Ljudi slazem se sa Markom 80% ovog sto je rekao i 20% sa padawanom
Prvo : ukoliko zelis da budes vodjen,usmeravan,motivisan,eksploatisan onda si profil coveka kome trebaju motivacioni govori i psihicka manipulacija.
Drugo : Hvala bogu da zivimo sa zadovoljenim osnovnim potrebama pa mozemo da se posvetimo hobijima,uzivanju i umetnosti(od muzike preko filmova i hrane do ko zna cega)
Ljudsko bice sve u zivotu radi samo da bi u buduce radilo sto manje
Svi mi idemo na poslove sa vecom platom da bi sebi priustili lagodniji i komforniji zivot. A ove nase Vodje i Stimulatori to vrlo dobro znaju.I koriste medije i reklamiraju nam taj zivot dok iz senke manipulisu trzistem,taksama,porezima i drze nam taj lagodni zivot na dohvat ruke tako blizu a opet tako nedostizan.Terajuci nas da radimo i radimo i nasim radom obezbedjujemo njima lagodan zivot bez rada i muke dok nam oni drze motivacione govore i bacaju prasinu u oci.
Po sistemu Sargarepa na stapu.
Da se vratim na motivacione govore.To je samo alat za kontrolisanje i motivisanje mase.
Jeste culi ili videli nekad da je nekom CEO/Direktoru trebao tako neki govor ili da su nekog Generala motivisali tako?
Takve pozicije drze uglavnom ljudi sa jakom licnoscu i karakterom i sebi su dodelili naziv Vodje ali u sustini to su ljudi koji bi sve uradili samo da bi sto manje radili i rizikovali sebe i svoj nacin zivota. A to se radi tako sto se manipulise narodnim masama. To rade politicari najbolje.
Generali drze govore i salju ljude u smrt dok oni sede pozadi na sigurnom.
Menadzeri drze govore i stimulisu druge dok oni sede i citaju izvestaje tudjeg rada i znoja dok oni ubiru bonuse i zaradu a da nisu ni prstom mrdnuli.
Bitka za Lenjingrad i Staljingrad je cista ljudska glupost i sujeta.Toliko ljudi poginulo samo da onaj tamo nebi stao na ovaj ovde kvadrat zemlje koji se zove po meni. Tu je motivacija bila na vrhuncu. Trci napred i ubij onog tamo ako krenes da se vracas ja cu te ubit sa ljedja ?
Nazalost koliko god mi pricali o humanosti,pomaganju i brizi o bliznjem nasem.Jedini nacin za lagodnim zivotom je bas ta eksploatacija drugog ljudskog bica zarad licne lagodnosti i komfora.
Nemoj da sad neko moralise i kaze ja sam programer i ja zaradim 2000+ eur bez da nekog eksploatisem i zivim lagodno. Mozda Aktivno ne eksploatises ali pasivno svi kupujemo stvari iz Kine gde se radi i pravi to za par dolara mesecno,svi gledamo da ustedimo i kupimo sto jeftinije i tako podrzavamo taj sistem eksploatacije i jeftine radne snage. Kad pogledas kome treba jeftina radna snaga? Samo tim menadzerim i vodjama da imaju promet i profit da bi lakse kontrolisali gore pomenuto i da bi njihov nacin zivota ostao zasticen.
Socijalizam su smislili pametni ljudi da smo svi jednaki i da svi imamo pravo na dobro placen posao i lep zivot i ali u praksi pokvarili kapitalisti i ove vodje nase.
Otisao sam siroko sad ali ti motivacioni govori i ostali vidovi manipulacije sluze samo njima nikako obicnom coveku.
To opravdanje da nekog digne i motivise pa to radi i redbull i kokain al ne znaci da je to za tvoje dobro i da ti je to zdravo.
Moj savet ja da sto vise mozete okrenite se porodici,uskom krugu pravih prijatelja i duhovnom ispunjenju (knjiga,muzika,film,igra,religija,meditacija…) a sto manje podlezite masovnim i glupum manipulacijama i porocima. Novac je samo papir cuvajte svoje bliznje to je jedino sto vredi.