Telekom grupa preuzima 100% vlasnistva nad SBB-om

Meni se čini da je najbolje za tebe da se učlaniš u stranku i riješiš svoje probleme.

1 Like

Ne želim nisam za to nikad nisam ni bio ja imam srama, ali pokušavam da kažem da ni ovako ne ide kao što si rekao šta imaju ti ljudi koji promene sebe ta šačica koju će da uguši ona većina a oni će eto proživeti na taj način u nervozi oko toga

Inače počeli smo da mašimo temu od sbb i telekoma odosmo u žestoku polemiku oko politike i poteškoća u ovom našem ekonomskom tigru od države :smile:

Dobra je floskula za motivacione govornike, neke internet mudrolije. Samo jos da svet tako i funcionise.
Bice kako je neko zacrtao. Bez obzira sta ti zeleo.
Dobijes bazen i mozes da plivas u okviru njega. Samo je pitanje kako ces se snaci u bazenu. Ali budi siguran da ga ne biras. Nikada nisi nista birao.
Primera je suvise ali ajde dacu ti samo par iz komsiluka.

1. CG je usla u nato bez referenduma kao sve ostale zemlje ikada. Znali su mama i tata da bi tesko proslo.
  2. Makedonija je jasno i glasno velikom vecinom neosporivo glasala da ne zeli promenu imena. Ali je neko promenio…
  3. Rumuni izabrali zakonski sve kako treba novog predsednika. Ali “nekome” nije odgovaralo. Gde nestade voljavecine, ta EU demokratija i jednakost…
    Samo mrtvo slovo na wc papiru.

A ovo sto sada kod nas gledamo je samo Game of Thrones uzivo. Nikakve promene.

E ovako sam i ja razmišljao do nedavno ali sad vidim da nisam nikakva manjina, čak naprotiv. I gdje god da krenem na ulici srećem ljude na čijim licima vidim neopisivu sreću i nevjericu da nisu sami, da nisu manjina i da ima nade i za njega/nju i za sve nas kao društvo u cjelini.

Plastično, kako bi ti Marko objasnio, borimo se da tvoj drug bude javno popišan a da poslove dobijaju ljudi sa kvalifikacijama a ne partijskom knjižicom.

I ima nas.

Tvoje je pravo da budeš i apatik i cinik i nihilist. Život ti je to donio kao i meni i cijeloj našoj generaciji.

No život je bio prije nas i biće i poslije nas. To što smo pojeli govno i i dalje ih jedemo evo već 30 godina ne daje nam za pravo da takvo stanje proglasimo za trajno a još manje za normalno.

Pustimo mlade da se bore za bolje od ovog što smo mi proživjeli, sad im je šansa a to što mi nismo svoju iskoristili nije njihova krivica.

Ako hoćeš podrži a ako nećeš makni se u stranu i ne smetaj.

1 Like

Da ne dužim u pisanju, ali ovo je prava stvar koja je rečena i koju bih ja sada napisao, ne kažem da nema finih i poštenih ljudi zapravo i ja se borim na ovim protestima i tu sam u nekoj nadi za to bolje sutra, ali evo ko što rekoh ovaj video svakako sve opisuje

Stanje je trajno. Samo je problem pamcenje i znanje. A oba fale.
Ovde je uvek bila rupcaga i bice… samo varijacije na temu lose.
Mogao bih da idem bez sale 1500god u nazad ali da ne mlatim.
Zadnjih 100. Kraljevina Jugoslavija je bila teska rupcaga i zadnja ekonomija Evrope.
SFRJ je bila rupcaga i propali eksperiment orocen. U kome su se stvari kupovale na tackice, vozilo par nepar i jos mnogo toga. Samo ljudi imaju potrebu da slazu sebe kako je bilo dobro…
A od 1990 na ovamo ne moram ni da pricam to znas i sam.
Nikada nije ovde valjalo i nece ni za jos 100000god

Nemam te mreze… jbg :grin:
Iz naslova bih rekao samo lepa pesma loseg izvodjaca.

Daj nam primer jednog dobrog izvođača.

1 Like

Očigledno je da se sve ovo desilo pod sumnjivim okvirima i pritiscima, verovatno su svi oko te kompanije digli ruke da se nešto bore protiv vetrenjača i saplićanja na svakom koraku. Ono što je pokazatelj našeg crnila je da će novac i sila preuzeti ili uništiti sve što im smeta ili se nađe na meti. Niko se ne buni zbog monopola ili totalno iskrivljenje medijske slike, država ne postoji osim kada treba da stisne sopstvenog građanina koji je održava u životu.

Ovi protesti su jedini način da ta ista država natera da radi ono što joj je zakonom propisan posao i obaveza a to je ono što ih u svemu ovome najviše plaši: da će odgovarati. Balon bahatosti i bezakonja ne može večno da lebdi.

4 Likes

Čujem da je Starting čuda uradio sa željezničkom stanicom…

1 Like

2 Likes

Pogresno sam se izrazio. Dobar izvodjac ali je bio ljigav lik.

Samo jos da je pamcenje malo duze. SBB je nastao na parazitiranju na drzavi, na sumnjivim ppslovima na stetu drzave kada je bio u milosti i cedo vladajuce garniture.
Niko ali niko ovde nije posteno zaradio milione.

Shvatio sam šta si hteo da kažeš i nisi se pogresno izrazio nego pogrešno procenio

Kakvo god da je poreklo ne opravdava da se ovakve stvari i dalje dešavaju. Normalna država bi to sprečila u korenu da se desi. Problem je što se kod nas privreda vezuje sa trenutnom vlašću i prema tome oblikuje. To će samo da dovodi sve sumnjivije i muljavije “biznise”.

1 Like

Ni najmanje. Bio je ljiga i migoljio se kroz politiku. Kao i Bora i cela ta ekipa iz tog vremena.
Svi su mnogo kenjali a svi su politicki dobili karijere. Pa nisi tada mogao da udjes u studio da snimis album ako nisi pogodan. Sve sama deca generala, udbasa, politicara.
Odlicno je i sina vaspitao koji suruje sa SNS i Cankom. Ekipa moj do mojega. Sve probisveti.

1 Like

Ja iskreno ne vidim kako moze da se prekine taj neskarni lanac. Uvek je neko dosao lopovlukom do para. Onda kada prodje neko vreme onda misli da su svi zaboravili pa moralise.
Tako vecno u krug. A ne moze da moralise posto je isto ukrao.
Ne vidim kako ih oslobadja ako prodje neko vreme. Sem sto su ljudi debili pa zaborave sta je bilo juce.