Pozdrav društvo!
Naišao sam na ovaj link: http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/system/connect-system-link-play
I shvatio da live može da se izbegne ako imam dve konzole u mojoj mreži za multiplayer igranje i to je oke. Kad je izašao WarCraft TFT, niko nije imao original igru pa nam je bilo nemoguce igrati online ali je postojala opcija da se igra u LAN-u. Onda sam ja sa par drugara pomoću hamachi-a napravio nasu virtualnu mrežu. I to je radilo.
Sledeće moje pitanje ide administraciji foruma jer koliko sam skapirao oni najbolje poznaju materiju. Dakle, da li je moguće da xbox spojim direktno sa računarom u drugu lan karticu crossover kablom, na računaru podignemo preko hamachia našu grupu i posle xbox-u dodelim drugu virtual adresu i igramo se? Ako je ovo izvodljivo, to nam je ulaganje od 100rsd za novi lan kabl i 5min posla oko podesavanja pc-a i xbox-a i trajno rešenje za igranje.
Voleo bi da čujem vaše mišljenje…
Kako nije moguce igrati ako igra nije original? O cemu ti pricas? Nemas Xbox Live Gold pa ti nedopusta ili sta? kako misli da spojis Xbox i pc? Da ti igras na konzoli a drug na kompu? Ako si to zamislio odgovor je kratak NE… Mozes 2 X360 da spojis preko sistem linka… Ajde malo procitaj po forumu, cisto da vidis sta mozes a sta ne…
Milane trčiš pred rudu! Pročitaj prvi post i shvatićeš koje je moje pitanje.
Za sistem link znam da mogu 2 ili više xboxa da spojim utp kablom ali ja želim da mi napravimo našu malu virtualnu mrežu i tu da se kačimo da se igramo…
Da moze, to je peripetija, postoje programi za to cak ima neke fore koje sam video i zakljucio da moze da se redirektuje na live… Da moguce ali bogme ja sam jednom krenuo to da prckam i odustao, te portovi, te virtuelni server te ovo te ono, reko neka hvala i pobrisem sve.
Sent from my iPhone using Tapatalk
To mi reci KRALJU!
Ja nisam za akciju da se redirektuje na live, ovo bi bila jedna virtuelna igraonica foruma. Sutra kacim xbox na monitor i stavljam drugu lan karticu da bi mogao net da vucem iz kompa. Ali mi je potreban jos jedan freak (recimo ti [B]M007P[/B]) i da budemo na liniji, jer je nemoguce multiplayer testirati sam sa sobom
I molba za moderatore da ne zakljucavaju ovo, jer ima ljudi koji bi igrali neke igre sa ortacima a da ne placaju live.
Jel je neko od vas raspočožan da u utorak probamo system link?
Bilo ko, potrebna mu je samo još jedna lan kartica i crossover kabal od računara do konzole.
VPN bi kreirali pomoću hamaci-a.
Posle ostaje samo šerovanje (šerovati VPN do konzole) i neka igra koju je moguće igrati preko system link-a.
Ja bih najviše voleo da igramo neku co-op igru, tipa left4dead2 ali pošto sam ja novajlija prihvatiću bilo šta samo da se skupimo…
Nije bitno da li je RGH ili LT+ konzola.
Ja bih ali mi je isecen internet sada, jer nisam bio u stanu 2 meseca, pa sada cekam da mi vrate . Cimam kad se sve unormalizuje.
Ok. Nadam se da ce neko da se javi da testiramo, pa kad uzmeš net samo da se ubaciš i ti u igru
Drži me neki optimistički duh, kapiram da će sve raditi.
Pošto niko neće da se igramo pokušao sam xlink kai ali niko ne igra L4D2 mahom igraju CoD. Jel raspoložen neko za igru preko xlinka ili da moderatori katanče ovo a ja da lepo platim live?
Retko ko igra na taj način kako si ti umislio, plati Gold i teraj dalje. Ne isplati ti se cimanja i nerviranja oko tih gluposti.
Nema cimalica nikako… Nego mi nije logično jer na forumu je dosta igrača a dosta njih ima RGH konzolu a ovo je potpuno besplatan servis i nije bitno kakvu konzolu imaš…
Videćeš da je lakše da platiš live. Vidiš da i oni koji imaju RGH su odustali od toga. Jednostavno ne radi dobro i nije vredno živaca kada ćeš da igraš sa još 10 likova, i to jednu ili dve igre.
Kako nema? Prvo moraš da nađeš igru koja radi preko System Linka, sada su to samo Halo i COD. Drugo, treba navatati igrače. Zatim uskladiti verzije na svakoj konzoli. Pa treba se zavati na svakoj konzoli da se postave ip adrese, mac i ostali parametri, a konzole umeju da zavaju oko toga.
Dok ti za Gold treba mesečno 400-500 dinara, i nemaš svih tih sranja, imaš veći izbor igara, veću bazu igrača, sve ti je automatski podešeno a i od skoro dobijaš po dve igre svakog meseca. I ajd reci da ti se isplati to što si ti zaplanirao? To što si ti umislio je u neku ruku omogućeno na RGH preko LINK-a, pa opet nije idealno i to je mahom zapostavljeno i zaboravljeno.
Donekle si upravu. Kažem donekle jer idalje mislim da je ovaj forum jedna velika grupa igrača, koja može da se organizuje i da igra preko VPN mreže. Jer svakako postoje teme gde se zakazuje MM.
Nemoj da misliš da mi je cimka za keš, jer kad platim live sve je automatizovano, stavim sluške i cepam. Šta će mi forum i zakazivanje?
Ti očigledno ne razumeš. Ovde je oko 50% članova prodalo konzole da bi prešlo na novu generaciju, od tih preostalih 50%, mnogo njih je na RGH i jedan od razloga je to da ih ne interesuje MP. Ovi ostali što nisu na RGH a hoće online, oni plaćaju Gold i ne cimaju se sa VPN i ostalim glupostima, jer im ne treba ta komplikovana za****ncija da bi igrali manje igara sa manje ljudi. Ili kupe PS3 i ne plaćaju pretplatu, a igraju online.
Jednostavno, nemaš neke zainteresovane ljude za to što ti hoćeš. Kao što ti rekoh, pokušavano je slično i pre, bilo je aktuelno neko vreme, a onda bi uginulo i bilo zapostavljeno.
A teme za MP koje ovde postoje su za dogovore članova da bi boostovali, napravili timove, itd., ali su mahom mrtve već duže vreme.