Šta trenutno igrate? vol. 5 (2015-2016)

Fenomenalna igra, soundtrack iz *****ih snova, dobro odradjeni i distinktni likovi koji nemaju onaj genericki osjecaj kao likovi u nekim drugim igrama, skillovi i kombinacije istih fantasticni, duboka prica ( bazira se na istoimenoj mangi ), ma sve je fenomenalno.

+Fou Lu i zmajevi su bonkers :smiley:

I posto svi imate ili Vitu ili PSP - VANGUARD BANDITS! Nadaleko najbolji SRPG koji sam ja igrao, ali je overlooked igra iz nepoznatih razloga.

Igrao sam je pre mnogo mnogo godina. Igra je pravi dragulj.

Krenuo Butamena da igram posto sam nekako preskocio sve te igre, ne znam kako. Skinuo Arkham Asylum, igrao 15 minuta, deluje fino za sad. Lepo izgleda za igru iz 2009-te.

Бутамен мађија

^ :slight_smile:
Zavrsih RE:Revelations 2.Sasvim ok igra,nije bas sto bi ljubitelji Rezija voleli da bude(da se poboljsa) ali u ovakvom smeru bi trebao da se krece RE plus malo “mozgalica” da bude.I da se vodi “solo” junak.To bih ja voleo. :slight_smile:
Kreature mix TLOU i Silent Hill-a,uz standardne RE “mutagene”.Realno. :wink:
Mada…kraj je nekako…“brz”.Zavrsetak igre…mislim da sam se “namucio” vise na kraju prve epizode nego u konacnom obracunu. :wink:
U svakom slucaju pristojna igra koju vredi odigrati.
Nastavljam dalje u horor zanru…DLC Evil Whitin-a.Igra me je mnogo puta iznervirala,ali bas me interesuje zbog price jos neki detalj. Zato cu nastaviti i dodatak. :slight_smile:

Igram Killzone Shadowfall. Sta je ovo, braco draga?! Pa ovo vidjelo Killzona nije, sve nesto sareno i bljestavo, NPC znam da je negdje samo ako zapuca na mene, u ostalim situacijama ih ni ne vidim. Prvi pravi level je onaj sto su prikazivali u demu, ona neka suma. Ajde, predjoh to, kontam bice bolje. Drugi level na nekoj svemirskoj stanici, tu je jos gora situacija, nije suma sa jarkim bojama, nego mrak na sve strane. Maksimalno sam navukao zastore na prozore, i opet se na tv-u apsolutno nista ne vidi. Mozda su ciljali na neko interaktivno iskustvo, pa da svi zastore navlace. Inace, ajde da je to 3 minute mraka, nego citav nivo, dobrih 30 minuta. Nadam se da ce biti bolje kasnije, za sada je uzas.
Jos nikako da se skine update da igram multiplayer, ali ako ce biti ovako kao u igri, da ni ne vidim ljude dok ne zapucaju na mene, onda ima da batalim igru vrlo brzo.

Moguce da sam ja! Upravljanje dronom igri daje odredjen takticki smek ali se svodi na kreiranje choke pointa i cekanje da svi neprijatelji iz okruzenja izlete pred nisan. AI je verovatno najslabije razvijani aspekt modernih igara.

cod ghost fifa 15 i gta 5 na xone

Obrnuo Hatred… wow, uh, ne znam kako i odakle da počnem a da ne odem u političke vode i teme koje daleko prevazilaze gaming priču i tiču se realnog sveta u kom živimo.
Hajde ovako, sama igra je izometriska pucačina iz trećeg lica. Stavlja vas u ulogu psihopate, čiji je glavni i jedini cilj (ili tako barem deluje do poslednjeg nivoa) da prouzrokuje što veći broj žrtava na što gnusniji način, ne birajući pri tome mete. Gameplay je u osnovi dobar, ali zbog loše rešenih kontrola i kamere može biti prilično frustrirajuć. Moja glavna zamerna na kontrole je što se istim dugmetom (Y na x360 gamepadu) vrši promena oružja kao i smaknuće-dokrajčivanje ranjenih žrtava. Naime prilazak ranjenicima koje niste iz prve usmrtili, pokreće brutalne scene smaknuća koje vam obnavljaju energiju, ali pošto sama interakcija nije baš precizna, često dolazi do neželjene promene oružja i to u trenutcima kada je to najmanje poželjno. Igra takođe ima netipičan našin borbe za igre sa ovakvim izvođenjem, gde je ubačen aim down the sight concept zarad veće preciznosti. Ono što je loše kod ovog rešenja, je to što kada ciljate na ovakav način u pravcu juga i jugoistoka, izometriska kamera se pomera u pravcu nišanjenja i u potpunosti ostavlja protagonistu van kadra, i lako se nađete u situaciji gde ne znate gde se nalazite, u kom pravcu se krećete i šta vas okružuje. Slična zamerka se može uputiti i prilikom ulaska u objekte. Kontrole vozila sa dva stika u Halo fazonu takođe nisu bas praktične. Ipak na sve gore navedeno se može navići i ne predstavlja neki prevelik problem, ali kao što rekoh može biti frustrirajuće u određenim situacijama. Grafički igra izgleda jako lepo, šta više mislim da je ovo najlepša igra sa ovakvim izvođenjem. Atmosfera je dobra, kao i prikazane lokacije. Zvučna podloga je da kažemo solidna, dok je voice acting mršav ali dovoljan da prenese poruku koju treba da prenese. Igra je po prilično teška na hard nivou, što je srednji nivo težine. Chekpoint system je urađen veoma old school , tj praktično i ne postoji i napravljen je tako da ne možete tek tako prošetati kroz igru koja je inače prilično kratka oko 3-4 sata. Samo nasilje u igri nije nešto što do sad nismo probali u random pokolju u GTA serijalu, ali scene smaknuća su ono što bi trebalo da izaziva kontraverzu. Međutim to nije ono zbog čega je po meni ova igra dobila 18+ rejting. Nakon predposlednjeg nivoa, polako shvatate da se vaš protagonista ne vodi psihopatskim poremećajima ili okultizmom, već više idejama verskog fundamentalizma, čemu zaista ne bi trebalo da bude mesta u videoigrama. Ovde ću stati što se toga tiče, i suzdržaću se od davanja konačne ocene.
Ako preskočim ranije pomenute kontraverze, jeftino moralisanje i zgražavanje, veoma sam iznenađen koliko terorizam kao sama srž ove pustolovine, može jednu sasvim prosečnu igru izdići na sasvim nov nivo i pružiti dobro igračko iskustvo. Lično mi je bilo zabavno odigrati Hatered, ali zaista ne znam kome bih mogao da je preporučim, jer postoje kud i kamo bolje igre sa ovakvim izvođenjem a ujedno mnogo podnošljivije za želudac. Za kraj da ne bi bilo nekih spoilera pogledajte credits i sami procenite jeste li za ovakvu igru ili ne.

Ovo zaista nije forum gde bi trebalo da se vode diskusije na ovu temu, i admin tim se o tome do sada vise puta izjasnio. Verovatno ni ovo nisam trebao da pominjem. Ipak su ovo samo neki moji subjektivni utisci, a ne neka duboka filozofija. Nadam se da razumes…

Nece da ti kaze celavi.

Odigraj pa vidi. Iako smo generalno opušteni po pitanju većine tema, ovo bi mogla biti jedna od onih provokativnijih. Igra je sa razlogom zabranjena na gafu.

Sent from Despair Academy using Amala Network

Igram trenutno “Rage” znam znam kasnim ali zaista mi se svidja igrica :slight_smile:

Dobra je Rage igra. Mislim mogla je i mnogo bolja da bude, al je sasvim okej igra.

Posle nekih 4-5 nedelja pauze od igranja, poceo sam god of war 3. F***** awesome. Nema dalje. Igram pomalo i Euro truck simulator 2 Scandinavia DLC. Kao i svaki truck simulator , igracu ga pomalo par meseci i onda cu se smoriti.

Ko se seca prvog GTA zna koliko je Hatred slicno ili isto samo sa boljom grafikom. :slight_smile: Kada se setim koliko poena dobijes kada vezes/zgazis kolonu casnih sestara na trotoaru ili tako nesto slicno :smiley:

**The Evil Within + 3 odlicna DLc-a **( posebno opiceni Executioner/Boxman dlc )

• zavrsio - dobio zanimljiva nova oruzija pa cemo opet polako krenuti na neke achivmenete :star:
  • sa sigurnoscu mogu reci da je ovo odlicna i posljednja “horor” skrivalica na old-skool mashinama koju treba odigrati .

Oko sat vremena igram Steins;Gate na Viti. Prešao sam Prologue i zašao u prvi chapter. Za sad nije loše. Prevod je solidno odrađen, a japanski glasovi su dobri i uverljivi. Ono što mi je pogotovu interesantno jeste stil kojim su prikazani likovi. Mislim, kako bi opisao ovo? Mislim, sviđa mi se, ali nemam pojma kako bi tačno opisao. Možda kao da je naslikano akvarelom? Mada, opet, ni to ne deluje tako precizno. :slight_smile:

Jedna od stvari koje mi se sviđaju jeste to što imaju i detaljan deo posvećen pojašnjavanju izraza koji su ljudima obično manje poznati, poput Otaku, Chuunibuyou, Moe, ali i naučnih izraza, poput EMP.

Koliko sam video po internetu, i oni koji su gledali anime mogu da uživaju u ovome, jer ima više krajeva, scena i određenih događaja koje nisu prikazali u animeu, zbog ograničenog broja epizoda. Igra traje u proseku 60 sati.

Jedva čekam da prava priča krene punom parom napred. Čak sam uočio neke detalje koje sam propustio prilikom gledanja animea. Nakon prelaska definitivno moram da ponovo odgledam anime. :slight_smile:

Oni koji vole Sc-Fi priče bi ovo trebali da odigraju ili da odgledaju anime, jer je priča jako interesantna. Igra je dostupna na PC, PS3 i Viti.

I da, koga interesuje, evo ovde još par screenova, koji su spoiler free i dešavaju se u Prologue. Naročito mi se sviđa deo pri kraju:

Dobro da nisi doziveo eru PS1, jos si bio mali tada :smiley: Nikad toliko JRPG-eva nije bilo kao tada. Ti bi odlepio :smiley:

Nikad nije kasno da bi se igre igrale. A i nije kao da sam do sad igrao baš SVAKU igru :smiley: Ja više pratim serijale nego žanrove. Sad to što su neki serijali JRPG, neki VN, neki FPS, to nema veze, makar kad mi dosadi jedan žanr prelazim na drugi, pa na treći, pa se vratim malo na pravi, i tako redom :smiley: Uz to, tenutno nemam nove konzole, niti ima toliko igara koje bi igrao na njima, pa idem niz backlog i polako ali sigurno ga umanjujem :smiley: Ali je on i dalje u brojci koja prelazi 1000 :smiley:

BTW, da li si ti video temu koju je prošle godine napravio padawan za započete i pređene igre? :smiley: Ako nisi, baci pogled :smiley: