The Witcher 3: Wild Hunt

Presao sam juce samo tutorijal sekciju, i moram da kazem da igra ostavlja odlican prvi utisak. Lepo mi objasnili kako se igra kroz oblandu da poducavamo ciri, upoznali me sa gomilom likova i pokazali mi kakav je zivot Geralt izgubio. A kroz celu deonicu, prirodni mali dijalozi bez imalo ustogljenosti. Odmah mi se svideo Geralt kao lik, i mala Ciri, a posebno onaj matori vicher.

Za razliku od Witchera 2 ciji pocetak je bio prilicno haotican, ovde su uspeli da mi elegantno i utkano u narativ prenesu gomilu informacija i docaraju atmosferu. Samo se plasim kad cu naici na svoj prvi nevidljivi zid.

da li su nevidljivi zidovi bas toliko ucestali ?

Pazite vi da vam konj ne udari u drvo dok bezite kroz sumu od copora vukova :smiley: Do sad nisam naisao na nevidljive zidove (ako mislimo na one a la Witcher 1).

Ja do sada nisam naleteo na te nevidljive zidove, igram xbox verziju, jedino konj hoće da se zapuca u neki vidljivi objekat. Sto se tice igre ja sam viÅ”e nego zadovoljan, ima povremeni pad fps-a i teksture iskoče ali bas retko. Svet je extra urađen, borba je takođe dobra, teÅ”ka za učenje ali lakÅ”a nego u drugom delu,igram bas polako i detaljno jer drugačije se ovakav tip igara i ne igra.

Svaka travka se mrda kada duva vetar, nista nije staticno. Ima nevidljivih objekata ali samo kada ti rotira kameru da bi video svog lika, nisam video nesto slicno nevidljivom zidu ispred… Igra mora da se polira i optimizira jos za sada su vidljivi bagovi i ima ali ne koji bi igru ucini ne igrivom ili jos gore izgledala kao strasilo.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Igrao sam oko 6 sati, posetio vec 3 mape i mogu reci da je igra teska navlakusa ;). Seo za PC u 20h pogledam u sat ono 1h, kad pre.

Igram na 2. tezini i dosta je teska, zahteva strpljenje i pravovremeno reagovanje, stos je isto u magijama za ove koji po prvi put igraju W. Lose je uradjen damage samostrelom, ko cackalicom da ih bockas :smiley: Nisam naisao na nevidljive zidove, bagovi su neznatni…Sve u svemu za sada odlicna igra.

To sto se samostrela tice je delimicno tacno bar dok se ne odradi upgrade, njegova glavna funkcija je da obori letece protivnike na zemlju…

UUUUUuuu maaajke ti?! Ostala mi je jos samo sedma knjiga, to je verovatno tu(posto bih se setio da sam to procitao). EvE stari kulov. AAaa mnoge stvari su mi sad jasnije :smiley:

Moram da se bacim na knjigu znaci.

Ne znam za nevidljive zidove al se meni kobila zaglavila izmedju 2 drveta i nisam mogao da je izvadim odande bes ponovnog ucitavanja. I ne nisam je ja tamo nabio ( ͔° ĶœŹ– ͔°) nego se sama zaglavila kad sam je zviznuo.

Jel provalio neko kako se brije? Nervira me bradurina. Ne stoji mu. Imam onaj ā€œdlcā€ za kosu i brijanje. I onaj armor za konja? Gde, kako? Nigde u igri ne vidim.

Ja sam lepsi!!!

Mora da izgleda pristojno kad navatava carobnice(majke mi ne znam kako da prevedem sorceress u 5 ujutru).

Meni se osobno Witcher nikada nije sviđao. Jednostavno me nije dojmio kao Å”to su to učinili recimo Dragon Age ili Skyrim. Nadam se da će me vaÅ”i komentari možda uvjerit u suprotno ali do sada su te druge igre nekako uvijek pružile bolji osjećaj za prilično sličan gameplay i scenu.

Meni je DA:I bio solidan, ali prvih 10-ak sati nisam niŔta mogao da ukapiram, u vezi nadogradnji i craftinga. Ovo mi je baŔ leglo savrŔeno. Vrlo dobro i vrlo zanimljivo, a ima i lepog humora.

OdeÅ” kod brice i stvar reÅ”ena, mislim da ih ima samo u većim mestima.

Aha, nisam jos posetio Novigrad ni Oxenfurt pa ne znam sta ima tamo. Postoji item Razor koji je junk/other, ne znam sto ne moze sam da se obrije posle meditacije ili tako nesto.

Nego jel cepate vi onaj Gwent? Ja skupio za sad za North spil Jenefer(mada je ona neutral) i Roche-a. Odem u Oxenfurt kod nekog bleksmita, odra me covek sa monsters dekom, ima onaj tip karte, kad izbacis da izvuce iz celog spila karte sa istim imenom. Odra me od zivota, mislim da je blizu stotke bio majmun. Ono kad ima toliko karata u jednom redu pa im jos baci horn, da vremenski minus ga ne dodiruje uopste. Plac majke bozje.

Na zadnjoj slici, lik ne da lici na @Wahad , nego cudo jedno

Ahaha! Sigurno ima dil sa developerima… :smiley:

Meni pukne cela igra cim pritisnem ā€˜pass’. Samo ode u glavni ps4 meni, nista ne pita. Vidim da mnogi imaju isti problem, neverovatno da je tako jednostavan hard-crash bag prosao kroz QA bez da ga uhvate.

Sto se samog gwenta tice, ni zena ni ja nismo bas shvatili poentu tokom tutorijala – redjas karte i gledas kako ti raste broj? Jel ima neka razlog sto da ne redjam samo najjace karte? Ocigledno nesto tu nismo pohvatali.

A sama igra enormno obecava. Tek sam zagrebao povrsinu, resio patuljkov kvest i onog coveka sto trazi brata na bojistu, oba questa su mi se strasno svidela. Sama cinjenica sto mogu da slusam dijaloge bez da padam u san je vec ogroman plus. Uzivam u tim prirodnim recenicama i zapletima koji drze paznju.

Nabasao sam na neki banditski kamp nedaleko od sela, bilo jedno 3 napadaca odjednom, svi jaci od mene. Razbili su me jedno tri puta, ali sam se bio zainatio i cetrvti put krenuo na njih pazljivije, sa izbegavanjem i magijama. Razvalio sam ih, nisu me ni takli! Tako da i borba obecava, nazirem takticku dubinu u svemu tome.

Jos se preko svega lidiji svidja witcher. Da ne bude da samo ja dobijem da gledam gole zene, dobija i ona ponesto. Al su ga napravili, zenska fantazija na dve noge. Salu na stranu, dobro su mu pogodili karakter, suzdrzan i blago sarkastican, a da nije drk*adzija ili goody-two-shoes.

Meni je za sad rekord 6 dezertera(ovaj put je jedan bio pikeman sa onim dugackim *****m, on je bio jeen al axii to the rescue! Takodje jedno 10 vukova i jedno 10 nekkera. Al najvise mrzim drownere.

Poenta igre je da moras da pobedis u 2 runde a imas 10 karata. Ima fora da vuces jos karata naravno sa naprednijim kartama. Znaci samo je taktika. Ja sam nekoliko puta namerno gubio prvu rundu jer protivnik izbaci mnogo karata a ja stekao karte i onda ga tako dobijem u naredne 2. Eto to je jedna od fora na primer. Posle kad kupis i dobijes naprednije karte ima komboa i bonusa koliko hoces, na pocetku je samo najobicnije izbacivanje karata i gledanje kome je veci ( ͔° ĶœŹ– ͔°) … zbir naravno.

Mnogo mi se svidja kartaska igra, kad napravis jak spil mozes vrlo lako da deres slabije za po 20 kruna po partiji. Mislim nije najbrzi nacin, al ako ti zafali kruna kod kovaca uglavnom svi igraju gwent i mozes da se povadis za pare.

Meni je u sve 3 igre Geralt svetla tacka, uboli su ga znaci ko po knjigama.

Jes, i ja sam presao neke zanimljive side questove, povlacim tvrdnju da su dosadni. Naravno questova idi tamo ubij to i to na pretek, al sta da se radi. Filler questovi.