Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 5 (Part 1)

Eno ga nasmrkani DJ Zeks vec leteo pre neki dan xD.

1 Like

Jasno. No njihova prica je ubedljiva za mnoge… Prosto ne znam sta da kazem… rade sta im volja i niko im nista ne moze. Tuzno…

Problema sa tim spomenikom ima gomila. Pocevsi od toga da je ceo uradjen u ruskoj ikonografiji, a ne u nassoj. Cak je i taj krst bio ruski (sa kosom crtom u dnu krsta). Sto i nije cudno, s obzirom da je radjen prema spomeniku knezu Vladimiru. Zatim, Stefan Nemanja stoji na vizantijskom slemu, iz cega sledi da je srpska drzava nastavljac vizantijske. Sto je istorijski netacno. I na kraju, Stefan Nemanja u drugoj ruci drzi Hilandarski tipik, koji je napisao Sveti Sava.

Meni sve ovo lici na nastavak nabacivanja svega i svacega, bez ikakvog reda, na simbole drzave Srbije, i njenu istoriju. Himna (molitva koju su vladari Srbije prilagodjavali u himnu sebi kako im se cefne), grb (kruna na grbu republike!?), i sad ovaj tzv. spomenik.

Mozga bez.

3 Likes

Odgovor na sve dileme vezano za SVE…

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=01&dd=26&nav_category=12&nav_id=1800871

Da.

A njima se sve ovo i servira.

Vecina… zato si ti tu gde jesi. Zato je spomenik tu gde jeste i kakav jeste i to je to… nema mudrosti…

15 Likes

:heart_eyes:

1 Like

Haha video sam, koliko je to retardirano nemam reci. Youtube, naravno odmah izbacio reklamni video od 3 minuta… prva reklama koju sam odgledao. Seo Dj u nekakvu skalameriju sa propelerima, sa pompeznim uvodom da je to ono sto je covecanstvo cekalo vekovima, te da je ovo prvi u svetu test drive “leteceg automobila”. Ne bi me cudilo da je samo platio nekome da vozi i da su montirali kao da je on, a on samo stavio kacigu i skinuo na kraju, ali na stranu to - cela stvar izgleda uzasno nestabilno i nesigurno. Organizovali su test poligon na nekakvoj poljani izmedju zgrada, seo u tesnu kabinu u pilotskom odelu sa kacigom (vrlo prakticno za komercijalnu upotrebu), kada je uzleteo, majko mila koliko se ono trese i leluja levo-desno, jedva je uspevao da drzi pravac, onim cudom u gradu ne bi uspeo da manevrises ni 100 metara da se ne slupas negde.

Pa fora je u tome da se radio po narudzbini i moras da ispunis zelje onoga ko te placa. A jasno je zasto smeta investitoru iz Emirata, cudi me da na kraju nisu Stefanu Nemanji tutnuli turban na glavu.

Inace, divan jedan covek, koji je zapoceo prvo sukob sa Tihomirom i Vizantijom, a onda se okomio na bogumile koje je besomucno proganjao i surovo kaznjavao.

Samo bogumilstvo je bilo veoma rašireno među narodom u Raškoj i Bosni, a njegovo širenje među vlastelom dovjelo je Nemanjine akcije protiv njih. On je sazvao državni-crkveni sabor na kome je trijebalo da se donese odluka daljim mjerama protiv njih. Saboru su prisustvovali bizantijski crkveni velikodostojnici. Na njemu se dio vlastele usprotivio bilo kakvoj akciji protiv njih, ali je na kraju ipak donijeta odluka da se oni prognaju iz zemlje i kazne. Bogumili su se oružjem suprotstavili odlukama sabora, tako da je Nemanja protiv njih poveo pravi rat u kome je bogumilstvo uništeno. Oni su ipak vjećinom protijerani iz države, imovina im je popaljena i oduzeta, dok je dio njih ostao u zemlji prikrivajući svoju vijeru. Nemanjin sin Prvovjenčani, ovim riječima opisuje rad svog oca protiv bogumila:

„Kao nekada prorok Ilija, koji je ustao na bestidne jereje, i on izobliči bezboštvo njihovo, i jedne popali, druge raznim kaznama kazni, treće progna iz države svoje a domove njihove, i sve imanje sakupiv, razda prokaženim i ubogim. Učitelju i načelniku njihovu jezik ureza u grlu njegovu, što ne ispoveda Hrista, sina božjeg. ” — Stefan Prvovenčani, „Žitije svetog Simeona“

U sukobima su spaljene njihove knjige, najvjerovatnije slavenske apokrifne knjige, koje su oni prevodili.

:rofl: koji crni investitor iz Emirata. Samo paravan za oprane pare izvucene odavde pa vracenje kroz paravan firme. Porodicna firma presvetog nam vodje i onog malog sto mu pere pare.
Najaca je bila situacija pre koju god kada je novinarka iz Izraela pitala par zanimljivih pitanjima sa dokazima da prvo izvlace pare iz Srbije peru preko nekih ostrva pa kroz firme koje i ne postoje u Emiratima kao grade…

Tako da je to oko krsta i arapskog investitora smesno. Sem ako AV i Mali nisu Arapi :grin:

1 Like

Pa to je prica samog autora spomenika kome su zahtevali mac umesto krsta? Ne razumem otkud onda ta prica, ili je sve izmisljeno da bi se opravdalo fiktivno postojanje stranog investitora? Dokle ide ta paranoja, i teorija zavere, bas me zanima. :slight_smile:

Inace, bas zgodan nacin da se operu pare, kad vec mora tako, samo neka gradi velelepna arhitektonska zdanja u Beogradu i spomenike.

Cekaj ti mislis da je teorija zavere da je BG ma vodi njivova privatna kombina??
Prati malo, bilo je i istrazivackih emisija na N1 bas o tome.
Kako se izvlace pare iz svih drzavnih preduzeca. Sve ima trag. Nisam to ja sada uz jutarnju kafu smislio.

Pa znam da nisi, sigurno postoji vrlo detaljna konstrukcija. N1… haha.

Inace imas i strane agencije. Ona novinarka je bila iz Izraela. Sutra je vec uskracena novinarska akreditacija i paljba kuci.

1 Like

Da… imas pravo, citao sam malo o tome, postoji neka opsteprihvacena teorija zavere. Cudno mi je samo malo kako se to uklapa u spomenik, ako je sve izmisljotina. No dobro, moze biti da je istina, mozda je i samo izmisljotina opozicije. Radulovicu generalno dosta verujem, ima dosta ekspertize u tematici privrednog kriminala, mada vidim da je ipak zgodna propaganda protiv vlasti, i uglavnom su to neke neodredjene tvrdnje tipa “preko nekih fondova neki ljudi izvlace pare da bi se kupovala neka preduzeca i zemljista” - a domaca istraga je naravno nemoguca, dok ga EU stiti zbog migrantske krize. Malo nategnuto, ali sasvim moguce.

Ma koji crni spomenik. Sto se spomenika tu nema nikakve teorije zavere. Resili da naprave i napravili.
Kako su ga napravili? Kao i sve ovde, sa velikom ugradnjom. Sa brdo propusta zato sto celu drzavu od portira do predsednika sve vode diletanti koji i da im zivot od toga zavisi ne mogu da urade ista kako valja. Prosto su debili.
Cak ni onu tablu sto su kacili pored morali su da skinu da preprave zato sto nisu sposobni da nadju jednu pismenu osobu da to napise. Uspeli su u 3 recenice da naprave 7 gresaka…
Posto od skoro milion clanova niko pismen sa dva grama.mozga.
Eto to je prica ovog spomenika.

Nema teorija zavere, magicnih arapa, krstova, cuda, samo spomenik megalomaniji jednog coveka i nepismenosti i gluposti celog jednog naroda.

Živ nisam ako ne pitam, neko obrazloženje, samo nemoj Djilas, Šolak…

1 Like

Rokeri s Moravu - Joj, Nemoj Mile Nista Politicki - (Official Video 1989) - YouTube

Pre neki dan su izbacili jednu vest za koju pouzdano znam da je idiotizam i senzacionalizam - ali sve je to ista bagra. jedni su na vlasti, drugi nisu, samo se prepucavaju…

2 Likes