Nisam znao gde ovu temu da postavim pa sam je postavio ovde a ako sam pogresio izvinjavam se moderatorima pa neka je premeste gde treba. Pitanje bi glasilo ko od vas ima telekomov ADSL paket i da li jos neko ima problem sa brzinom interneta? Ja placam taj click 1 i do skoro sam imao 10 Mb/s a sada kada ga merim sa programima imam ispod 1 Mb/s. Ja to ne bih ni proveravao da nisam juce menjao modem, tj. bili su ovi iz telekoma i menjali modem jer mi je sa starim modemom cesto pucala veza ali kad imam vezu stari modem je radio super. Dobijem novi modem i vidim da stranicu jako dugo otvara i kada merim net vidim da je jako spor. Da li ima neko slicnih problema i sta da radim ako neko ima savet?
Najbolje ti je da njih cimas ako vec nisi.
Vec sam ih cimao, bili su juce. Danas ce da provere kako radi internet. On radi sada super, ne pravi prekide i ne puca veza ali otvara stranicu 100god. Ne znam da li su i koliko su oni online testovi za brzinu interneta pouzdani? Mislio sam ako je nesto do mene problem i do mojih podesavanja pa da to podesim ako treba za tu brzinu ili opet oni moraju da dolaze ?
Kao što ti reče lark, zovi ih i smaraj, njihov je posao da to srede. Da li je od zamene modema nastao problem? Ako jeste, onda oni treba to da regulišu.
Oni uvaljuju skart modeme koji su vraceni sa reklamacijom po principu “neko ce da proguta”. U prethodnom ugovoru sam imao istih problema kao ti. Zvao korisnicki jednom dnevno, jos pored svega i pucala konekcija neprestano. Pedeset puta prolazio isto “je l’ vam gore sve lampice?”, “a je l’ gori sad ova?” itd. Srede problem privremeno, ponovi se kako prekinemo vezu. Sto je najjace, NECE da posalju tehnicku sluzbu. Na kraju da stric nije poznavao jednog coveka iz teh. sluzbe, nista od toga.
Sad pod ovim ugovorom na 10 mbs, standard mi je oko 8, ali se javlja drugi problem. Modem stoji na istom mestu sve vreme, nekad sam hvatao wifi po celom dvoristu se setao sa lapom, sad u sobi iznad modema moram da se uvijam i dovijam uz vrata ne bih li uhvatio signal. Bezobrazni su krajnje.
Dok je bio stari modem, net je imao super brzinu, radio je odlicno ali taman nesto radis pukne veza pa restartuj modem, ali kada mode radi i kada ima konekciju radi super. Zbog tih problema pucanja veze bio je covek i stavio novi modem (valjda je nov, izvadio ga je iz kutije i sija se a da li je i taj reklamiran negde to ne znam) i od tada ja nemam nikakvu brzinu neta, internet je prespor i otvara sranicu jako dugo. Danas ih zovem pa cu da vidim sta se desava:(.
A, cekaj, jesi napravio gore lapsus ili sta? Click 1 je imao oko 1.5 Mbps, taj paket vise nije aktuelan. Jesu ti pojacavali brzinu u medjuvremenu do 10 ili stvarno imas onaj klasicni Click 1?
Moj komsija i danas ima 2 mb Mozda nije produzavao ugovor…
Evo sat trakt krece iz vojvodine u osvajanje srbije, uzivacete svi za jedno dve godine. 20mbit/2mbit za 1500 din, svakog novembra duplira se brzina za istu cenu. Ja sam sad na 20/2, paket nisam menjao otkako sam uzeo kablovski net a krenuo sam sa 1mbit/128kbps
Poslednji put sam imao 10Mb/s kada sam skidao igricu. Vec godinu dana imam 10Mb/s. Stvarno sporo otvara stranicu, bas jezivo, zato se i zalim :(. Nista, sada ih zovem ponovo pa cu da vidim sta se desava.
Da li imaš click 1 paket ili ne? Ako imaš onda nema sta da se buniš za 1mbps, to ti je to.
1Mb/s sam imao jos 2009 godine :). Poslednje 4 godine imam 4Mb/s a od prosle godine je povecan na 10Mb/s. Sad cu da izmerim ponovo pa cu da vidim sta se desava.
Upravo izmereno
Sada sam zvao i rekli su da ja imam pravo na 10 Mb/s (u poslednjih godinu dana sam i imao) i da ce to oni resiti jer tako stoji u ugovoru. Trenutno meri 5,80Mb/s kada nista nije optereceno. Po vasim postovima ispada da niko od vas ne koristi Telekom ADSL ili gresim ?
Imas pravo shubi-doo bas tako se ponasaju ovi iz Telekoma :D, katastrofa su :(. Rekli su da imam prava na 10Mb/s i da ce to ispraviti. Ovo je trenutno stanje kada je sve iskljuceno, jedva dostize 6 Mb/s i sad je malo bolji net. Jedno pitanje, ko sve koristi od vas aktivnih clanova Telekom ADSL ?
Upravo izmerena brzina:
Koristim ja, iz iskustva ti i pricam. Peli su se i meni gore po potkrovlju, prckali nesto, kao pojacavali mi brzinu… Pojacali na 8 u paketu od 10.
Ljubaznost je opste poznata u drzavnim preduzecima. Ulazim pre neki dan u Postu da saljem Vladanu konzolu, pita me sluzbenik jos s vrata onako smoreno “Gde ces sad s tim, majkeeeee ti?”… :nono:
Ja sam rekao, iz tih drzavnih firmi treba 95% radnika da popiju otkaze pa ce da vide da li ce i sledeci put da glume k**tene :(. Povecali su net na 8,50Mb/s idem sve blize 10Mb/s eheheheheheheehehe
Sad vise Telekom ne oduzima 15% brzine? Ja kad sam uzimao net jos davne 2008 bilo je generalno pravilo da ako je brzina npr. 1,5Mbps da odmah oduzmes 15% i eto realne brzine koju ces na kraju dobiti. Sreca pa vise nisam kod njih i nemam nameru da se vracam, a zbog ovakvih problema svima preporucujem kablovski net
Ja sam primoran na Telekom, jer se SBB vodi na caleta koji je cesto po selu otkad je u penziji. Kada sam zvao SBB da pitam mogu li da ponesem svoju i njegovu licnu kartu i da potpisem, dobio sam odgovor (pazi sad!!!) da mora da ode u opstinu i da potpise izjavu da ja zivim u njegovoj kuci kao podstanar kako bih uzeo. Pa, sto bismo potrosili vreme dole, dosli bismo u SBB. Neka politika mnogo cudna… ._.
imas promo cenu da za iste pare[buduci da imas 10mb/s paket] uzmes 20,traje ti do 31 jula ali te obavezuju cini mi se na jos 2 god…
A sada telekom uvodi i 50mb po ceni od nesto manje od 2000 ili sa box paketom sa hd kanalima oko 3500 cini mi se, ali to je samo za odabrane tj one koji imaju uslove za to. Jedan od uslova je da se zivi blizu centrale, bar ja tako mislim, jer su zvali drugara on je na manje od 1km od njih. To je valjda neka akcija sada, ali ocigledno da su zvali samo one koje imaju uslove za to. Da i ugovor je naravno na 2 god. Nisam video da negde reklamiraju to. Sto se mene tice i ja sam na telekomu , jer nemam bas neki izbor. Imam paket od 10 mb , ali uvek je tu oko 10. Izmedju 9 i 10.