Staro za novo "Metal Gear Rising: Revengeance"

Kako je ugašen MGS: Rising i rođen MGR: Revengeance

Najavljen još 2009. godine, Metal Gear Solid: Rising zaintrigirao je svojom mehanikom borbe hladnim oružjem. Igra je međutim potpuno ugašena, da bi je u međuvremenu preuzeo drugi studio i prihvatio se posla na izmenjenom konceptu.

U nekoliko navrata u prošlosti pisali smo o Metal Gear Solid: Rising, naslovu koji je trebao biti početak nove grane franšize Metal Gear. Radnja je trebala biti smeštena između događaja u MGS2 i MGS4 u glavnoj ulozi s Raidenom, cyborgom. Ono što je izdvajalo Rising od ostalih MGS igara je brutalni akcijski pristup i izostanak bilo kakvoga stealtha. Kojima Productions su naime razvili potpuno novi sustav borbe ili, bolje rečeno – klanja protivnika. Naime, većina obračuna usporavala bi se kako bi igrač imao priliku sasjeći neprijatelje na što sitnije delove.

No ubrzo je došlo do zabrinutosti samog razvojnog studija da će igra biti prebrutalna i da će igračima služiti samo za iživljavanje. Nakon toga su se pojavile i glasine o odgodi izlaska igre, a sada znamo i to da je razvoj igre potpuno prekinut bez da je ta informacija objavljena u javnosti.

Pre nekoliko dana najavljen je novi Metal Gearov naslov pod punim nazivom Metal Gear Rising: Revengeance. Ukratko, iz Kojima Productionsa objavljeno je da je razvoj Risinga krenuo u potpuno krivom smeru, a igru je nakon toga odlučio preuzeti studio Platinum Games, razvojni tim odgovoran za Bayonettu.

I dalje se radi u dobrom delu o naslovu koji je planiran ispočetka, sa sličnim scenarijem i mehanikom borbe, a ime Platinum Gamesa nam može jamčiti dobru akcijsku igru.

Igra je u razvoju za PC, PS3 i Xbox 360, a izlazak se najavljuje za sedeću godinu.

Ocekivano…

jooooj boze glupave li igre. meniji su ala ps1, grafika podseca ko da je HD remake iz prosle generacije a ne current gen igra. voice acting ubedljiv podjednako kao sto je bio ubedljiv u filmu bogovi su pali na teme, a gejmplej jeste da je over the top ali dosadi za otprilike 12 minuta, a ako ne daj boze umres, fora vikanja Raiden Raideeeen, je toliko cheesy da mi na momente dodje i malo neprijatno.

my 2 cents

Apsolutno se slazem, igra je potpuni uzas, zali boze skinutih gigabajta

Bolje cuti i pokri se usima… Zali boze one koji su dali pare za igru…

Ne znam, nakon sat vremena igranja meni je sve ok.
Nisam mnogo probirljiv. Voice-acting jeste strasan, ali realno, vecina japanskih igara ima takav engleski dub tako da ovo ne bi trebalo da bude neko iznenadjenje.
Za grafiku nemarim, ali lepa je, jedino je bit-rate u video scenama manji, verovatno zbog kapaciteta DL-DVD-a.

P.S: Akirise, vidim sa kao losu stranu navodis menije “ala ps1”. Meniji su na isti fazon kao i u svim dosadasnjim Metal Gear igrama, ne vidim u cemu je problem. :slight_smile:

pa samim tim da forsiraju font i izgled menija kao da je 1996. godina, to gledam kao veliku zamerku. Cak i cetvorci koja je svojevremno pokupila sve desetke.

Posto je ovo ipak pre svega akciona igra meni najvise smeta ocajna kamera i propustena prilika da se napravi bolji combat sistem koji je manje zasnovan na button mashovanju a vise na skillu. "Slobodni’ pokreti katanom skoro su neupotrebljivi zbog kamere. Kroz predmete koje ne moze da isece samo prodje bez ikakve hit detekcije.

Ali ovo je ipak Platinumova igra sto znaci da je brza i eksplozivna akcija zagarantovana kao i over the top akcione scene i cesti sinematici.

Grafika ko grafika… Izgleda kao neka igra iz 2007-8 ali makar radi u 60 fps. Sivkasto-braonkasti kolorit podsetice fanove na prethodne Metal Gear-ove.

U svakom slucaju, mislim da cu da preskocim…

pa samim tim da forsiraju font i izgled menija kao da je 1996. godina, to gledam kao veliku zamerku

To je samo retro-dizajn koji namerno koriste.

Euogamer se raspomamio.

If Revengeance didn’t have camera issues this would be the easiest 10 I’ve ever given.

9/10, odlicno…

meni je isto jedini problem ponekad kamera…
sve ostalo mi je super

Takođe