Tim koji je radio na igri Prey, Human Head, pravi survival horor, Lost Within za mobile uređaje

https://youtu.be/wZYlgaIcv50

[TABLE]
<tbody>
Lost Within (Published by Amazon)

Survive a haunted asylum and its monstrous Inhabitants. Confront a legendary killer who prowls the abandoned wards. Scavenge and create makeshift weapons or conserve your resources and employ stealth tactics to sneak past the lurking horrors. When all else fails, run for your life or find a place to hide. To escape, you must uncover the asylum’s dark mystery: the shattering secret that led to its condemnation. There are many doors, but there is only one way out.

Coming Soon on Fire Phone, Fire Tablet, iPhone, and iPad

</tbody>[/TABLE]

Moglo bi biti interesantno, ali me malo odbija činjenica da je mobile-only.

Mobilni telefon po meni jos nije dovoljno razvijena platforma da bi imala samo moblie-only igrice , nije jos vreme da se prave neke malo skuplje igrice , najpopularnije su one kratke male zarazne igrice doduse dobro dodje i neka malo ozbiljnija igrica ali jos to nije dovoljno razvijeno a i takodje da bi mogao da pokrenes nesto takvo bez laga moras imati dosta hardverski jak telefon.

Vec gledam, da bi se napravilo dobro oruzje treba ti 450 gemova, a na IAP storeu, pakovanje od 100 gemova kosta samo 9.99$.

bude li free-to-play ( a skoro sam uvijeren da ce biti cim spominju ovo “craft powerful weapons” ) nema od te igre nista

Nope. Najpopularnije su upravo free to play igre što u poslednje vreme bar androida i iosa što se tiče znači samo jedno - pay to win, sa varijacijama. Pričam za Android mada se odnosi isto tako i na ios. Varijacije u smislu da u nekoj igri možeš daleko da doguraš bez mikro transakcija, u nekoj manje, u nekoj te u samom startu hendikepiraju a u nekima pak možeš da farmuješ i dostigneš nivo ostalih koji kupuju levele i progres. Ne znam kakva je situacija sa win mobile i ima li neka fora za lažnu kupovinu. Primera radi kim kardashian igra - free aplikacija, in app purchases 2 sedmice nakon releasea na play storeu i app storeu revenue ~80 mil $. Na androidu je do pre godinu imao lek za to, ali u međuvremenu su svi iole ozbiljni devovi uveli enkripcije koje blokiraju fake purchases, a stvari idu samo na gore sa lollipopom gde je integrisana zaštita koja ne dozvoljava ni jednom memory editoru da radi a kamo li neki workaround za kupovinu.
Tako da šta god vidim da je mobile only odma mi miriše na paytowin daleko više izražen nego na ostalim platformama.
Šteta. Izgleda ko da bi imalo potencijala.

Dosli smo do te mjere kad kompanija koja ima “besplatnu” igru na iOS i Androidu ima dovoljno novca da plati da joj u reklami bude ni manje ni vise nego Liam jeeni Neeson, u reklamnom bloku koji se prikazuje za vrijeme jeenog Superbowla. Pricamo naravno o Clash of Clans.

Cisto za primjer, reklama od 30ak sekundi za vrijeme Superbowl-a kosta “tricavih” 4.5 miliona dolara. Ovo je samo za vrijeme. Koliko je tu para Neeson placen, pitaj dragog Boga.

F2P kompanija ima para da se reklamira tik uz multibilionske brendove poput BMW-a, Pepsi-ja, McDonalds-a, Coca Cola-e i Mercedesa.

Dobro dosli u F2P svijet

Clash of Clans a takodje i Boom Beach dve igrice koje se bukvalno u 70% free to play igrica pojavljuju kao iskacuce reklame, dojadile mi vise pogoto zato sto sam Boom Beach igrao ko nenormalan dogurao do cini mi se 32 lvl bio sam zalepljen za telefon stalno.

How do you know about this?? :?

Some things you probably don’t wanna know :smiley:

Pa znam brate jer je bila ludnica, na mobilism i unforgivengamers gde visim se samo preko noći pojavilo 200 threadova gde traže hack. Ne boj se, slušam rap ali ovaj novi pop rap/homo rap gde su kanjeovi,Đastini i ostali neki faktor ne :smiley: