Story DLC-ovi, vaše mišljenje

Kakav je vas stav po pitanju Story DLC-ova?

Da li ako predjete igru, i izadje Story DLC, da li se vratite igri ili preskocite taj DLC?

Skontao sam da ako igram neku igru i izadje DLC dok je igram, uzecu ga. Ali ako jednom predjem igru, tesko se vracam da vidim taj dodatni sadrzaj.

Evo primera radi, Witcher 3 koji mi je u top 3 igre svih vremena koje sam igrao. Kad sam kupio igru, uzeo sam je sa Hearts Of Stone DLC-om. Odmah je DLC bio u igri i odigrao sam u cugu. Presao igru, uradio sve sto se uraditi moze u igri i stavio tacku. Kad se pojavio Blood And Wine DLC, odmah sam ga uzeo, ali evo valjda vec pola godine, a ja nisam pokrenuo igru, nit imam zelju.

Tako da ako mene pitate, Story DLC-ovi bi trebali da budu sastavni deo igre odmah, ovako na kasicicu, tesko da me mogu kupiti da se vratim. A pricam o Story DLC-u Witchera koji je veci od 60% igara koje su danas na trzistu. A da ne pricam o DLC-ovima od sat vremena…

Pa otvorite dusu :smiley:

1 Like

Nikada u zivotu nisam kupio DLC. Smatram da su svi, osim ovih zaista kvalitetnih i dugackih u slucaju Witchera, jedna velika prevara i nacin da se naplati visa cena osnovne igre. Iscupas par nivoa i neke segmente igre i to kasnije prodas kao DLC, nije nego. Nisam zainteresovan. Obicno jedva cekam da zavrsim osnovnu igru kako bih mogao da igram nesto drugo…

1 Like

Kupio sam “101 puta” edicije sa DLC-ima(Season Pass), ali 95% ih nisam igrao. Uvek kada zavrsim vanilla igru “ma odigrat ce se”…Da izadju svi ti DLC-evi u startu verovatno - 99% bi se i vratio…

Ja sam na primer prešao i mnogo zavoleo osnovnu verziju Witcher 3 igre, a ubrzo potom sam kupio Season pass i dobio obe ekspanzije, ali ih nikada nisam upalio. Jednostavno, igra je prevelika, treba sad da se vraćam u ceo taj univerzum, a i želeo sam da obrnem Witcher-a još jednom, da dodatno povećam Geraltov nivo, ali avaj, odbila me količina “rada”. Na primer, nikada me nisu privlačile one story misije, tipa odradite preorder i dobijete jednu ili dve misije više. Skoro je moj drugar kupio AC Unity za PS4 i dobio je sve one dodatne misije i pita me za njih, a ja niti imam pojma, niti me interesuje. Batman takođe. Kada sam uzeo Arkham Knight ili kako se već zvaše ovaj poslednji deo sa Batmobile-om, dobio sam i jednu Harley Quinn misiju, ali je nikada nisam prešao. Po meni, priča je vezana za glavnu igru i sve što se iseče i skloni, na štetu ide samom izdavaču. Jedino da sam jurio te DLC dodatke bilo je u okviru Destiny igre, ali sam ja dobio igru sa Dark Below ekspanzijom, onda smo uzeli House of Wolves, a nakon toga me je ceo taj univerzum odbio, jer se sve nalazi iza pay to play zida.

Delim misljenje kao sto svi imaju pre mene. Ako pokrenem igru i svidi mi se, onda je odigram do kraja i to je to. Kada se kasnije dodaju DLC-ovi, to mi nije to i zaista nemam snage vracati se njima.

Iskljcenje su Souls igre koje sam uvek obrtao minimum na NG+, tako da za njih DLC je uvek dobro dosao sto se mene tice. Ali za ostale igre, nazalost nesecam se ni jednog primera, da me je privukao da ponovo pokrenem igru i nastavim story mod.

Daleko mi je bolja opcija da naprave paralelni story line DLC, kao sto je First Light za Infamous, ima doticaja sa osnovnom pricom, ali je stand alone varijanta. To uvek moze sto se mene tice i protiv toga nemam nista protiv. Lakse mi je to odigrati i smatrati kao posebnu igru, koju opet mogu da krenem od pocetka i zavrsim u jednom cugu.

Meni nije problem ni da nastavim, ni da počnem iz početka neku igru radi DLC, ako mi se igra svidela. Mada se ne sećam kad sam zadnji put morao namenski da počnem od 0 za neki DLC. Ako mi se igra ne sviđa, normalno da neću ni nabaviti, a kamoli igrati DLC.

Ma ja ne pamtim kada sam istu igru prelazio po dva puta. Naravno ne racunam ovo remastere za curent gen.

@Akiris, znači u tom grmu leži zec :smile:

Rijetke su igre u kojima kompletiram i DLC. Mislim da ih je svega bilo par u životu… Počevši od prvog Mass Effect, Dark Souls, TESV, pa sve do maestralnog Witcher 3… Ovo je, bukvalno, spisak svih igara uz koje sam odigrao i dodatke.

Ukratko, kad je igra remek-djelo koje me privuče da produžim boravak u istoj, odigrat ću i sve povezano za nju.

Blood and Wine može zaista proći kao novo poglavlje priče. Ne DLC, već u punom smislu, ekspanzija… Ako te brine da se nećeš snaći jer nisi palio igru neko vrijeme, vjeruj mi, varaš se… Zamisli Witcher 3.5. Znači doslovno tako.

1 Like

Sto neko rece zavisi samo od igre. Ako mi se svidja prica onda prelazim da bih sve ispitao i to sto su novo izbacili.
Ma da mi se par puta desilo da me mrzi pa odem na youtube i pogledam pricu koju su dodali.
Ali generalno gotovo nikada ne prelazim vise puta istu igru ma koliko mi se svidela.

Prvo treba napraviti razliku izmedju dlc-a i ekspanzije. Destiny koji je naplacivao drugi dlc koji je otkljucavao delove igre koji su bili dostupni jos u beti je bilo ocajan korak… Dok recimo witcher 3 prva ekspanzija je imala “malo” prosirenje mape, ali zato story koje je oduvao pricom i atmosverom… Sa druge strane igra imala 16 besplatnih dlc-a koji su bili upravo samar svim drugima koji su slicne stvari naplacivale od 1 pa do 10$… Treba pogledate sta koji dlc-ekspanzija donosi i na osnovu toga kupiti, ali po meni vecina njih ne zasluzuje da imaju cenu vecu od FREE…

2 Likes

Slozio bih se u potpunosti sa tobom, tj. slazem se.
Samo ako tako rezonujes(po meni ispravno) zasto smo mi kupili deluxe ediciju BF1 da bi ti uzeo skin za avion u koji jos nisi seo verovatno :smiley:

1 Like

Zato sto smo igrali tri dana ranije

U poslednje vreme sam igrao par igara koje su imale DLC sadrzaj koji prosiruje celo iskustvo.

I od svega moguceg, mislim da se najbolje prodje kada se kupi Game of the year edicija ili kako god da je nazovu sa svim sadrzajem a i dosta nizom cenom. Ne interesuje me da igram latest and greatest i sigurno cu cekati tako nesto nego da spicim 60+$ na preorder i onda posle opet moram da se cimam za DLC kad izadje, i da se nadam da postoji cloud save ili ga opet moram igrati iznova… ne hvala.

Cudno je to, Dark souls 1 sam igrao sa Prepare to Die edicijom. DLC je bio odlican i igrao sam igru ponovo bezbroj puta.

DS2 kada je izasao cekao sam pc port, bio je pristojan ali nisam imao volju da ga igram. Ponovo krenuo stigao do skorog kraja i morao sam da brisem sistem i ode mi save fajl… DLC-ovi izasli mene smori i nisam ni igrao vise DS2.

DS3 izadje igrao isto kada je izasla igra, ista situacija morao sistem da menjam i opet otisli save fajlovi. Ne igra mi se nesto DS3 sada, mislim da cu da sacekam da izadje sve sto izadje za tu igru i da se skrasim.

Dragon’s dogma Dark Arisen: Igrao sam prvi put stigao do DLC-a i smorio se, sledeci put igrao sam igru 2 puta presao i DLC presao 2 puta.

Ne znam, jednostavno bih radije cekao da skrpe igru ( zato sto na pc-u launchovi su uzas, mada koliko seku sadrzaje i konzole dobijaju velike day 1 patcheve ), dobijas vise sadrzaja, niza cena ( jos ako je sale… ) I postoji veca mogucnost modovanja.

Kad sam cekao da igram GTA V na pc-u par godina i nisam nista zeleo da znam o igri ( kompletan media blackout sam imao ), presao sam tu igru vec ne znam ni ja koliko puta.

Eto recimo i Watch Dogs, igrao sam igru kada je izasla, kraj igre me je smorio samo tako i ostavio krajnje osrednji dozivljaj za celu igru, nikada nisam imao zelju da odigram DLC gde si igrao kao T-bone i izgleda da je bio ok taj dlc, samo nemam apsolutno nikakvu zelju da igram ponovo.