The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom

ok otisao sam na link, i covek ima poentu. Evo ih ovde –

image
image

Buduci da je Jaffe u pitanju, mislio sam da ce troluje nesto, al u sustini se slazem s njim. Vecini ljudi je grafika izuzetno bitna, dok odjednom nije.

Ko sto sam malo iznad vec pomenuo, meni licno ove nove zelde izgledaju bas ruzno, nije mi svejedno. Volim da igra ima dobar gameplay, dobru grafiku i dobru pricu. Sta je najbitnije zavisi od igre do igre, al to su neka tri stuba kako ja to dozivljavam. :woman_shrugging:

4 Likes

Pa ova i BoTW izgledaju prelepo. Rezolucija je niska, ali niko ne ocekuje od handheld konzole da prikazuje igru kao da je God of War.
A kad uhvatis sliku jednu i kazes da je ruzna grafika, to moze da se uradi u svakoj igri, ikada napravljenoj.
TOTK izgleda prelepo.

Art style u poslednje 2 igre je takav da igre svakako izgledaju lepo.
Slicno kao Wind Waker iz 2002. na GameCube.
Ta Zelda(moja omiljena he he :slight_smile: ) I dan danas izgleda lepo, solidno.

3 Likes

Bas to.
Ali i na Xbox/PS ako je igra dobra stvarno grafika nije vazna…

Mada opet ToTK da izgleda ovako na Xbox ili PS samo da ima vecu rezoluciju(manje krzave ivice) bio bi eye candy.
Igra je prelepa, art style je divan :slight_smile:

3 Likes

Meni cell shading izgleda lijepo i generalno je tip grafike koji lijepše stari. A ono, jeste grafika kao iz 7. generacije konzola otprilike.

Realno, da je izašla na PS ili Xbox zakinuli bi recenzenti sigurno za koji poen samo na osnovu te grafike, i to je Jaffe potpuno u pravu.

Ide mi malo na živce što ne smiješ ništa reći protiv popularnih igara. Tako isto je npr. kad je God of War iz 2018. godine izašao, sjećam se da su znali napadat bilo koga ko je nešto kritikovao igru, da bi kad je izašao GoW Ragnarok diskurs bio da je on popravio mane GoW-a iz 2018. Te iste mane koje nisi smio da pomeneš da ne navučeš gnijev nekoga. :roll_eyes: Nešto slično viđam i za Zeldu BoTW sada. Odjednom viđam komentare o manama BoTW ali ToTK je perfektan, sve su popravili.

5 Likes

Sa tehnicke strane, svakako ne moze da se poredi sa AAA igrama na konzolama, ali engine nije bas naivan. Ima vertikalnu skalabilnost i field of view, optimizaciju da sve to pogoni switch hardver, gustinu vegetacije i oblaka koji promicu… Takodje, artwork je fenomenalan. Kolorit i dizajn celog sveta su prelepi. Na momente, ToTK je zapravo vizuelna umetnost.

Ali uz sve to, stoje zamerke na padove framerate-a u handheld modu, dosta lose performanse u docked, za sta smo obasuli drvlje i kamenje na EA a Nintendu se sirokogrudo gleda kroz prste.

5 Likes

Znaju ljudi posao. Ima to nesto u sebi, kad svaki naslov je drugaciji, ali brena je brena a dvaput je dvaput. Sibni nastavak, dodaj nove mehanike, popravi sta dobekle nije valjalo i zaradi

1 Like

Mozda kad bi developeri prestali da se fokusiraju na to da trepavice izgledaju realno u igrama iz prvog lica i da je svaki pramen kose svoja politika i da tako reklamiraju igru, mozda bi bila zabavna.

Sve cesce AAA igre izlaze i kada su i bez bagova dosadne su i nemaju to nesto.
Zato su indie igre poslednjih godina dozivele ekspanziju.

A Zelda ne da ima to nesto nego je svaki nastavak sve bolja i bolja.

2 Likes

Malo su preterane price o performansama jer npr BotW 99% vremena radi u 30 fps za TotK kazu da radi jos bolje i izgleda bolje. Tesko se oteci utisku da su obe ove Zelde prelepe bez obzira na tehnicke specifikacije. Pogotovo ne stoji prica kao BotW odjednom ima mane jer se i tada u recenzijama kritikovala grafika, performanse, sistem lomljenja oruzja itd itd… Logicno da Nintendo slusa i tu stranu i logicno da isprave nesto sto je bilo dobro da bude jos bolje. Porazavajuce da bi neko voleo losije ocene samo zato sto TotK ne radi u 4k, a u drugi plan stavlja gigantsku zabavu o 150-200 sati, da izgleda kao Pokemoni pa i ne nekako ali se ipak radi o prazniku za oci.

Jasno je to da kult obozavoca nije ipak mogao da nastane ni iz cega, iako ljudi vole razne uvrnute stvari, postoji neki kontinuitet dobrih odluka i hitova koje redjaju vec 36 godina. Dovoljno je da pogledas “omot” i vec na osnovu vizuelnog jezika, odmah ti se igra jer nagovestava epsku avanturu, nostalgiju i legacy koji vuce jos iz osamdesetih godina. Nintendo je na kraju krajeva neiskvareni Dizni gaming industrije. Zelda verovatno ipak nije za mene, ali dobro je sto mladje generacije gamera imaju i dalje priliku da odrastaju uz ovakve serijale, racunam da ce dobar deo prodatih kopija da zavrsi u njihovim rukama. Neuporedivo bolje od raznih Fifa i diabolicno adiktivnih mobilnih igara bez trunke ambicije da pruze neki kvalitet izvan mikrotransakcijskog pakla, kao jedno pre svega tranziciono handheld iskustvo izmedju mobilnih igara i pravih RPG-jeva, Zelda je za klince odlazak u gaming Luvr i sistinsku kapelu. Dok mi mlatimo oko tehnikalija, oni su vec na 96-tom shrineu i spajaju neke nezamislive konstrukcije.

5 Likes

Čuj ovo, čim izadje Zelda niko neće ništa loše da kaže😂

Pa u BoTW su mnogi zamerali lomljiva oružja, previše istih ili sličnih shrine, nedostatak dungeonsa i donekle dosasni boss-ovi tj na isti kalup i generalno ne veliki broj vrsta protivnika.

Nintendo je sa ToTK ostao dosledan novoj ideji, i ove tri gorepomenute stvari su ispravili.

Oruzja se i dalje lome ali imaju fenomenalan twist, postoji pregrst mogucnosti i opcija sada.
Shrine ima jos vise, ali sa novim ability i kako su ih dizajnirali su fenomenalno, 10x bolji nego BoTW, nema samo jedno rešenje.

Neprijatelja u prvih 5h ima više nego u BoTW, ko zna šta će do kraja sve biti.

i Dungeons neću da komentarišem, da nekom nešto ne spojlujem.
:face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::heart_eyes: to je sve što mogu da kažem

Ja odigrao prvi story quest sada, oduševljen, Rito village i wind temple, kao i put do wind temple je fenomelan, a tu je i Tulin iz Rito village, iz prvog dela, kao i njegovu roditelji :slight_smile:
Jel još neko odigrao?

Reći će ali će isto tako da budu napadnuti. Evo Jaffe je odmah bio bullied za ovo što je rekao a nije mu toliko ni kontraverzna izjava.

Ostace zapisano u vremenu da je @padawan rekao da je svet u TOTK prazan :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

zlatnim slovima😁
Bukvalno nema igra sa vise desavanja u svetu od ove, bukvalno nema…

2 Likes

Nisam ovo igrao još uvek ali prvo što mi pada na pamet, Gta5, Rdr 2… :thinking:Witcher 3…:thinking: Ali možda najviše Rdr2 (čak i Rdr1) ja ne znam da li sam uspeo par minuta da idem kroz svet, a da me nešto ne snađe :joy:

1 Like

Jesu zive i ima desavanja ali ne ovoliko, ovde svakih 30 sekundi do minut imas nesto da radis

Ne moras da brines, na tvoju legendu na ovom forumu nista ne moze da baci senku. I hvala ti na ovom nadasve konstruktivnom i humoristicnom postu nakon 4 dana, cisto da odrzimo temu “zivom”.

Igra jeste prazna, u relativnim terminima naravno. Te zamerke su manje vise poznate i diskutovane godinama unazad, tako da nema sta da se zapisuje i pamti, srecom imamo “pamcenje” interneta i gomilu diskusija o tome.

Verovatno postoji i nekakva objektivna metrika poput gustine desavanja po kvadratnom kilometru virtuelnog prostora, sta god to desavanje bilo, ali moj subjektivan dozivljaj na osnovu 30+ godina iskustva u gamingu je da obe zelde imaju solidan prazan hod u odnosu na druge rpg-jeve i action rpg-jeve. Mada kazu da je u ToTK-u to bolje i kao, ima vise da se radi, sto za sada nisam bas nesto uspeo da primetim.

Eurogamer:
There’s still plenty of good old-fashioned empty space.… but this is the first Zelda game I’ve played which feels designed to be farmed.

https://gamefaqs.gamespot.com/boards/189707-the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild/76831494

U “odbranu” zelde, vecina open world igara ima slican problem, uz izuzetak mozda Ubisoft igara.

Dozvoljavam ipak da me igra ubedi u suprotno, jer sam ipak kratko vreme proveo u njoj. To je samo subjektivni utisak nakon prvih nekoliko sati igranja. Nije bas nesto oko cega se treba preterano uzbudjivati, prevrtati stolove i zauzimati religiozan stav o tome. Na kraju krajeva, koga je zaista briga da li je neko subjektivno doziveo igru kao praznu ili nije. Ono sto je svakako sigurno je da stvari nisu tako crne ili bele - igra je ili prazna ili nije, a usuditi se da kazes nesto negativno o 10/10 igri zasluzuje odmah podsmeh i nipodastavanje u javnom prostoru.

Pomalo je tuzna i nesrecna situacija na forumu sa kvalitetom diskusija i njenih ucesnika, ali sta ces.

1 Like

Nije problem reći nesto negativno ili lose o 10/10 Zeldi.
Ali da si bubnuo, bubnuo si bas. To što hyrule ima zelene livade, ako samo ides pravo da, svet je prazan. Ali, podigni kamen, pomeri drvene daske, naci ces nesto, presretni bokobline, pomogni ovome iz Hudson company da namesti tablu, pomogni koroku da dodje do prijateja, sagradi neko vozilo, nadji treasure, outfit…

Jel si stigao u Hateno village? Jel si video side quest u Hatenu? Perfektno!
Jel si isao u Rito village i video Tulina?
Jel si u kakariko village pomogao shop ownerima? Jel si igrao taj quest?

To su sve pitanja, koja kada budes odgovorio sa da, sam ces sebi odgovoriti na ono da je svet prazan.

ja sigurno nisam igrao 37-38h za 9 dana trckarajuci po praznim livadama.

2 Likes

Mozda i najbolji odgovor na temu praznog sveta i genijalnisti koliku slobodu Zelda pruza. Bukvalno ako udjes u igru sa predrasudama kako je svet prazan i samo trcis ignorisuci sve oko sebe ova igra te nece na nista prisiljavati, mozes odmah do glavnog bosa. Neverovatan balans i za one koji nemaju i za one koji imaju vremena kolika hoces. Meni je najiskrenije zao da neko za 30 godina staza ne moze da prepozna kvalitet ovakvog remek dela i da se prosto trudi da nadje neke nepostojece mane, da je novopeceni gamer koji konstatuje losa grafika necu ovo da igram to bih vec razumeo…

3 Likes

Ne znam je li toliko problem poštovati tuđe mišljenje. To što je nekom kvalitet koji se mora prepoznati nekom se uopšte ne sviđa.

Smiješno je da je gore rečeno da nije istina da se ne smije ništa reći protiv Zelde i onda samo par postova kasnije se šejmuje Padawan, u fazonu 30 godina staža a slijepac samo zato što je napisao svoj utisak da je njemu svijet praznjikav.

4 Likes