Samo da se ispravim, nije transport nego transfer container i ne prebacuje automatski cargo na brod, već konstantno prazni storage, ali ako je landing pad sa shipbuilderom na udaljenosti do 250m može samo da se ode sa main ekrana na ship, cargo hold, i onda da se transferuje sav teret, bez da mora da se pešači.
Inače danas sam zaronio u nexusmod modove malo dublje. Ovo je ludilo šta su sve već ljudi napravili, favoriti su mi no color filter, boje izgledaju nekako življe, više saturisano. Mnogo lepši osećaj. Neki bolji inventory ui gde može da se sortira po težini, npr da se stavi koliko komada handguna ima u inventory i sl. Mnogo je organizovanije. Isto i neki flashlight i bolji fov
Da iznesem svoje utiske nakon nekih 3-4 sata… Nakon čega ću i da batalim igru. Nepotrebne komplikacije, neke stvari koje mogu da se reše u dva klika, oni ga zamuljali kroz opcije i gluposti i opet - google pa se snalazi. Neka hvala. Nisam nešto merodavan jer sci fi uopšte nije žanr gde sebe pronalazim, ubacio sam igru više iz nekog poštovanja nego što nisam noćima spavao da bih je pokrenuo. Svi koji igraju na vatrenim PC-evima, sve je to super ali grafika na konzoli me takođe nije nešto oduvala niti mi je vilica na podu. Vizuelno mi izgleda ok, to je sve. Boje mi deluju nekako isprano, HDR kao da ni ne postoji, prvi i drugi svet na koji slećem je baš prazan… I siv… Ali bukvalno samo stene i kamenje oko mene. Uvod je mogao da pršti sa nekim wow momentom kada se prvi put kroči iz onog rudnika pod vedro nebo, ali za mene sve ovo ravnodušno. 30 FPS-a mi nije smetalo, navikao sam se nekako. Nišanjenje opet malo čudno uz mali deadzone ali podnošljivije nego u nekim igrama. Ne sumnjam da je predobra igra, ali ovo je čist primer kako izgleda kad neko nema više vremena da se toliko posveti jednoj igri (niti volje čak i da imam vremena) koja je toliko obilna i gde mi trebaju skripte da izučim jednostavne stvari. Sve je bre nekako sivo, paleta boja mi varira od sive - svetle braon i svetle plave.
Kročio u neki rudnik, blješte neke neonske plave biljke. Pobio neke bubice, čovek bi pomislio da će biti neki solidan loot - prc. Izašao na drugu stranu rudnika sa dva mikroskopa jer vrede oko 320 poena ili šta god.
Skupljanje oružja - bukvalno ne znam da li sam skupio oružje. Ne znam ni šta sam skupio da budem iskren. Za svaku glupost pauziram igru, idem kroz opcije u inventaru (koji je opet mogao da bude bukvalno jedno in game dugme, ne računam d-pad za quick selection) i idem u New items da bih video šta sam pokupio. I opet ne znam 70% stvari koje nosim…
Nikakva ikonica za oružje kad se skuplja nego samo piše naziv nečega… Naravno nemam pojma šta je pa se ispostavi da nosim 7 istih oružja misleći da skupljam municiju za postojeća koja nosim. Ali ne, skupio sam municiju za rafalna oružja koja nemam jer eto i to može. Svako bogovetno oružje koristi različitu municiju maltene i srećno bilo svima da pohvataju imena šta skupljaju i koje su ono oznake.
Tako da eto, neke stvari onako na keca ali drago mi je da igra ima uspeh koji ima, svi znamo da je Xboxu trebala jedna takva u zadnje vreme.
Ali na kraju dana not my cup od tea.
Sada ću da uzmem sve Remedy igre da obrnem pre Alan Wake 2, da se spremim za taj univerzum.
Edit: e da, kul je stvar što može da se igra i u prvom i u trećem licu. I treće lice ima iznenzađujuće dobre animacije kretanja i sl. Uglavnom u igrama tog tipa je poželjno igrati ili u prvom licu pa je treće lice nekako bagovito i traljavo ili obrnuto. Svet sam istraživao u trećem licu, a za akciju u prvom licu.
Igra jest kompleksna ali gresis ako je nećeš odigrati. U prvih par sati imao sam slicno misljenje ali sada mi je igra top i mislim da će biti jos bolja.
Sagledaj malo šire igru, jer, ne zaboravi, kod kratkovidog ginekologa nos je uvek mokar.
Ako je jedan predmet samo nanišaniš na njega i izaće opis i sve. Ako skupljaš iz kutije ili sa leša gdje se vide samo imena stisneš X i možeš da pogledaš detaljnije svaki item ili oružje.
U meniju imaš stavku Help, tu ti je sve objašnjeno kako se šta koristi. Igra je RPG, bukvalno možeš da kreneš u bilo kom pravcu i bilo šta da radiš, ali drži se glavne misije u početku, jer to ti je manje više tutorial. Ali ako nije tvoja šoljica čaja, sve ok.
OK, sa znanjem koje imam trenutno, ne treba zuriti na new game plus.
Znam da vecina ovde to svakako nece raditi, ali su se sirili ti saveti od pojedinih outleta kada je izasla igra.
Samo polako, svaki kutak i misiju treba odraditi, istraziti, nigde zurbe, new game plus ne donosi po meni nista previse znacajno.
To je zato što je dobar deo njih jurio main quest da bi “završili” igru zbog recenzije pa su manje-više izbegavali sporedne stvari. Ali po meni, pravo meso igre su upravo ti “sporedni” sadržaji u kojima se lako izgubiš. Krenuo da završim Crimson Fleet misiju i kao treba mi nešto jači brod, pa kao ajde da skupim koji kredit, uzmem neki quest, evo me sada dva sata kasnije na drugom kraju galaksije rešavam slučaj krađe high-tech broda koji nije tako jednostavan kako se činilo na počektu.
Mene isto nervira to oko skupljanja. Treba sve da citas, a da ne citas onda gubi smisao igra.
Bas zelim da joj se posvetim ali dodjem s posla odigram pola sata, sat, eventualno vikend malo jace i to je to. Premalo za ovu igru. Zato me sve to ubija u pojam jos vise.
Drži se oružja koja imaju dobar damage ili stil koji ti se sviđa. Prodaj sve ostalo, ostavi tih nekoliko koje koristiš. Municija ima 0.00 mass, tako da taj loot samo štekaj, bez obzira za koji je tip oružja.
Imaj jedan spacesuit/jetpack/kacigu.
Sve što je otišlo u Misc tokom lootovanja, prodaj, ALI pazi da ne prodaš Digipicks
Sve resources pošalji na brod ili stavi u kovčeg u Constellation Lodge bazi za kasnije potrebe Research/Craft operacija
Poneki itemi koje skupiš tokom igre daju ti permanent boost za određeni stat, pa jedino to može da ti promakne, ali to nikad ne ode u Misc čini mi se, tako da je u Notes, koji opet imaju 0.00 mass. Za ovo nisam 100% siguran lol.
Oktad ovako radim, uvek sam na ispod 50% kapaciteta, tako da šta god polootujem u sledećem dostupnom dućanu prodam ili pošaljem u štek na brodu/bazi.
Ja u combat skillove nisam ulagao uopšte dok nisam skontao šta mi se sviđa. Tek onda sam stavio poene u ballistic weapons i sad počeo u shotgun jer imam dvije koje dosta koristim.
I super mi je bilo kako je sa shotgun bilo lako apgrejdati stealth skill. Zahtjeva od tebe da imaš šta ja znam prvo 10 pa 20 pa 40 sneak attacks ali izgleda da za shotgun broji kao u prijašnjim igrama svaki pelet sačme posebno. Tako da mi je za jedan sneak attack računalo kao da sam napravio 5-6 i veoma brzo sam ispunio te uslove.
Takođe mislim kasnije staviti u skill za Sniper kad nađem dobar.
Ja nosim dva boost packa. Jedan ovaj od Mantis seta koji koristim u fightu kao i nekim drugim sitacijama kad mi treba slabiji boost. Ali ne mogu da se odreknem epic power pack-a kiji imam jer je toliko moćna stvar. Ono boost je dosta jači nego kod ovih basic što su. Čak i pri ovim normalnijim gravitacijama možeš na skoro svaku zgradu da skočiš i slično a pri nižim gravitacijama bukvalno letiš.
Časopisi koji daju permenant buff se mogu prodati, ne bi trebalo da gubiš taj buff. Bar tako je bilo u drugim igrama njihovim. Ja ih ipak čuvam jer volim imati kolekciju.
Za storage u lodge me nervira što nije konektovan sa ostalim. Ako ti je nešto u storage na brodu bez problema možeš da odeš u Lodge na bilo koji workbench i da povlačiš resource sa broda. Ali ne možeš iz tog containera u Lodge nego moraš manuelno da poneseš sa sobom.