Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 5 (Part 1)

Inače nisam odavno aktivan na forumu prevashodno zbog njegovih toksičnih postova, ali ovi postovi su me baš baš naterali da prestanem da svakodnevno posećujem ovu stranicu gde sam upoznao mnogo dobrih ljudi sa kojima održavam kontakte i na drugim društvenim mrežama, sa kojima igram video igre i mnogo toga drugog:

Mislim da je stvarno neukusno postavljati ovakve komentare. To bi isto bilo kao da ja napišem “Hvala Isusu”, na neki sarkastičan, bolestan, alkoholičarsko degeneričan način. Ipak, domaće vaspitanje i kulturna osvešćenost ne dozvoljava mi da padnem na tako niske grane.

Isti komentar kao i gore. Dugo je bila prisutna fora u Novom Pazaru, a i šire (čini mi se da sam to i na forumu video), “Pomoz Bog”, a odgovor “Bodiroga ti pomogao” (gromoglasan smeh emotivno retardiranih osoba). Ako nisi religiozan odlično, bolje po tu religiju, al koristiti pozdrav koji se smatra religijskim zarad sitne sprdnje stvarno ne razumem, bio pripadnik neke religije ili ne.

Ovo je već bio neki njegov mentalni vrhunac. A i otkrovenje za mene. Eto, muslimani su neradnici i dižu se u vazduh, a ostali (valjda i bolji, čim deli na ove i one) su graditelji. Očaj, baš očaj, najviše mi je zasmetalo što nije bilo neke jače, oštrije reakcije od moderatora.

A ovaj me je post i oterao sa foruma. Od njega više i nisam očekivao, često sam u konverzaciji sa ljudima sa ovog foruma u Party chat-u na Xbox-u govorio jedino “Teško njegovoj deci”, jer treba trpeti ovaj otrov IRL. Nekako sam se nadao da će ga taj vaš gest kupovine konzole barem ućutkati, ali mentalno ograničenje je deformitet, koliko god da mu pomažeš i koliko god da se trudiš da razumeš. Ipak, izostanak reakcije je nekako bio još gori. Nemoj niko pogrešno da me shvati, nisam očekivao lomače i inkvizicije (niko ne očekuje špansku inkviziciju), i znam da većina ne deli njegove stavove (ponavljam, ovde sam upoznao mnogo dobrih ljudi), ali je činjenica da je forum jedno vreme bio njegovo igralište gde je on mogao suptilno, ali veoma perfidno da podmeće svoj čemer i otrov, post po post. I to je bilo najgore od svega. I to me je oteralo. Tako da, što se mene tiče, da Bog da mu ovaj ban ostao 1000 godina (insAllah).

9 Likes