Podrum, tavan. Nemo’ se sekiraš, rešiće to žena sve, chill bro ![]()
Nikad bolji net nisam imao u Grckoj. Starlink je u pitanju.
Mene zanima, koja je fora sa njim? Nisam se upustao u detalje sta je to. Znam da je bilo price da ce i kod nas uskoro da krene. I kako ide pretplata? Kome se placa? Da li moze oprema da se instalira u stanu? Tj da li je potrebna instalacija na vrh zgrade i te fore?
Samo da se prebacim u stan pa idu u vitrinu, led rasveta i sve to
Može samo cura da leti, neki od njih vrede od 150e-2000e ![]()
Sestra hoce da uzme za vikendicu u HR.
Isplati se ako si negde duze i jos radis na netu.
Moras da postavis antenu na krov. Cistinu…
ali je prilicno lako. Napravili su da moze prosecan covek brzo da uradi sve.
I ja planiram da uzmem ovo leto za vikendicu u Hrvatskoj, mada me malo odbija cena od 350€ za Standard kit. Za nešto što ću koristiti jednom godišnje na moru ![]()
Ali ostaje, nije to neka kinta. Dobar ruter je 150e
Ima svoje prednosti i mane. Iako najavljuju već neke 2+ god kao coming soon zapravo radi kod nas.
Drug vukao na nekom kampovanju. Ono što sam se malo igrao kao kad izgubi signal “rekalibriše se” i uspostavi link sa najbližim sateltiom.
Ping je uvek jači tako da ako ti je jedini net za neki competitive gaming zaboravi odma.
Pretplatu plaćaš njima direktno, koliko znam ovlašćenih preprodavaca nema. Ova neka antenica mislim da drug reče da je platio 400 eura, od nje razvučeš utp do nekog rutera i vozi.
E da, i ono što je bitno napomenuti, us based je kompanija i igraju po njihovim pravilima.
Znači za prvo torrentovanje dobiješ opomenu, sledeći put te ugase ![]()
Pitanjce, gde kupujete sveže roastovanu kafu u zrnu za aparat? ![]()
Do sad sam uzimao Kilo Brazil Black Diamond, ali gledam da eksperimentišem sa još nekim blendom.
Julius je odlicna. Nije sveze pecena ali odlicna..
Koji aparat da uzmem? Piiem dosta kafe, espreso pogotovo.
Ranije sam bio odbojan za kapsule zbog toga sto su mi bile bljutave. Sad ima bas dobrih.
Nw bih dao vise od 200e. Pa ne znam da li kapsule ili neki da sam spremam?
Samo solo aparat i mlin ostalo je mehh
Nemoj kapsule. Ja nisam probao dobru kafu sa kapsulama.
Generalno sam osetljiv na losu kafu, ne volim kiselu. Kucni aparati uglavnom prave kiselu kafu. Jedini aparat na koji sam do sad naleteo sa dobrim kafom za kucnu upotrebu je Jura.
Konkretno E8 verzija. Pijem dnevno 3 espresa, i ni jednom do sad nije omanuo. U kombinaciji sa Julius kafom, mislim da nema bolje opcije za kucnu varijantu.
Doduse ovo je aparat od 1200e. Njihova najjeftinija varijanta je oko 600e ako se ne varam, ali ne znam kakvu kafu pravi.
Mislim da sam probao, ali preferiram isključivo sveže pržene
… baš osetna razlika.
Da budem iskren, zrna kafe su “krivci” tj kvalitetna kafa može biti odlična i na lošem aparatu.
Kisela kafa nije nužno loša kafa, sve je stvar ukusa. Mi Srbi smo uglavnom navikli na tamne jake kafe (turske) sa što manje kiselosti, dok ja volim više medium roast i volim da osetim blagu voćkastu kiselost svetlijeg zrna ![]()
Ja sam sa DeLonghi-a prešao na Philips 5500 jer volim hladan Latte, a Philips ne traži dve različite posude za toplo/hladno mleko.
Brt, malo ti hauba ukrivo ![]()
Moze biti kvalitetna koliko hoces. Bice kisela na losem aparatu. Ako aparat ne moze da se ugreje dovoljno, da napravi dobar pritisak, mos ga jebati nece ispasti dobro
Za te pare zaboravi celu pricu. Nemas bas bas nista vredno paznje za 200e
Koliko sam puta to cuo po raznim forumima za sve i svasta. I da svako poslusa takav savet niko nista ne bi imao ![]()
Pa evo u Grckoj imam Nespreso aparatic, kapsule njihove, nije lose. Taj aparat kod nas kosta 15.000. Ali me zanimalo koje jos opcije postoje.
A inace sve sami strucnjaci za kafu kao na benchmarku, bez 2000e ne kupuj, a da mu poturis tu kafu ne bi znao sta je.
Sve to što pričaš jeste istina, ali samo kažem da kvalitet kafe igra veliku ulogu i samim tim ima veći uticaj.
E pa ovako, izbor ti je izmedju Nespresso aparata (koji prima samo kapsule/pods), SuperAutomatic aparata za kafu (gde idu uglavnom zrna) i onih manuelnih barista (sa kojim se u životu ne bih baktao).
Nespresso aparat jeste dosta jeftiniji, ali caka je u tome što te oni hvataju na kapsule! ![]()
Dok SuperAutomatic platiš više ali ispadne dosta jeftinije na duže staze.
Meni se lično Nespresso aparati, iako imaju savršenu kafu, uopšte ne svidjaju jer ta “jednostavnost” koju oni promovišu dolazi uz neke limitacije… ako hoćeš bilo kakvu kafu sa mlekom, moraš sam da mleko isfrotuješ ili kupiš onaj njihov froter.
Nespresso je savršen aparatić za firme koje nemaju onaj veliki SuperAutomatic.
Sve zavisi kakvu kafu piješ, koliko si entuzijastičan i šta bi sve probao ![]()
Pa ako ti nespreso kafa dobra, onda kupi to. Ocigledno ne primetis razliku izmedju dobre i lose kafe i to je okej