Tehnologija

Stvari za koje ste pre 20 god mislili da će biti ubrzo prevaziđene ili totalno promenjene, ali
(Target population ove teme članovi od 30+ god :slight_smile: )
Ono što meni prvo pada na pamet…
Veš mašina
Taj zvuk dok radi centrifuga a veš mašina šeta po kupatilu… priceless. Setim se pokojnog Vite,nastavnika geografije,koji je bio opčinjen Japanom. “Japanac kad napravi veš mašinu…pa to se ne primećuje da je u kući! A moja stara gorenje,'oće u kadu da uskoči!”
Pokojni Vita,kralj je bio…
Dakle veš mašina-kakva bila takva i ostala.
kablovi
Bila je pre tema kad su ljudi slikali kako im izgleda prostor iza kompa. (Tu je bio aktivan studio vpc. “Pvc” sam ga ja nazivao)
Naravno,među nama ima entuzijasta koji to srede vezicama,kanalicama… al odnos takvih ljudi i nas ostalih je 1/100. Dakle ŠUMA KABLOVA!

Tako je bilo i pre 20 god. Tada sam jos citao o tome da je Tesla bio nadomak patenta koji struju prenosi bezicno,mislio da ce se to ostvariti u narednih par god. Ali…
Fosilna goriva
Čađ,zagađenje vazduha,izduvni gasovi,pepeo… Neće toga biti uskoro. Jedna mala kocka ima da napaja ceo grad potrebnom energijom. Rekose pre 20 god…
automobili
Ne,ne vozimo jos uvek letece automobile.
usisivač i fen za kosu
Isto potpuno. Znaš šta je stari sloboda “hot dog” usisivac za ove nove foxove i voxove? Mama.
lek protiv starenja i kontrola rađanja
Izgleda da je svrha čoveka reprodukcija a zatim smrt. Jer kako drugačije objasniti razvoj,do mozda 22,23 god,a onda lagano propadanje. Dakle ispunio si svrhu reprodukcije,sada umri. Inace svakog minuta valjda umre 108 ljudi a rodi se 248 beba. Nije dobro.
To su neke stvari koje mi prvo padose na pamet,ako neko zna jos neke primere, feel free to comment…

1 Like

Prva stvar koja mi padne na pamet kada se setim neke mastarije kako ce biti jeste emisija
Posle 2000 :slight_smile: secate se toga. Kako su nam prikazivali kojekakve novotarije koje se ocekuju a kod nas restrikcije struje… E toga se secam…

2 Likes

Da, beyond 2000 , obožavao sam tu emisiju…
2014761255

1 Like

5C3FF69F-B076-40B3-BF3D-599CA77E4604

3 Likes

Pleja posle par casova akustike. :slight_smile:

1 Like

Hahahahaha