Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Moze, ali covek kupio nov auto. Nece da gubi garanciju zbog start stop sistema :rofl: sta mu tesko da stisne jednu dugme. Saaaaamo da polozi :rofl:

1 Like

Za grad je automatik bolja opcija po meni a sad su i postali standard,samo odradi ulje na velikom servisu i samo gas

Moja greska… klasican Srbin… i ne razmisljam o novim kolima pa mi to nije ni palo na pamet :grin:

2 Likes

Najgore nesto sto postoji. I dan danas po difoltu klikcem na to dugme kada krenem. Iznerviram se kada zaboravim pa se ugasi na semaforu.

Po potrošnji jeste :rofl:

Svakako automatik je automatik i mnogo lakse se vozi od manuela. Pogotovu kad nisi polozio :laughing:

3 Likes

Ahaha ma cirkus. Preselili smo se izvan montreala krajem prošle godine i odmah shvatili da u predgrađu bez auta ne može. Pešak je ovde građanin drugog reda.

Ja bio odmah krenuo s časovima vožnje, al sporo išlo, evo tek će sad ispit krajem meseca. Daj bože da položim iz prve, jer mora da se čeka mesec dana ako padneš.

Nego čuli smo da može da se desi da čekaš mesecima da auto stigne (kovid, čipovi, tarife, sve to ludilo), pa smo malo istrčali pred rudu s kupovinom – ispada da se honde za ovo tržište prave u kanadi? Nisam siguran, al obrni-okreni, nazvali nas unutar desetak dana, kažu ‘stigao auto, kad možete da ga preuzmete?’

I tako imam situaciju da mi nova honda sedi u garaži a mogu samo da je gledam. Ove slike iznad što sam okačio bukvalno samo izvezao u rikverc, stao pet minuta pa se vratio u garažu. Inače mnogo tesan ulaz u garažu, to će morati ozbiljna vežba da padne da ne ogrebem nov auto odmah.

Al ne znam o automobilima ništa, pokušavam ovih dana da nadoknadim gradivo, samo dodatno otkrivam kolika sam neznalica. Milion stvari moram da pohvatam.

3 Likes

Cestitam! Neka te lepo sluzi! SS moze da se softverski da se iskljuci. Xc40 je bas lep auto. Ti noviji Volvoji su papreno skupi, ja bas zbog toga ne mogu da prelomim da predjem na nesto novije. Inace ne znam da li si se raspitivao, ali budi spreman na skupo odrzavanje i delove.

1 Like

Koji delovi? Nov auto, ima redovan servis i to je to

Ja koliko vidim auto nije nov.

A sto se delova i odrzavanja tice, pa sve je generalno skupo pa i taj mali servis. Meni je mali servis na starom xc60 200e. Npr. za ovaj xc40 ako ima automatsko zatvaranje gepka jedan amortizer gepeka je 350e, a moraju da se naruce se u paru.

Bice da si u pravu, prebacio sam se na onu drugu pricu. Al generalno, sto je skuplji auto, skuplje odrzavanje , tako je to. Kad je meni na 500l mali servis sa zamenom plocica napred bio oko 200e,sta reci onda za skuplje automobile

Auto je naravno polovan, izviniavam se ako sam vas krivo naveo. No stvarno je dobar auto i ovi ljudi iz Arene su bili fino poslovni, zadovoljan sam baš kako sam prošao.

Kasnim malo sa odgovorima, danas sam ga prvi put vozio na dužoj relaciji Sarajevo - Jagodina i recimo da ima nekih prednosti u odnosu na golfića. :grin:

1 Like

Moram da podijelim jednu anegdotu. Odem u radnju sa autodijelovima da dokupim šta fali od obavezne opreme da me ne bi drkali panduri, ono trokut, prsluk i takve gluposti.

I pitam kako sad za obavezni set sijalica kad je auto full led, kaže mi lik mrtav ladan “mi prodajemo svima neki najjeftiniji set koji imamo jer ko će drotu objasniti šta je led sijalica…” :rofl:

Oplako sam.

5 Likes

Nije vise obavezno u Srbiji. Ne znam za bih.

Jos je obavezno za obične farove, za led nije. Ali to je neki pravilnik o nečemu, nije ZOBS, pitanje je koliko je ljudi upoznato sa tim pravilnikom.

Elem, isprinto sam taj pravilnik nek se nađe…

1 Like

Brate neka ti pandur zameni sijalicu ako može :grin:
Ali i ja nosim taj set sa sijalicama, samo prebacio iz starog auta u novi i vozi miško, a znam da mi ne treba…

2 Likes

Jbt bas su ludi. Nije odavno to kao da je 1981.
Dosta kola od 2000 na ovamo ne mozes da zamenis sijalicu pored toga sto je obicna.
Npr Reno Megan dok mu tocak ne skines ne mozes da pridjes kroz pod krilo.
Zakoni su nam suludi.

Rešo Modus, tu je ses zameniti sijalicu :grin:
Fiat Stilo koji je isto drndanje je mala beba za Modus-a kad je sijalica u pitanju :grin:

1 Like

Ako u zakonu piše da moraš imati sijalice ne piše da moraš da ih zameniš na licu mesta. Jednostavno ih imaš :rofl:

1 Like

Srećan praznik svima koji slave

12 Likes

Vaistinu Vaskrse!

4 Likes

9 Likes