Starfield {MT}

Malo ekran pored cockpita. I ja sam jedva nasao.

Vincentovo pojašnjenje na konto očajnog HDR-a

Za sve koji počinju igru, držite se glavne misije u početku jer će vam objasniti gomilu stvari kako nešto da uradite. Iako možete raditi šta god hoćete od samog starta, često ćete lupati glavu kako nešto da obavite ili ćete se osetiti obeshrabreno zbog obilja mogućnosti. Zbog toga vas glavna misija fino uvodi u različite mehanike i vremenom se bacite na side missions i activities.

7 Likes

Ili igraj kako god hoces. Budi svemirski kauboj. :cowboy_hat_face:

2 Likes

1 Like

Gde si uzeo skin za konzolu?

Nije to njegovo, to je slika sa neta :grin:

Sinoć sam sam se pola sesije vrteo po Zemlji i mesecu. Nadao sam se da cu naci bar neke male ostatke civilizacije, bar kao easter egg ali je izgleda totalno prazna planeta. RIP :earth_americas:

5 Likes

Bas bi to bila fora da su ostavili gomilu nekih easter eagova i da su se malo potrudili vise oko zemljice.

A sta se desilo sa Zemljom tako kratko vreme da ostane pustos, da li je objasnjeno u igriCi?

Ima muzej u kom je sve objašnjeno. Kroz samu igru tu i tamo poneki NPC da pokoji info ili svoj pogled na celu istoriju, ali taj muzej je najbolji izvor.

2 Likes

Kod mene je na mjesecu bila neka abandoned research outpost puna Spacera odmah blizu gdje je Apollo landmark ali ne znam je li to proceduralno generisano ili je tako svima.

Ja juče probao prvi put ship builder. Potrošio sam solidno vremena u njemu i nisam ništa napravio. Komplikovanije je nego što izgleda, to mi je definitivno content za poslije main story ili za buduće prelaze.

3 Likes

Jel su se dešavale neke nebuloze nekom?
Niti sam nekog roknuo a da nisam trebo, lvl 15, standardno pirate kad nalete, nešto krao, niti contraband švercovao ništa. Uzeo da odradim misiju in memoraim kako me sarah ne bi više smarala.
Prvo kad sam sleteo na planetu barret ispizdeo ne znam ni sam zbog čega, u fazonu neće ovo da toleriše, hoće da napusti crew. Ajd uspeh da ga smirim sa persuade. Ali završih misiju, vraćam se na new atlantis, i čim napravim korak uc security roka paljbu po meni. Ne postoji način da kročim više na planetu, a pre misije sam bio tu.
Jel moguće da imam neki bounty ili šta već? Nije mi ništa jasno

@celahudini

Moze da se poveca bounty. U misiji koju sam radio za Strouda, povecao mi se bounty u Neon City-ju. Mozes valjda da to regulises na kiosku i platis bounty.

Bilo bi kul da ima vise ovakvih neocekivano haoticnih desavanja. Vecina je bila skriptovana do sada.

Sad vidim na starmap da imam neki bounty 650 od uca. Moram da nadjem neki settlement da ne kontrolišu i valjda na kiosku gde sletim da platim bounty. Probao na neonu, ne nudi mi tu opciju.
Ali bukvalno ništa nisam skrivio, igrao fazon max dobrica. Prešao main misiju into the unknown i ajd rekoh od milion i jedne misije ova je najbliža da se započne. Rokao samo hostile aliens na planeti i odradio, da je kompletiram kad ono prc.

Pošto vidim da nisam jedini kom se bounty pojavi jer je eto tako u mogućnosti:

Najbezbolnije na nenaseljenoj planeti napraviti outpost i self service bounty kiosk. Ja ovakav kiosk još nisam viđao nigde.
Treba aluminium i barilium da se napravi, AL ima svuda, a BAR sam nahvatao posle nekih 15 minuta loveći spacer brodove u random galaksijama :smiley:

E i ja sam primetio da ako ne igras maksimalno kao dobrica Baret odmah pizdi. :smiling_face_with_tear: Cak sam se jednom samo branio i onda se Sam naljutio i morao sam ga moliti za oprostaj. :grin: Izvini sto se branim, haos.

1 Like

Sarah i ja raskinuli a taman da je ženim, rekoh možda malo da odmorimo jedno od drugog, dođi Vasco ti me razumeš.

3 Likes

Vasco je ubedljivo najbolji lik u igri, bukvalno svi ostali su mega-iritantni.

1 Like

Meni odjednom Sarah ostala negde, i krenula da me prati Andreja :rofl: Ko zna šta se desilo.

Uzgred jedna stvar me izuzetno nervira, ship combat. Bukvalno mi nikako ne leži, ili sam ja nesposoban za isti. Deluje mi kao totalno random generator event, četiri puta mi raznesu brod, i iz petog puta AI odustane I onda ja razbijem tri neprijateljska broda.

Uopšte mi nije jasno kakvu taktiku da primenim, pogotovo kad krene borba, tri broda ispred mene, samo rokaju, nikako ne mogu da izbegnem, dok me obiđu, ja već ostao i bez shield-a i bez volje da se makljam.

Još sam čak i nadogradio shield, ali džabe.

3 Likes

Heh a ja sam sa Vaskezom najmanje igrao dosad, moracu ga uposliti. :slightly_smiling_face:

Hm meni ovo nije problem, ali zaista deluje nekada da me iz prvog i drugog pokusaja oduvaju, i onda ja njih iz treceg laganica oduvam. :thinking: Mozda ima mehanika ugradjena da olaksa nama nesposobnima. :grin:

Skidam i ja, jebiga….

A jos ToTK nisam zavrsio :sob:

3 Likes