Šta vam je danas ulepšalo ili s*ebalo dan? - Vol. 4

Svasta se izdesavalo ove dve nedelje: imao sam problema sa palcem na nozi, isao na hirurgiju i vec se oporavljam sto se tice toga ( makar mogu da hodam bolje ).

Ali eto pre koji dan odlucio sam da uzmem jos jedan gamepad posto nemam pristojan drugi kontroler. Mislio sam da uzmem Xbox one S kontroler ali em sto su oko 60e, em sto nema nijedan osim belog kod nas da se uzme.

Slucajno naleteo da neko prodaje nov, neotvoren Dualshock 4 Magma Crveni novije revizije ( za ps4 pro i slim kontroler ).

Mogu reci da je stvarno fin, touchpad bi bio koristan kada sam morao da lezim tokom onog oporavka posto moze da zameni misa, build quality vrlo dobar. Jedino sto nisam fan D-pada za sada navikao sam na onaj kliktavi xbox one ali vremenom bice lakse.

Da je DS4 bio crn, najverovatnije ga nebi ni uzeo. Ovako crven morao sam da ga uzmem, bas se istice.

Sledeci put, ako naletim na neku finu ediciju Xbox one S kontrolera mozda ga i uzmem, posto I dalje volim taj gamepad ali crni i beli kontroleri me smorili. I dalje me sluzi ovaj stari za sada.

Ulepsalo: Motivacioni govori… Danas ih slusam/gledam i mislim da su itekako dobri za psihu… Ima ih raznih, od uspeha u poslu, zivotnim ciljevima, sportu… Smatram da ih svi trebate gledati onda kada ste loseg raspolozenja… Verujem da ce na mnoge pozitivno uticati!

1 Like

Nemoj pogresno da shvatis ali te govore kapiram da deluju samo na “slaboumne”
Imam svoje ciljeve, planove, zelje, prohteve. To me motivise.
Ako ne ide po planu ili nesto ne zelim da radim a moram nema tog govora koji moze da me ubedi da mi je super ako mi nije super.
Strasno prosto, nisam necim zadovoljan npr poslom/platom i sada dodje neka budala i prosere se i ubedi me da sam ja zadovoljan svojom platom/poslom.
Koliko treba da budem glupav da bi to upalilo!?

Kao u SW kada dzedaji ubedjuju maloumnike da nesto ne vide a ispred nosa im je! :smiley:

Gresis, to je povrsno gledanje na psihologiju motivacije. Uopste nema veze sa tim koliko si inteligentan. Drugaciji su ljudi, drugaciji karakteri. Meni je kao i Vukanu neophodno da budem inspirisan da bi postigao bilo sta, pogotovu ako su krupni i na izgled nedostizni ciljevi. Neko drugi funkcionise na studiozan, smiren, logican i organizovan nacin. Ali zivot je teska borba, na mnogim poljima. Da li mislis da je celokupna vojska koja krece u borbu kada slusa motivacioni govor generala slaboumna? Ne, vec im to poboljsava ucinak u borbi ako su inspirisani. Motivaciju su ljudi koristili kroz vekove, i zato postoje takvi mehanizmi i danas. Mozda nam je potrebna vise nego ikada jer zivimo mahom sa zadovoljenim osnovnim potrebama. Ne motivisu te tako jaki pokretaci kao sto su nekada bili glad (pre neki dan je bio tekst u medijima o opsadi Lenjingrada), borba za zivot i ektremna nemastina. U takvim uslovima ti ponekada treba dodatan “push”, bilo to neki film, muzika, ili motivacioni govor. Veoma uspesni, cak briljantni ljudi, koriste motivaciju kao alat za postizanje ciljeva.

Ljudi slazem se sa Markom 80% ovog sto je rekao i 20% sa padawanom

Prvo : ukoliko zelis da budes vodjen,usmeravan,motivisan,eksploatisan onda si profil coveka kome trebaju motivacioni govori i psihicka manipulacija.

Drugo : Hvala bogu da zivimo sa zadovoljenim osnovnim potrebama pa mozemo da se posvetimo hobijima,uzivanju i umetnosti(od muzike preko filmova i hrane do ko zna cega)

Ljudsko bice sve u zivotu radi samo da bi u buduce radilo sto manje
Svi mi idemo na poslove sa vecom platom da bi sebi priustili lagodniji i komforniji zivot. A ove nase Vodje i Stimulatori to vrlo dobro znaju.I koriste medije i reklamiraju nam taj zivot dok iz senke manipulisu trzistem,taksama,porezima i drze nam taj lagodni zivot na dohvat ruke tako blizu a opet tako nedostizan.Terajuci nas da radimo i radimo i nasim radom obezbedjujemo njima lagodan zivot bez rada i muke dok nam oni drze motivacione govore i bacaju prasinu u oci.
Po sistemu Sargarepa na stapu.

Da se vratim na motivacione govore.To je samo alat za kontrolisanje i motivisanje mase.
Jeste culi ili videli nekad da je nekom CEO/Direktoru trebao tako neki govor ili da su nekog Generala motivisali tako?

Takve pozicije drze uglavnom ljudi sa jakom licnoscu i karakterom i sebi su dodelili naziv Vodje ali u sustini to su ljudi koji bi sve uradili samo da bi sto manje radili i rizikovali sebe i svoj nacin zivota. A to se radi tako sto se manipulise narodnim masama. To rade politicari najbolje.

Generali drze govore i salju ljude u smrt dok oni sede pozadi na sigurnom.
Menadzeri drze govore i stimulisu druge dok oni sede i citaju izvestaje tudjeg rada i znoja dok oni ubiru bonuse i zaradu a da nisu ni prstom mrdnuli.

Bitka za Lenjingrad i Staljingrad je cista ljudska glupost i sujeta.Toliko ljudi poginulo samo da onaj tamo nebi stao na ovaj ovde kvadrat zemlje koji se zove po meni. Tu je motivacija bila na vrhuncu. Trci napred i ubij onog tamo ako krenes da se vracas ja cu te ubit sa ljedja ?

Nazalost koliko god mi pricali o humanosti,pomaganju i brizi o bliznjem nasem.Jedini nacin za lagodnim zivotom je bas ta eksploatacija drugog ljudskog bica zarad licne lagodnosti i komfora.
Nemoj da sad neko moralise i kaze ja sam programer i ja zaradim 2000+ eur bez da nekog eksploatisem i zivim lagodno. Mozda Aktivno ne eksploatises ali pasivno svi kupujemo stvari iz Kine gde se radi i pravi to za par dolara mesecno,svi gledamo da ustedimo i kupimo sto jeftinije i tako podrzavamo taj sistem eksploatacije i jeftine radne snage. Kad pogledas kome treba jeftina radna snaga? Samo tim menadzerim i vodjama da imaju promet i profit da bi lakse kontrolisali gore pomenuto i da bi njihov nacin zivota ostao zasticen.
Socijalizam su smislili pametni ljudi da smo svi jednaki i da svi imamo pravo na dobro placen posao i lep zivot i ali u praksi pokvarili kapitalisti i ove vodje nase.

Otisao sam siroko sad ali ti motivacioni govori i ostali vidovi manipulacije sluze samo njima nikako obicnom coveku.
To opravdanje da nekog digne i motivise pa to radi i redbull i kokain al ne znaci da je to za tvoje dobro i da ti je to zdravo.

Moj savet ja da sto vise mozete okrenite se porodici,uskom krugu pravih prijatelja i duhovnom ispunjenju (knjiga,muzika,film,igra,religija,meditacija…) a sto manje podlezite masovnim i glupum manipulacijama i porocima. Novac je samo papir cuvajte svoje bliznje to je jedino sto vredi.

Upravo to sto kaze Danijel.
Ti govori sluze za motivaciju ovaca da rade tvoj posao! Onaj ko ima svoj karakter i svoje “ja” njemu ne treba da mu neko prica price da bi se osecao bolje.
@padawan
Na kraju si lepo sve sam rekao " Veoma uspesni, cak briljantni ljudi, koriste motivaciju kao alat za postizanje ciljeva."
Oni koriste te govore da motivisu maloumne da rade za njih, da ratuju za njih.
A na to padaju mase i vecina ljudi. To se slazem ali vecina ljudi jesu ovce i treba im vodja.

Ako ne mozes sam sebe da motivises, ne moze niko drugi!

1 Like

Skoro sam citao clanak o “najsrecnijem coveku na svetu”. Naucnici su naime utvrdili da njegov mozak luci,bez ikakvih stimulansa sa strane (cocaine someone?) jako veliku kolicinu endorfina,i zato je on, po definiciji,najsrecniji covek na svetu.

Cale i keva mu francuzi,profesor i kustos,tako nesto… (to je tamo odlicno placen posao,za razliku od Rumunije…ili Srbije). Odrastao je u blagostanju,imao sve sto mu treba,lagodan zivot,itd… Po zavrsetku faxa shvatio da ga smara kapitalisticko drustvo i jurnjava za novcem i karijerom,pa je otisao na tibet da meditira…Tamo je pronasao “unutrasnji mir” i “konacnu srecu”. (Je ne mogu do Nisa da odem dok mi kicma ne pukne da zaradim novac,al on je imao podrsku,nije mu tata umro kada je imao 18 god)… i sada taj lik drzi motivacione govore sirom sveta,gde hiljade ljudi dolaze da cuju od njega “kako da budu najsrecniji na svetu”. Placaju ulaznice za to, ako ti je neko bliznji jako bolestan ti reci sebi “samo pozitiva,i bice sve ok”. Jebem li ti poreklo…

Ekonomija cele nacije kao indikator srece pojedinaca.

Tu teoriju gradim vec neko vreme. Moj brat savrsen primer – da je nemac bio bi zadovoljan pripadnik srednje klase, a u Srbiji se oseca maksimalno neostvareno, sto samo siri talase nesrece na sve nas ostale.

Mada opet, Lidija mi prica da su u Nepalu svi stalno nasmejani, iako nemaju leba da jedu.

1 Like

Sj3balo: Radim nekoliko dana oko pijace delim flajere za prodavnice koje smo otvorili. Cega sam se sve naslusao, majko mila. Ljudi me gledaju kao poslednje g0vno, kao da sam sugav, jelte oni su ‘obrazovani’…za njih je ovakav posao ponizenje i gledaju me kao da sam klasa ispod njih…Na moje dobar dan, dobijem mars…mnogo govori o nasem drustvu. Sto su stariji to su nekulturniji.

Nista novo :slight_smile: , to je kod nas izgleeda normalno.

Preoptereceni ljudi problemima…
Kada god gledam “just for laugh gags”, komentar mi je uvek “Ovo u Srbiji ne bi bilo moguce snimiti”. Od ljudi uvek ocekuj najgore,a mozda se nekad i prijatno iznenadis…

Ti si u pravu, naravno. Postoji indeks najsrecnijih zemalja, svake godine se rade istrazivanja. Kanada je druga na listi, blago tebi.

Ko zna zasto se smeju. Intenzitet facijalnih ekspresija nije isti u svim drzavama. Verovatno znas da je u Japanu npr podizanje obrva ka nekome eksplicitan poziv na seks. Mozda je to i neki kulturni stereotip, niko od nas nije bio na Nepalu, samo za slikanje za National Geographic. Mozda je deo kulture da se smeju strancima, na slican nacin kao sto pas seni da bi dobio hranu - nadaju se da ce nesto od njih da dobiju.

Moje iskustvo sa Norveskom je da su svi jako nasmejani i relaksirani i zrace nekom srecom i optimizmom, cak i u najgorim klimatskim uslovima (cak imaju i optimisticne izreke tipa: ne postoji losa klima, samo losa odeca). Daleko od nekog stereotipa da su depresivni. Sve je vrlo lako zapravo shvatiti, jer sreca ima najdirektniju korelaciju sa novcem. Objektivna i nezavisna istrazivanja potvrdila, a i nekako zdrav razum govori svima koji su dovoljno intelektualno iskreni, da, zaista, sreca se kupuje novcem.

2 Likes

Ja ne kupujem srecu novcem. Nemaju u asortimanu jos uvek. Al imaju alkohol, koji me onda odvede ka sreci :slight_smile:

Cekam samo da neko otvori temu ‘Srecna Nova 2017’ :grin:

Ultra sjebalo: Već četri dana bolujem od ovog jebenog gripa. Čoveče, dugo nisam ovako najebao. Još sam otišao do kupatila da se olakšam, i u toku mlaza sam počeo opasno da kašljem. Kad sam počeo da vrištim od bola, pomislili su da me kolju. Ispada da sam nekako uspeo da povredim mišić i narednih nedelju dana će peći i boleti kad god odem do kupatila. Ta povreda sa ovim gripom je tako posrana kombinacija, nadam se da neće nikog od vas strefiti ovako nešto.

Prvom prilikom kupujem onu masku za zaštitu od kuge. Nema druge.

:grinning:
Imam utisak da si krhkog zdravlja… Mozda bi trebao da probas sa alkoholom. Oralno :slight_smile:

Generalno sam poprilično zdrav ali sam, nažalost, morao da putujem autobusom baš kad je počelo ovo sranje da hara i ode sve u tri lepe. Ovo ne leči ni čist alkohol.

Meni ortak kaze “Matori,pijes,nepravilno se hranis,ne vodis racuna o sebi,a nikad nisi bolestan. Ja sve suprotno od tebe i cesto bolestan. Nema logike”.
Drzi se batice,par dana mora da potraje… Nakotilo se zgadije, nije vise bezbedno ici na bas. Mislim na bakterije :grin:

Samo gas maska natopljena alkoholom za unutrašnju dezinfekciju i ništa drugo. :smiley:

Bas tako. Ja nemam masku pa unosim na drugi nacin :slight_smile: