The Odyssey | Official Trailer | Shot Entirely With IMAX® Film Cameras

1 Like

Opako izgleda iako je internet poludeo sa pitanjima “nismo znali da su Grci nosili batman slemove” :joy:

3 Likes

To je sasvim ok.. Mogli smo da dobijemo da Odisej bude po netflix karakteristikama :face_vomiting:.. Tako da… prvi uslov da film bude ok je tu.

Dosta promašaja u dizajnu i kostimima. Kad sam čitao Odiseju najmanje mi je u glavi bila slika marvelizovanog grčkog ratnika.

Dok smo “znali” da su Vikinzi nosili slemove sa rogovima. Izmisljotina srednjevekovnih hriscana. Holivud ne radi nista drugacije ni “pogresno” a pricamo o istorijskoj autenticnosti jednog epa koji je po svojoj nameni i definiciji takodje izmisljatina.

1 Like

The Witcher je isto izmišljotina pa ljudi kenjaju što sve u seriji ne izgleda kao srednjovekovna Poljska :upside_down_face:. Uvek ima ta “fina” linija kada fantazijski svet kao ima smisla jer liči na naš ili je glup jer ima nekoliko likova koji nisu belci.

1 Like

Naravno, svi moraju da budu belci jer smo ih mi tako zamisljali u srednjevekovnoj Srbiji.

Daj milionima ljudi mogucnost da iskazu misljenje, a ovamo imas jednog rezisera i studio, ili umetnika kao sto je Homer ili Sapkovski, koji je mozda imao neku 10-tu viziju, i imas savrseni tool da gusis kreativnost i umetnicke slobode autora.

Na kraju, knjiga je zato i superioran medij, jer citaocu daje mogucnost da zamislja svetove i njihove karaktere izvan tehnika deskripcije kao produkt sopstvene imaginacije. Nije u skladu sa onim sto smo zamislili vec sa onim sto je reziser zamislio, sa resursima koji su mu na raspolaganju, i nekim gajdlajnima za ESG koji su mandatory da se implementiraju. Hajde da potrosimo silnu energiju i besno dokazujemo internetu da je to pogresno. Pa onda imas i onog mucenika Martina koji sada mora da stanca Game of Thrones nastavke po narudzbini. Kompletna distopija.

Ne znam gde je ta fina linija, kada umetnicko delo mnogo divergira u odnosu na original, a tek kada ubacis pravu istorijsku autenticnost i istoricare, shvatices da zapravo mnogo vise ne znamo, nego sto znamo, jer je dodavano kroz vekove. Infodemija nije moderni produkt, nego je postojala od kada je sveta i veka.

Sve je do onih koji vode produkciju kako će biti realizovano, moje mišljenje je da za svako delo fikcije možeš ići bilo kojim putem, prizemno/autentično ili nerealno/imaginarno. Nolan je ovde rešio da izmišlja kostime, što je meni na kraju krajeva - ok. To je njegova vizija i zamisao, biće interesantno kada budemo videli kosooke sirene i crne meduze lol.

1 Like

Ma sve moze.. Onda prodjes kao Bud Light ili Jaguar :joy::joy::joy: a posle kukas sto si ugasio firmu..

Ja sam svakako zato da svi propadnu, ma kakav razlog bio :blush:

Ma.. Svi se samo vrte u krug. Jedan ode drugi brend dodje. Vrti se kao tocak u kazinu. Gde god pala kuglica kuca uvek dobija.. Ti, ja itd samo smo NPC :grin: