kachi. Ako kojim slucajem kachenje ne uspe, bivam spljosten.

Ostaje jos samo da se vidi koliko ce da me drzi. Primecujem da me ovolika kolicina akcije cini nervoznim, odvikao sam se od multiplejera. Verovatno nije ni zdravo dizati ovako adrenalin, bez nekog otpustanja tenzije.