The Last of Us HBO

Danas smo imali premijeru nove HBO serije The Last of us, pa da ispratimo sa threadom posto mislim da ce ovo biti ogroman hit i da zasluzuje zaseban thread.

1 Like

Pogledah prvu epizodu. 10/10.

Na stranu da mi se ne svidja pojedini kasting, sve ostalo je masterclass. Muzika, produkcija… Pedro je odlican kao Joel.

1 Like

Mogu reci da su sa postovanjem i razumjevanjem pristupili originalnom metrijalu.
Cini mi se da ce izbori za Joela i Tommya biti odlicni, Ellie cemo jos da vidimo.
Rekreacija pocetka igre je uradjena bas dobro, stvarno su posvetili dosta paznje.

Sony su sa HBO zadali domaci zadatak svim ostalim studijima kako se pristupa svom materijalu, ocito se njihov odnos prema IPevima ne zaustavlja na igrama, te kao i igrama, svemu pristupaju sa prikladnom ozbiljnoscu.
Svo vrijeme dok sam gledao samo sam razmisljao o gaming promasaju MSu koji je prokurvao sve svoje IPeve, na ovaj ili na onaj nacin. Takodje sam par puta spomenu Frank O’Connora koji je od Halo fransise napravio jedan prosjecan IP koji u sebi nema ama bas nista posebno ako zanemarimo onk sto je Bungie radio.

E jos jedna stvar-Sony je kupio Bungie, imam osjecaj da je pitanje vremena kada cemo dobiti live action Destiny, posto lore to zasluzuje, samo je pitanje da li ce biti spremni da izdvoje ogroman novac koji je potreban za toliku produkciju.

1 Like

Uvek sve svodi na to koliko dobro razumeš izvorni materijal i koliko ga se držiš. Problem sa igrama je što priče ili ip radi u tom domenu ali je druga priča kada se prebaci u film ili seriju. Ako showrunner to ne uradi kako treba, onda dobiješ meh rezultate. Razumeti IP i pretočiti ga u drugi medijum je umetnost za sebe a verovatno nema dovoljno ljudi koji bi to umeli da urade na pravi način, te zato dobijamo papazjanije.

Ih, dobar je pocetak, ali sam stao na delu kada se prvi put pojavljuje Eli. Antipaticna mi je glumica i bas mi nije za tu ulogu dok je Sara strava.

1 Like

:laughing:

Juče bas pricali sa profom na ovu temu :sunglasses:

Za one koji su zbog serije novi u svetu TLoU. Backdrop igre nije toliko nezamisliv kao sto izgleda u prvu ruku. :smiling_face_with_tear:

Search-uj te na googlu The Last of Us i kliknite na pecurkicu koja se pojavi na dnu ekrana :slight_smile:

image

Klikeri su fenomenalno uradjeni!

Takodje, Joel watch momenat:

1 Like

Zadnja epizoda je bila stvarno vrhunska. Billa su prikazali u mnogo pozitivnijem svjetlu u odnosu na igru, ali i sa dosta promjena u njegovoj priči u odnosu na Joela i Ellie.

Pored ovoga, napokon je neko pokazao da ljudima ne smetaju gay likovi u serijama i filmovima kada su dobro napisani (Bill i Frank, oni likovi iz Modern Family), nego im smeta kad su likovi na silu ugurani samo zbog reprezentacije.

Djevojčica koja glumi Ellie mi još uvijek nije kliknula, ali vidjećemo šta će biti do kraja.

2 Likes

Lele odgledao sam pola sedme epizode (Left Behind), imam osjecaj kao da sam odgledao Snyderov Justice League.

Ova epizoda se komotno moze preskociti, bar ono sto sam do sada pogledao.

1 Like

Ne razumem. Prvo kazes da moze da se preskoci, onda kazes da je kao Snyderov JL ( znači obavezno stivo za svakog kulturnog i normalnog čoveka).

Odluči se. :smile:

1 Like

I ja završio sedmu epizodu. Fino su je uradili, generalno mi je skroz ok serija za sada jer znam igru. Ali to je to, ja znam igru ali sada u ovoj epizodi na primer kad bih se stavio u kožu nekog ko nije igrao i gleda seriju na slepo bio bi mu totalan snooze fest i mogao bi da preskoči epizodu isto kao i epizodu 3. Serija je generalno jako spora. Dešava se nešto u prvoj epizodi pa tek u petoj i sad opet usporeno, a opet zbrzano. U igri su ti momenti propraćeni dobrom akcijom, ima sporih trenutaka drame gde se izmame suzice i ima balans gde onda ide gameolay i akcija. A ovde samo ubiru te neke ključne momente bez imalo akcije i dobijemo upravo ovo. Trebali su da urade svaku epizodu od sat do sat ipo vremena, ovako mi je previše kratko da ceo jedan dlc strpaju u 40 min i em što mi deluje zbrzano, em što traje samo tu jednu epizodu i neko ko nema veze sa igrom ne može ni da se veže za te nove likove koji se pojave samo u toj epizodi i kad se završi budu baš u tom fazonu “koji sam moj gledao ovo, mogao sam da preskočim lagano”. Ili da makar razvuku na dve epizode i nek sezona ima 15 epizoda umesto što ima 10 (pretpostavljam da ima 10 pošto je to novi trend)
Kao što rekoh meni je ok serija zato što znam igru i drugi deo mi je igretina. Ali mi deluje kao da su uzeli tablu i samo čekirali listu “aha u ovoj epizodi ćemo onaj deo kada Joel ovo, Eli ono.” u ovoj epizodi ide onaj deo gde se pojavljuje ovaj. Ovde Eli ide obvamo i dešava se to. Ovde beše Joel kaže to… " i tako idu i čekiraju s pola mozga. Jednostavno mi je malo 40 min da se sve ispriča kako treba.

1 Like