Misliš 6+1? Kako četiri dana radiš sa jednim slobodnim kad nedelja ima 7 dana?
Ne, ne, baš tako.
4 dana radim 1 ne i sve tako u krug.
Uzeo i ja prošli put kad je bila na akciji još nisam počeo uhvatio me warzone 2.0
Brate iskreno, ja imam stolicu koja je ok, platio oko 17000. Ali ni blizu neke fotelje za neki casual gaming. Moja preporuka:
- za neki kompetitivni gaming stolica od 5-10k bilo koja…(znam da niko nije u faze klanu, ali ima nas dosta koji se tripujemo
)
- za casual foteljica od 5-10k…ako igrate sa kreveta onda ne treba foteljica
I eto ti max 20.000 ulaganja, a imas dve opcije.
Ma super ti je to sto radis…dosta remote poslova. Bice ti do jaja
Secam se ove epizode uzivo kada sam slusao u autu :smile :preplakao sam
Taj Linkedin mi je najveca misterija.
Svi oko mene dobijaju neke ponude, razgovore za posao u inbox, jedini ja nikad nista, a ok mi je taj tzv sivi
Ne znam sto me niko nece
Isto, ne znam nikoga ko se zaposlio preko linkedina, ukljucujuci i mene
Ovi from inostranstvo se ne pikaju
Ne znam, meni ove nedelje dve poruke u inbox za posao.
Mozda zavisi od lokacije. Mozda je moj primer, tj. savet bio glup za Srbiju, ali znam da postaju toliko ocajni da se bas krece ozbiljno regrutovanje iz inostranstrva. Pa sto da ne, ne gubi se nista, nikada ne znas sta ce da uskoci i sve ti promeni.
Pa, zamisli samo koliko je cimanje bilo tvojoj firmi nekoga kao tebe iz srb da dovedu, sto viza, sto hotel i sve one peripetije. Nema dovoljno strucnih ljudi. A znas pricu koga su doveli na moje staro radno mesto da me zameni.
Inace znam ljude koji su stalno bombardovani od strane regrutera i menjaju posao svakih 6 mesecina nesto bolje. Ili ti sto na papiru deluje bolje.
U Srbiji ne pije vode, a u Bosni preko linkedin ne mozes ni na mjesalicu da se zaposlis.
Taman sam zaustio
dobro… povlacim savet.
Mislim da u Srbiji u IT sektoru nude poslove.
Znam da i ujaku u Francuskoj za posao slican tvom stalno nude poslove.
Aj videcemo u Luksemburgu u roku od godinu dve kako stvari stoje, hoce li se neko nekad mene setiti
A muhamed… nemoj coveka da vredjas
Ima traume od rata.
Zivot je avganistan… veciti rat niskog intenziteta, jos se nije oporavio…
Ni to nisam dao drg sa kojim delom igre uzeo.
Ja mislim da je super savet. Za ljude koje rade bilo koji posao od kuce nije cimanje da se napravi Linkedin profil i da se dopuni iskustvom, sertifikatima, itd. Za nekih 50e mesecno mozes da pokrenes kampanju i nudis firmama svoje usluge (bilo da si programer, support, prodaja…).
Sad je problem sto je bukvalno preplavljen inbox tim firmama od slicnih i onda je tesko da se probere. Sa druge strane ako dodjes u kontakt do X broja ljudi sigurno ces imati par pozitivnih odgovora.
Da bi tebi bio preplavljen inbox ponudama, mislim da treba malo vece radno iskustvo…
Sto bi rekli, moras da budes hasler
Takodje, vezano za ovu temu oko posla, ne znam da li ste videli novi zakon za ‘frilensere’. Nije super ali nije ni toliko lose. Sa 45% dosli su do 22%, verujem da ce kroz neko vreme to biti 15%. E sad je veci problem sto za to sto placas ne dobijas nista…
Nije bitan linked in nego ono sto znas. U tom slucaju ce te primetiti i zvati, na ovaj ili na onaj nacin.
Dobro je da budes umrezen sto vise - kontakt sa ljudima, uspesnijima, da vidis sta prolazi i sta se trazi.
Je li ima neko preporuku za joy za mobilni koji se kaci sa strana, tako da telefon izgleda kao Nintendo Switch (najlakse mi je tako da objasnim)?