Tales of Kenzera: ZAU World Premiere Trailer at The Game Awards 2023

2 Likes

Pomislih da je Bandai naslov kad ono…. :rofl:

E ovo mi se cini zanimljivo, kao satena 2D igra (tipa Ori ili Rayman) ali koliko sam shvatio inspirisana africkom kulturom i africkim mitovima, ono zvuci i deluje zanimljivo zasad. :wink:

1 Like

Ovo kao da je Outland II.

https://x.com/shinobi602/status/1782413296982687962?s=46&t=nrdnHcuQLnrP54cvvGagJg

1 Like

Eh yet another metroidvania, ali moze da posluzi za OLED monitor/tv test.

Daleko je igra od MEH :slight_smile:

Ali u čudnom svetu živimo, kada više od 50% novinara kaže da je dobra i vredna igranja, ali ovi ostali eto, smore se i onda postane MEH naslov.

Ti isti novinari koji većinu igara ne znaju ni da uključe bez pomoći Tech tima.

1 Like

Meni je veċi problem što ocene od IGN i Gamespota imaju veći uticaj na krajnju ocenu. Na primer, ako igru deset drugih sajtova oceni sa 10, a IGN da 7, krajnja ocena za igru bi bila 8. Zato Metacritic nije 100% realano merilo jer prosečna ocena nije zaista prosek svih recenzija za igru nego štelovani iznos prema bitnosti medija. A svi znamo da su IGN ocene najveće merilo za 80% publike, ako ne i više.

Odigrao sam sinoć nekih 45 minuta, čisto da malo osetim kakva je igra. Dobar je gejmplej, borba, skakutanje, različite maske koje daju drugačiju borbu, svaka za sebe. Jedino sam mislio da će biti lepša, ali u performance modeu fali malo oštrine slici.

Takodje, ceo setting priča meni lično ima neki wakanda vajb, high tech oprema u nekom afričkom settingu, nisam lično baš najveći fan, ali kvalitet gejmpleja me je ubedio da upalim još koji put pa ćemo videti.

Wakanda spiči samo na početku, okej možda nekada kasnije u priči ponovo, ali u prvih 2-3 sata, nema ništa tehnološki. One magije koje koristi su magije jebiga, ko u oriju i tako to.

@robotnjik

Mnogo outleta ne radi opise kako treba više, bukvalno rade hiperprodukciju i preko kurca odrađuju opise. Eno pisao sam npr za ronina. Na forumu jedan u deset komentara je neutralan, ne negativan, a igra ispod 80. U opisima pričaju nešto što nema veze sa igrom, jako glupo i neprofesionalno.

Kenzera nije savršena, ali je jako dobra metroidvania posle nekih 3 sata. Plus igra je 20€, traje 10 sati. Ne može bolje za te pare.

1 Like

Igra je vise nego korektna. Po meni je malo traljavo odradjen sama mehanika kretanja. Ne traljavo ali ono, sa nekim manama gde moze negde da bude jako frustrirajuce. Ali posle Orija, ovo mi je bas jedna lepa 2.5D igra.

1 Like