Ali te face kad je postavio pitanje. Tod u fazonu ne verujem brate sta me ovaj pita uzivo. Fil ima problem da odrzi fake smile. Ova levo shvata da ce postati deo internet memova.
Imam 90 sati u igri lol. A tek sam načeo Crimson Fleet faction quest. Kad je tv zauzet onda igram na ROG Ally, gde je fps 40-50.
I sad gledam ovu Crimson Fleet bazu i koliko je truda uloženo u eviromental storytelling je ludilo. Vidim cela svemirska stanica se meri u kilometrima i kad pogledam kroz prozor sa određenih lokacija, mogu da vidim svoj brod zakačen.
Mislim to važi za celu igru, ali kad god dođem na novu lokaciju nanovo se oduševim količinom uloženog
Ovo… odlicno sto si napisao. Lepo radi?
Imam skoro 40 sati, još nisam posjetio Crimson Fleet bazu niti sam bio u Neon-u još. ![]()
PC optimizacija??? Koja optimizacija?
Probao igru sa gtx1070 na low, radi nekako dok se ne desi populisan Jameson, tad izgleda bukvalno ko da je u 640x480 i pikselizovano kao igre u DOSu. Odem do neke od svemirskih stanica, deaktiviram turrete, promenim da napadaju neprijatelje, aktiviram ih, dođem do ogromne prostorije kad treba da krene magija, crashuje igra ![]()
Ok, sviđa mi se igra jako, svakako planirao upgrade gpua, uzmem od druga 3090, odvrnem na ultra, proverim prometan jameson opet ima dropove ispod 60 fps, u misijama, zatvorenim prostorima, nenaseljenim planetama ide i preko 150
Kako si uspeo da kročiš u njihove sisteme i planete? Mene napadaju on sight, nisam išao u skorije vreme sa star eagle, ali je uvek bilo u fazonu IT’S THE MANTIS i udri ![]()
I znaš li jel jedna od frakcija isključuje drugu? Mislim da sam video negde da mora ili UC ili pirati, a uc questline daje bolji legendary armor set i 2 oružja.
Ja sam napravio dosta lošeg lika što se tiče backgrounda i traitova, između ostalog zato mi se i pojavljuju bountyju a da ništa ne skrivim ![]()
Tako da ne gine minimum još jedan playtrough kad tad.
Za next-gen igru solidno je optimizovana na PC-u. Pogotovo ako uzmemo u obzir Bathesdinu istoriju. Fali DLSS i dodatna optimizacija u gradovima kao New Atlantis ili Akila.
Ne možemo imati next gen scope igru kao ova a da se čudimo da nije optimizovana za gtx1070 iz 2016-te.
Uglavnom biće vremenom samo bolje, nisam za 40 sati imao ni jedan jedini crash.
Pa kažem, uzeo sam 3090 da probam, na njoj igram, verovatno ću na kraju i kupiti karticu.
Sa karticom od 24 gb vrama da igra u 1080p ima fps dropove ispod 60 je meni neoptimizovano ![]()
Mora i procesor biti najnoviji neki, nije samo grafička u pitanju.
Razumem ali ako si ugurao 3090 umesto 1070 verovatno imaš cpu bottleneck.
3090 zaista nije 1080p kartica, pa čak bih rekao ni 1440p, nego se najviše izvuče iz nje na 4K. Sa 1080p i 3090 to se više muči procesor nego grafička.
Imam i ja veliki frame drop u gradovima (ispod 60), uglavnom oko 50-60 range, na 4080, inače imam na drugim lokacijama 80+. Naravno 4K Ultra settings. Kažem ima mesta za optimizaciju, ali ne mislim da je toliko loše.
Da da, baš je fino na 1080p mada za tu veličinu ekrana na Ally je sasvim ok. Pošto su u pitanju Low settings, fale ponegde detalji i senke, ali to mahom na otvorenim prostorima, kad god sam u zatvorenom sve je ok, posebno sa tim fpsom. Moram videti da li ima neki setting da se pomeša sa Medium pa da dobijem malo više grafike.
Pa slučajno, izgleda da sam nešto krijumčario sa New Atlantisa, i onda me UC Security uhapsio. Nakon toga kreće Crimson Fleet quest. Imaš par misija gde te muvaju da nešto ilegalno doneseš ili izneseš sa New Atlantisa, pa će to trigerovati akciju. Moguće neki contraband u cargou da će privući pažnju UC-Sec ekipe. Po meni jedan od najboljih side misija u igri.
E pa to ti kažem, glupo mi je sve ispod 60 fps. Probao sam na 4k tvu, tu skoči cpu usage i može se reći da je bottleneck, menjaću i cpu i mobo ali pre bi reko da ovde fale drajveri i patchevi da bi bilo >60.
Na 1080p i 1440p nije velik cpu usage, jeste star ali msm da nije toliko problematičan, 8700k klokovan na 5Ghz.
Ne kažem da je sad optimizovana ko cyberpunk ali mislim da je moralo bolje.
Radi odlično taj mod koliko čitam online. Imam nameru da ga probam.
U drugu ruku zadovoljam sam kako mi igra izgleda i radi trenutno, sa FSR, i više bi da se fokusiram da igram igru svaki mogući momenat a ne da čakčkam fajlove. ![]()
Jasno je da će Bethesda vremenom peglati igru, ujedno i Creation Engine 2, što je super za buduće Elder Scrolls i Fallout igre.
Izgleda da Earth nije totalno prazna i da ima zaista easter eggs tj. skrivenih lokacija. ![]()
[ Novodno se pojave lokacije na Zemlji kada se razgovara sa pojedinim NPC karakterima, odnosno pokupi se knjiga koja da lokaciju lendmarka. Takodje se na svakoj lokaciji nalazi snowglobe za ličnu kolekciju
Mater mu upravo izgubih 2 sata u ship builderu, sve fino skockao, dosta carga, dosta enginea, errore sredio 7 komada, i na kraju mi ostao DOKER jebeni. Ne može nikako da mi se uklopi u koncept ni jedan jedini.
Pojuriću još i poslednji lvl4 skill za dizajn, jer vidim da mi nisu svi delovi dostupni, pa da probamo opet ![]()
:ubacuje jetpack u Death Stranding 2: