Steve Jobs 1955 - 2011

U objavi odbor direktora kompanije Apple je objavio da je Steve Jobs podneo ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije. Na njegovo mesto je odmah došao Tim Cook. Steve Jobs je svojim idejama doveo Apple do pozicije na kojoj je sada.

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Link:
Steve Jobs has resigned as Apple CEO “effective immediately”

Čovjek preživjeo rak čini mi se pankreasa početkom ove godine. To je razlog za ostavku. Zadržao je funkciju predsjednika nadzornog odbora u Apple-u.

Da, ostao je u Apple-u, samo više nije izvršni direktor.

Nije ga prezivio, jos boluje. Po onom sta pisu, rak je u terminalnoj fazi. Stvarno steta

Po ovome sto se pise nazalost nece jos dugo.

Prije pola godine su mu davali 15 dana zivota pa eto covjek je i dalje ziv… Bas mi je zelja da budem prisutan jednoj od njegovih prezentacija jer je covjek stvarno najjaci menadzer! Nadam se da su prognoze netacne i da ce jos puno puno godina raditi u Apple-u pa taman i kao obicni radnik s 1 dolar platom (ko je upoznat s njegovim poslovanjem zna o cemu govorim). Nisam poklonik Apple-a kao brenda ali njega kao licnosti, menadzer i covjeka…oooo itekako!

On vise nije izvrsni direktor ali i dalje je u toku svih radnjih u Apple-u. MA gledacemo mi njega kako skakuce kad bude prikazivao iPhone 5 i iPad 3

i akcije odmah pale za 7% jer ljudi jednostavno ne veruju da apple moze ostati to sto jeste bez njega na celu

Super čika koji se loše oblači!

Nazalost jedna jako tuzna vest:

Steve Jobs, osnivač i bivši direktor Applea Inc.,umreo je u 56. godini života. Tužnu vest potvrdila je i uprava Applea u priopćenju za medije.

[SIZE=3][SIZE=4]R.I.P[/SIZE][/SIZE]

Pocivaj u miru, tvoj doprinos ovoj planeti nikad nece biti zaboravljen.

RIP

http://www.apple.com/ apple je izgubio osnivaca, lidera a svet jednog velikog inovatora…
Pocivaj u miru!

Sent from my iP4 using Tapatalk

Nek pociva u miru!

Neka ti je lak source code… Zivotna zelja mi je bila da gledam uzivo neku njegovu prezentaciju al eto… You will be missed

Informacioni svijet je izgubio jednog od OČEVA današnjih informacionih tehnologija :(-o