Veci IQ ne znaci automatski i inteligentnija osoba (a i nemogice je utvrditi neciji nivo inteligenciju samo na osnovunekog testa u kom im daju da resavaju neke matematicke probleme, puzzle-ove ili sta vec) jer prosto covek ne funkcionise po principu algoritama a pritom tu postoje i razne druge vrste inteligencija kao sto su emocionalna inteligencija, socijalna inteligencija, interpersonalna, lingvisticka inteligencija, vizuelno-prostorna inteligencija, muzicka inteligencija, itd.
Takodje IQ nije nikakva nepromenjiva i fiksna kategorija vec relativna i nesto sto je vremenom sklono promenama, mislim dokazano je da IQ raste uz pomoc ucenja, citanja, nekog kreativnog rada i praktivovanja raznih umnih aktivnosti (kao i da vremenom usled zapostavljanja umnih aktivnosti opada), to je kao misic ukoliko ga vezbas i drzis aktivnim on raste i biva fleksibilan a ukoliko ga zapustis on se smanjuje i krzlja, znaci isti princip je i sa mozgom i inteligencijom.
Takodje dokazano je i da IQ raste i sa obrazovanjem (delimicno i zbog te mozdane aktivnosti) i da danas ljudi generalno imaju bar za 20-25% veci IQ nego ljudi pre 100 ili 200godina, takodje ne mozes nekom koje nepismen, neobrazovan ili nikad nije isao u skolu da das da radi IQ test i da tamo resava neke matematicke probleme, geometrijske puzzle-ove i slicno kad on ne zna ni sta je to (recimo zato bi nasi preci po tim nekim merilima imali katastrofalne rezultate) , ali to ako je neko neobrazovan ili nije navikao na tu vrstu umne aktivnosti ne znaci da je neinteligentna osoba i da nema neku prirodnu inteligenciju i da ne pokazuje neki visok nivo inteligencije na druge nacine kao sto su recimo socijalna i interpersonalna interakcija, emotivna inteligencija, vizuelno i prostorno snalazenje, osecaj za ritmiku i ta muzicka inteligencija (a ritmika je vrlo slicna matemaickim obrascima, cak se moze i prevesti u matemaicke formule i obrasce) i tako kroz neke druge stvari koje ne zahtevaju tu vrstu obrazovanja i tu vrstu treninga i iskustva.
Zemun je sirok pojam ali dovoljno sto si mi to rekao PC
Ekipe koje dolaze na PC jesu opustene streberske ekipe pogotovo tada.
A krimi dzimi ekipe ovo sto sam ja opisao je igrala PES na SoniJu tebra…
Pa ne kazem da je to test znanja, ali tesko da neko ko mozda nije cak ni isao u skolu ili ko nije navikao da koristi mozak na takav nacin (ili je mozda cak i lenj da misli i zamara mozak, ima i takvih) moze da ima neke sjajne rezultate (iako je mozda prirodno inteligentan i ima recimo i socijalnu inteligenciju i vizuelno prostornu i brzo kapira stvari , itd) , slicno recimo kao kada vidis nekog rmpaliju ko je ovako prirodno krupan, jak ali recimo u teretani ne moze da digne mnogo ili na nekom testu snage bi pokazao slabe rezultate , prosto jer nije u formi i prosto njegovi misici nisu naviklu na tu vrstu aktivnosti i tu vrstu naprezanja ,ili recimo vidis nekog ko je visok, onako duguljast i atletski gradjen, ima odlicnu koordinaciju pokreta ali je recimo ocajan basketas , prosto nije navikao na tu vrstu pokreta i nije razvio osecaj za igru.
Uostalom dokazano je da IQ nije nikakva fiksna i stalna referenca vec relativna i promenljiva i da se umnim aktivnostima, ucenjem, resavanjem nekih mozgalica i zadataka, razmisljanjem , prijemom i obradom informacija IQ itekako moze povisiti i poboljsati (isto kao sto se sa vezbanjem mogu ojacati misici i uciniti jacim i fleksibilnijim) , mozak je isto misic koji se trenira i vezba.
Uh ne, bas obrnuto. Noodle je radio nesto kratko, ali nije imalo hepi end i posle silnih problema zavrsilo je u crnoj hronici. Posle toga smo tek imali problema u blokovima. Klinci koji su tu blejali nisu bili uopste naivni, o starijoj ekipi da ne pricam. Svi su bili navuceni na WoW.
Ja zavrsio na urgentnom, od sinoc pocelo da me ljulja i sve kontam proce kad prespavam mada evo isto, 150 sa 100 pritisak. Ovako mi se nije desavalo od mozdanog udara, bas sam se usrao. Ne verujem da je utakmica toliko doprinela jer se nisam iznervirao sto su izgubili nego na one provokacije, al svakako predugo traje od sinoc.
Sinoc u Banjaluci na smrt izboden momak koga sam poznavao.
Nakon par sati sto sam cuo, iskocio i snimak kako ga momak na podu ubada 7 puta nozem.
Na snimku se vidi kako bezi preko ulice, ali kako je poprilicno slab (pretpostavlja se da je vec bio uboden na 200 metara od te lokacije). Zatim, pada preko zbunja i nepomicno lezi na ulici, odmah do pumpe, do koje je verovatno trcao da bi se spasio. Ubica prilazi, koji je bio par metara iza njega i 7 puta ga ubada u predelu prsa (a momak vec tada ne daje znake zivota), te zatim bezi.
Ubistvo se desilo oko 19:40, sinoc.
Danas su izasle informacije da ga je ubio 36ogodisnji kolega sa posla, sa kojim se navodno kolektiv nije hteo druziti. Na FB stranici ubice video sam da apsolutno nikakav lajk nema od nekoga, sto delimicno potvrdjuje ovaj nezvanicni motiv.
Ubica je isplanirao ubistvo. Otisao je ranije sa posla, kuci je spremio rezervne stvari u ranac, a ranac ostavio u krugu kampusa koji je na oko 300 metara od lokacije prvog uboda odnosno 100 metara od mesta gde je dokrajcio zrtvu. Nakon ubistva, otrcao je tamo, presvukao se, stvari bacio u kantu, a noz u Vrbas.
Nesrecnog momka, koji je imao 28 godina, pronasli su radnici pumpe, ali je bio na mestu mrtav.
Danas su uhvatili ubicu, kog su zatekli u stanu, a koji je navodno i priznao ubistvo.
Velika tuga. Bas me potreslo da jedan mlad zivot ode na ovakav monstruozan nacin.
Ne postoji zakon ni pravda koja moze ovo ispraviti.
Kad smo vec kod losih stvari. Danas radio ultra zvuk jer sa firmom radimo sistematski. Na snimcima sve u redu a krvna slika pokazuje zamscenje jetre, 10x vise od dozvoljenih parametara. Sada idu lekovi i drasticno menjanje ishrane. A meni ovako nista ne fali.