The Medium Official Reveal with Gameplay

3 Likes

E ovo mene raduje. :blush::ok_hand:

Muziku je radio kompozitor Silent HIlla!

1 Like

Da, da, to je prvo što sam čuo. Iz Silent Hill dvojke. :smiley:

Volim i ja Akiru, ali realno muzika nije bitna, odmah sam otisao da vidim kakav je studio iza igre, radili su Observera i Layers of Fear i Blair Witch, znaci dosta iskustva u horor zanru, ali B produkcije. Nadam se da ce veci budzet da ucini svoje, ako je to ono sto ih je sprecavalo da pokazu talenat. Sta ja znam, umereni sam optimista.

Prethodne igre su imale taj B šmek ali ovo je na pragu AAA. I u pitanju je next gen igra, neće izaći za trenutnu generaciju.

1 Like

Izgleda da se priča dešava u dva paralelna sveta, postoji drugi svet koji je ogledalo našeg, samo mračan i zastrašujući. Kontam da će biti momenata u igri kada se radnja dešava naizmenično u oba sveta i brzo se menja okruženje u kome se likovi nalaze. Vidim u trejleru i neko konstantno raspadanje i uništavanje u tom mračnom svetu, što opet zahteva neki oblik kontstantne simulacije.

Vremenom će developeri nalaziti sve više ideja kako da iskoriste potencijal.

Srednje žalosna? lol

GOW za ovo izgleda kao iz druge dimenzije.

Ako je GoW merilo za bilo šta onda je 99.85 igara koje postoje srednje žalosno. Zašto svaka igra na svetu mora biti GoW?

1 Like

Mislim da cemo morati da se naviknemo na ovo, nece vise biti skokova u grafici kao recimo sa ps2 na 3 cak i manje nego sa 3 na 4. Kroz par godina da, bice vecih razlika ali kada tehnologija jos malo uznapreduje, time sto izlaze series x i ps5 nista se znacajno sto se tehnologije tice nije desilo. To su samo prepakovani kompovi, a igre i dalje izlaze za pc i nikakva se revolucija nije desila na tom planu. Kapiram da kada bi nove konzole igrali na 1080p tvu pitanje da li bi videli neku razliku u poredjenju sa sadasnjom generacijom.

Verujem da ce first party igre biti jedine koje ce u pocetku uocljivo lepse izgledati u poredjenju sa starom generacijom ali skokovi u grafici kao sto su bili do sada su gotovi. Ovo je sad vise kao da kupujes jaci komp.

1 Like

Ja ne pristajem na niska ocekivanja, ocekujem bas mnogo od next gena. Ne zaboravite da je dobra grafika skupa, manji timovi jednostavno nemaju takav poligonalni budzet. Sigurno je da ce GoW izgledati bolje od neke B produkcije. Dzabe jak hardver, GoW je klasa za sebe, tu je jako puno umetnika radilo na kreiranju modela i tekstura, i uklopilo u jednu nenadmasnu celinu. To je Rembrant u svetu igara.

Biće skokova grafici, samo ne odmah. Ovaj mentalitet da su igre shit samo zato što ne izgledaju kao GoW su nas i dovele do toga da ništa ne valja osim jedne igre godišnje, ako i toliko. Diskvalifikacija na osnovu toga je baš nekako jadna.

1 Like

Definitivno ne treba previše očekivati od malih studia. Ipak treba čekati i videti šta će pravi AAA studiji izbaciti i kako će to izgledati… Ali treba očekivati da neće samo grafika biti unapređena, već napokon i AI, veličina mapa, fizika, osvetljenje… Ali igre tipa cod će i dalje imati retardirane i dosadne kampanje bez obzira na sve :smiley:

blair witch igra je grafički baš ništa posebno, čak i ispod proseka. Ali priča je bila odlična kao i atmosfera, sama ta šuma i zagonetke su bile stvarno interesantne.

Ja sam video Blair Witch na kompu gde je sve bilo na najvišim detaljima, rezoluciji itd. i iznenadio sam se koliko dobro izgleda naspram xbox edicije (logično), a atmosferu noću u šumi su uboli perfektno po meni. Čak štaviše mislim da je jedna od retkih igara koja je napokon dočarala tu noćnu atmosferu po šumama i sl. baš onako kako treba. U većini igara je kao mrak, ali ipak nije mrak i sve se vidi skoro, dok ovde lutaš i čak neki mali deo šume ti izgleda ogromno jer nemaš pojma gde si bio i šta te čeka dok ne obrneš par krugova i počneš da povezuješ neke stvari. A za to vreme imaš osećaj da ti nešto stalno diše za vrat. Ali meni su se svidele mnoge igre koje većini nisu i pamtim kao super iskustvo dok sam ih igrao nalik Alice Madness Returns, Silent Hill Homecoming i Downpour tako da mislim da će i ovo da mi legne sasvim fino.

1 Like

2 Likes

‘depends on perspective’…

2 Likes

E sad su nam sve rekli… :slight_smile:

Ali ne sumnjam da ce biti dobar next gen horor. Talentovani su to momci, samo im je falio malo veci budzet.

E procitao sam tekst, izgleda da ce se manuti konacno first person perspektive, da ce liciti na Silent Hill i da ce koristiti neku patentiranu tehniku za koju je neophodan next gen hardver. Interesantno veoma i nadasve sjajno sto MS ulaze u mracne horor igre.

Inace, i njihov Observer ce dobiti next gen verziju. Blair Witch na zalost nisam mogao da svarim zbog totalne konfuzije, ali su uboli atmosferu 100%.