Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6 (Part 3)

Ja sam pikirao da uzmem ili Philips serije 5500 ili Delonghi Dinamica plus, bliži sam malo ovom drugom.

Može da se uzme bejzik espreso aparat i za 100€ čak nije ni neki no name nego brendiran.

Ako je suditi po recenzijama Delonghi pravi najbolju kafu, tj izvlači najviše jačine i ukusa iz doze.

U suštini, bilo šta da uzmeš biće bolje od one razvodnjene supice koju serviraju po kafićima.

Sretno i uživaj.

P.S. To na kapsule je baš smeće, bolje smućkaj instant kafu iz tegle, isto ti ga dođe.

2 Likes

Možda zavisi od kafića, ali većina ozbiljnih kafića bi moralo da ima one profi barista espresso mašine… nije im to neka mustra.

Ne znam da li si probao Nespresso originalne kapsule, ali ukus nije nimalo loš…

Nije Nestlé džabe stvorio imperiju sa prodavanjem istih :grinning_face: Samo, pitanje je da li želite skup hobi?

Hvali se i Gaggia kolko sam cuo, ne samo zbog kvaliteta nego sto kasnije mozes da ga budzis i tako to , al ponovo ako zelis bas neki kvalitet onda treba spremiti dobru lovu.

1 Like

Pa vidi ovako, ja kuci imam 4 aparata za kafu, kapsule, filter, josjedan instant i na kraju Gaggia aparat za kafu, uz koji ide i pravi mlin.
Samo mlin za kafu minimalno kosta 200e pa navise..
Napravio sam kafa tonu. Za svaku kafu sam uzimao 1kg da je “naucim” kada meljes koja granulacija, pa da to odgovara “grupi” koju tvoj aparat za kafu ima i koliko stiskas..
uzmem i pravim, liznem i bacim kafu dok ne pogodis pravu…

A to sto ti hoces za 200e mozes koji god hoces na kapsule.. scakako su sranje. Onda moze i za 30e da kupis bilo koji na kapsule. Posto tu nema razlike posto koristis kapsule.

1 Like

Stvorio imperiju i Sasa Popovic sa tres muzikom :winking_face_with_tongue:
Ljudi vole tres… tako i te kapsule. Samo varijacije na temu lose kafe.
Kapsule su dobre za ljude koji piju dugacke kafe sa mnogo mleka i secera. Pa se time maskira krs kafa.

Inace pominjao si vocni ukus da volis. Idi kupi u Starbaks sezonsku kafu.. mislim da je jos u ponudi. Mozda ti se svidi.

Secam se isto prica i za kola i za tehniku i za sve ostalo. Predugo sam na forumu.

U svakom slucaju dobar vic. Kao i za svaki post. Samo kontra.

2 Likes

Ukusi su različiti i tu nema mudrolije ali ko pije čistu kafu bez priloga osjeti razliku ostalo su miksevi što neko reče da zamaskiraju lošu kafu i to je to

1 Like

Ok, zabavi nas onda pa nam posalji sta si kupio da nije na kapsule ispod 200e :grin:

1 Like

Evo prijedlog za 100€, čini mi se da su ljudi zadovoljni.

2 Likes

Bices pozvan, neces ni provaliti :smile:

Ma uzeo bih i aparate za mlevenu kafu, ima kod mene u kraju prodaju za espreso, oni melju. Da nadjem neki aparat za pristojne pare. Vidim da ima i na akcijama cesto. Do nekih 500e.

Neki predlog za mlin ?

Zajebavam se, mada me ne bi čudilo da je dobar i za espreso. :rofl:

6 Likes

Bez ovog ne ide… :slight_smile:

1 Like

Razmisli o polovnom. Nije tabu tema. Ima odlicnih polovnih. Uvoze ljudi, swrvisiraju i prodaju ovde. Imas i garanciju.

1 Like

Čitam ovo dok srčem kafu napravljenu Aeropressom (ko ne zna, jeftina plastična skalamerija), ima u njoj i mleka i malo meda, i pitam se jesam li ikad u životu uopšte probao dobru kafu.

Ne znam kako da nađem reper, da mi neko napravi provereno ‘dobru’ šolju kafe, pa da barem znam ka čemu ciljam. Da odem u neki fensi kafić, skoknem do italije, šta li.

1 Like

Druže odustani na vrijeme, šta ti to treba u životu još da se navučeš na dobru kafu pa da i to plaćaš. :grin:

4 Likes

A svakako skokni do Italije, ima svasta lepo

5 Likes

Alfa i inter :grin:

6 Likes

Ne nuzno fensi kafic. Sve zavisi od kombinacije aparata i kafe.

Na primer, Loft koji je jedsn od “fensi” kafica ima uzasan espreso. Kiseo, redak, pi.

Ja licno ne pijem buckurise sa mlekom i sl, iskljucivo kratki espresso, i moram priznati da gde god u Italiji da sam probao espresso, bio je fantastican.

3 Likes

Ok Italija, ali ne moramo ići toliko daleko, generalno se i kod nas pije dobra kafa, to nam je nasljeđe iz turskih vremena.

Konkretno za ovaj Nudlov slučaj znam da Amerikanci popizde na svoju kafu kad probaju kafu u Evropi i ne vrate se na ovo sranje iz prese nikad.

Znam jednog koji je prestao da pije kafu kad je otišao u Ameriku.

2 Likes