“Naplaćivanjem mesečne pretplate, bićemo u mogućnosti da igraču ponudimo svet kakav smo zamislili. i kakav su fanovi serijala oduvek želeli”, izjavio je Matt Firor, generalni menadžer ZeniMax Online-a._ “da smo uzeli u obzir bilo koji drugi model plaćanja, morali bismo da žrtvujemo dosta stvari i to ne bi bilo to”…
_
Nakon kupovine igre, svaki igrač dobija prvi mesec besplatnog igranja, a nakon toga ukoliko želite da nastavite sa igranjem moraćete da platite 15$ mesečno.
Firor je uvođenje mesečne naplate objasnio na taj način da sa ovim načinom plaćanja, igrači mogu da idu gde hoće i da budu bilo ko i rade šta hoće bez ikakavog ograničenja.
“Mislimo da bismo uvođenjem “naplatne rampe” između igrača i sadržaja u igri, ograničili slobodu kretanja i uživanja u igri po čemu je Elder Scrolls serijal toliko poznat”
Elder Scrolls Online izlazi ove jeseni za Xbox One, PS4 i PC, a tačan datum izlaska nije potvrđen.
Ako ćemo realno, ja sam uvek za mesečnu pretplatu, umesto free 2 play a sve što vredi moraš da kupiš. Čim pokrenem igru i vidim da imam torbu sa 10 slotova, a ako još jednu torbu sa 30 slotova moram da platim, samo ugasim igru. Ovako, svako plati, i svako ima ono što nađe.
Jedino me brine što treba platiti 15$ mesečno plus LIVE/PS+ fee ukoliko se igra na konzoli. No, ako igra bude dobra kao što igre iz TES serijala mogu biti, nije problem platiti taj fee.