Subor Z Plus Chinese PC/Console Hybrid - Ryzen+Vega AMD Analysis!

3 Likes

Interesantan Micro PC. Licno mislim da bi i sledeci Xbox mogao da vozi Windows kao dual boot opciju i da cu moci konacno da se ratosiljam limene kante desktopa.

1 Like

Oni ako ozbiljnije udju na trziste konzola napravice dar mar kao sa mobilnim telefonima. Naprave brutalno jaku konzolu sa damping cenom od 200 eura i da vidis zajebancije :slight_smile:

1 Like

Ja ovo vidim samo kao eventualno zamenu za gaming PC, kome to treba, mada i to vrlo upitno jer ne mozes da ga budzis. “Velika trojka” konzola je apsolutno nedodirljiva…

Apsolutno nedodirljiva dok ne izbace konzolu jacu od X i Pro po ceni od 150-200 eura :grin:

Definitivno bi to najveci udarac bio za Microsoft jer bi ova konzola mogla da se ponosi njihovim ekskluzivama. Halo, Forza, Gears…

Nema to veze sa snagom. Mnogi gameri ne bi koristili PC i da im das najjaci racunar na svetu. Evo, ja bih radije igrao Fifu na PS4, a mozes i da se slikas sa njim kada su PS4 ekskluzive u pitanju. Nintendo ima hibrid.

Za MS je to samo razlog vise da odustanu od glupog Everywhere koncepta. Taj “problem” mogu da rese jednim potezom, ili, naprotiv, da se upuste u trku za Micro PC segment tako sto ce omoguciti dual boot.

Nije sve u snazi, konzole su tu gde jesu upravo jer imaju savrsenu optimizaciju, nemaju problema sa drajverima… kao ovaj kinez.

Ovo je samo uvid u napredak na APU polju, ko zna sta ce da izbace do 2020-te kad bude stizala iduca generacija konzola. Takodje bi bilo top kad bi MS uveo dual-boot, s jedne strane konzola a sa druge HTPC / office / torrent masina…

1 Like

Niko nije apsolutno nedodirljiv! Bas niko. Svi mogu da propadnu jako brzo isto tako neko moze da se digne brzo.
Da ti je neko pre 15god rekao sudbinu Nokie sta bi mu rekao?
Da ti je neko rekao da ce Huawei da bude 2 proizvodjac sta bi mu rekao?
Sama Kina je toliko veliko trziste da ako naprave nesto samo za domace potrebe pa mogu da napreduju i zive od toga godinama dok ne ojacaju dovoljno pa da izadju na medjunarodnu scenu.
Pa vecina telefona kineskih bi napravila i vece cudo da ih ne koce Ameri namerno zato sto stite svoje. Seti se samo Huawei telefona.

Svi pokusaji da se uzdrmaju su neslavno propali. Nisu ih ni ogrebali. Steambox, Ouya… Svi su najavljivali console-killere, a niko ne uzima u obzir ogroman ekosistem i korisnicku bazu koja stoji iza MS-a i Sony-a, nije to samo napravis kutiju i strpas u nju najjaci aktuelan hardver. Telefoni su mnogo dinamicnije trziste. Ne kazem da nece biti promena, na kraju krajeva tako je propala Sega, ali u narednh 20-30 godina, cisto sumnjam.

Sve tacno. Ali opet mnogo je reci 20-30god. danas se sve razvija mnogo brzo i ludo.

To brzo i ludo sve na kraju ispadne jedno veliko nista. Svi su pricali da ce striming servisi da ubiju lokalne masine, VR da unisti klasican 2D gaming, a u stvarnosti, samo se iz godine u godinu stancuju nove Fife, Battlefield-evi i Assasins Creed-ovi

I to je tacno. Ali 20-30god je mnogo.

Fora je sto potencijalna baza korisnika ne zavisi od hardvera nego od biblioteke igara… Sega je to najbolje osjetila na svojoj kozi :smile:

1 Like

Skroz tacno. Mogu dzabe da dele ako nema igrica nista.