Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Ima li koji free AI da napravi logo za neke projekte i neki koji smislja imena?
I ako ti AI izmisli neko ime ili nesto mozes li to koristiti kao svoje?
Tipa da ti izmisli brand ime i tako te stvari?
Recimo nasao sam ovo, ali moze li se to legalno koristiti i ako ti biznis preraste u nesto veliko?

Procesi nema sta da se preispituju, ne postoje :sweat_smile:

Salu na stranu, samo postavi neki landing page da je maintanance u toku. Ljudi zapali u ozbiljnu egzistencijalisticku krizu. :slight_smile:

2 Likes

Imao sam root access, ali kako nam je server bio hakovan u martu ove godine, pao je neki upgrade i moj root user je zbog toga izbrisan. Pošto o Linuxu imam nula pojma, samo pratim utpustva kada nešto treba da se popravi ili u ovom slučaju obriše failed backup. Svakako jeste da slaba tačka da samo jedna osoba ima ključeve, ali od marta na ovamo nije ni trebalo jer dosta toga mogu iz admin panela da uradim. Moraće da padne neki rebuild uskoro i da dobijem svoja admin prava nazad.

Juče krenuo da vidim kakva su alternativna rešenja i kopanje po Linuxu, da sam samo uradio ovo:

2 Likes

@fostes

Ti bas koristis forum za sve u zivotu :sweat_smile:

Imena imaju moc, nemoj davati drugima da smisljaju. Tvoj biznis je tvoje vlasnistvo - eto npr, nemam pojma sta znaci, ali Fostes doo ne vidim da je zauzeto, makar ima nekog smisla sigurno.

Pre neki dan pricam sa kinezina, kako je njihov brend, koji je napravio haos na trzistu elektricnih automobila BYD dobio ime - ne znaci ama bas nista. Pomislio sam - bas sranje… kakvu viziju i originalnost ocekivati od takve firme.

Misliš vjeruj u svoje snove (BYD)

Pa kako kome, sve zavisi. Ja nikad ne bih dao toliki novac odjednom, ali ovako kad se skuplja u delovima pa daješ po malo, posle sklapaš i sl, onda je podnošljivije. Ne znam kakav je Iron Man, ali za Chargera znam da ima sve moguće detalje do te mere da mu svetli instrument tabla, farovi, čak i kad okrećeš ručicu na vratima spuštaš i podižeš stakla itd. Baš je ludo, ali evo me na 45. broju i dvoumim se da li da prodam ili da izguram do kraja. :joy: Još nisam otvorio ni jedan broj, (samo par duplikarlta da testiram) ideja mi je bila da skupim sve i onda da se bacim u sklapanje sa ćaletom ili sl.

1 Like

Plus ti treba oko 2 godine da skupiš sve delove.

Evo nešto za tebe

Pa da ali već sam na pola :joy: Izbacuju jednom nedeljno broj, sreća pa nemam druge poroke. Na svadbama samo rakiju lešim, tako da sam sportski čovek :joy:

@SlobeX Odlično izgleda, ali ovo je više moj fazon. :joy::heart_eyes:

3 Likes

Da, znam. U tome je i cela fora.

Izmislili su tu sintagmu naknadno da se uklopi u skracenicu, koja ne znaci nista.

Zato i sluze forumi da se osoba konsultuje, bolje da cujem jos neki stav.
Razmisljao sam da otvorim video editing profil na fiveru, i hocu da imam dobro ime naloga, i ako krene fino da napravim sajt sa istim tim imenom da bude kao pravi brend.
Imam profil na fiveru od 2017, nisam siguran jeli bolje njega koristiti jer vec “ima staza” mada nemam nijednu ocjenu, ili da napravim nov iznova.

Napravi dva paralelno pa sta “uhvatis”

1 Like

Stigle prinove

9 Likes

Posle 25sezona kraj

1 Like

Ko bi reko da će se završiti. Ash jedini lik koji 25 godina ima 10 godina. Zajebo Chuck Norisa :smiley:

2 Likes

Kako Simpsonovi :wink:

1 Like

Pozdrav ekipo. U poslednje vreme retko pisem, ali malo cesce udjem i citam. Uvek ste mi bili ekipa sa kojom se savetujem oko meni bitnih stvari.

Danas sam bio na razgovoru za posao i prosao sam. Trebao bih u petak ici na finalni razgovor kako bi se dogovorili oko detalja.

Posao je u esportsbattle official. U sustini, strimali bi kako igram NBA 2K i to je to. Radim koliko hocu, pa je i plata onolika koliko i radim. Sve je to super, bar u teoriji, ali situacija je takva da bih se morao preseliti u BG. I to mogu da resim, tako sto bih ziveo sa bratom koji je ovde, ali me zanima da li je iko ikada cuo za ovu firmu i zna li ista o njoj?

Oni navodno strimaju Fifu, NBA, CSGO, NHL i LoL. Kako sam razumeo, to se dalje prodaje kao materijal za kladjenje i slicno. Plata je ok, kancelarija gde se igra izgleda lepo, veliko i cini se kao kul prilika.
Ja sam na prekretnici i ne znam da li da prihvatim ovaj posao (koji bih svakako radio max pola godine, a onda bih se vratio na svoju struku).

Da ne duzim, kako uvek duzim, sta mislite o svemu tome i znate li sta o navedenoj firmi?

Hvala unapred na odgovorima i savetima :))

1 Like

Iskreno ako ti je samo da se prebaciš neko vrijeme onda ok ali opet moraš se preseliti što mi je bezveze pogotovo što je takav posao koji možeš bukvalno iz bangladeša raditi

Pa kako da cujemo za nju ako nisi napisao ime firme.?

Sjebalo!
Pre neki dan sam saznao da se ugasila vojvodinanet,moj omiljeni sajt za filmove i serije.Preko deset godina sam bio clan.
Forum,naravno,jos radi.