Šta trenutno igrate? vol. 5 (2015-2016)

Kad budes lebdio svemirom i posmatrao planete, vidjeces o cemu govorim. Ne mislim na svemirski brod nego bukvalno kada lebdis u zero-g.

BO3 kampanja je daleko slabija od IW, ne mogu se uporediti. Ne znam sta ce predator reci, vjerovatno isto.

E da, igrao sam malo i Zombi mod. Dobar je, uz kvalitetnu ekipu moze se tu spucati mnogo sati.

@xX8Lampard8Xx za 15e, isplati se :slight_smile:

Vidicu da se dokopam negdje diska za IW, mozda ako ima negdje da se renta. Btw, kad bi kod nas neko otvorio neku igraonu gdje mogu da se rentaju igre ubio bi pare.

Sta sam video od single plejera za IW deluje, moram priznati, prilicno impresivno. Barem vizuelno, ne znam kakav je kvalitet same kampanje. Ali prizori i neki od scenarija koje sam video su krasni.

Multiplejer je druga prica. Mislim da ga tu TF2 shisha.

Kvalitet kampanje je na veoma visokom nivou. Nema loading screena, svi prelazi iz misije na svemirski brod ili iz svemira na neku planetu su fluidni, i zbog toga se stvara utisak kao da gledas jedan duzi film. Sve se odvija veoma brzo, bukvalno nikakvog loadinga nema. Prica je sasvim ok, par scena neodoljivo podjecaju na Interstellar. Ethan robot je kao karakter veoma dobro odradjen (on najvise i podsjeca na Interstellar), mada ni ostali ne zaostaju.

Side misije su bas dobre, to sam zaboravio da kazem. Misija u kojoj lebdis iznad Plutona i ukrcas se na protivnicki svemirski brod u full stealth modu (puske sa prigusivacima) da bi likvidirao nekoliko oficira je jedna od boljih u cijeloj kampanji. Sama cinjenica da se mozete kretati u svemiru (tj “plutati”) je meni dovolja da bih uzivao, jer me taj osjecaj samoce i tisine u svemiru uvijek fascinirao. Da se neke misije mogu igrati preko PSVR, kapiram da bi mi se okrenuo zeludac, narocito kod onih scena kada se eject-ujes iz svemirskog broda.

Ono sto je po meni veoma vazno je da sami birate loadout na pocetku svake misije. Preporuce vam koje puske da uzmete, ali ne morate ih poslusati.

Jedan zanimljiv podatak. Kada je izasao prvi gameplay vidio sam da se pominje Zeneva, i buduci da sam nakon toga bio u Zenevi odem ja u katedralu onako turisticki i pomislih- ajde da je dobro pregledam i zapamtim, jer ce je vjerovatno ubaciti u neku od misija pa da uporedim koliko ce vjerodostojno prikazati. Ispostavlja se da se kompletna jedna misija desava u toj katedrali. Odradili su je fantasticno :slight_smile:

3 Likes

Ja sam bukvalno oduvan kako neverovatno dobro izgleda Zelda Wind Waker na Wii U. Prosto ne znam da li bih pre igrao u 1080p na TV-u, ili na tabletu. Opasno dobra tehnologija je koriscena za tablet displej, kvalitet prikaza i boje su na neverovatnom nivou, bez trunke input laga. Imam utisam dok igram da drzim Switch u ruci, grafika je bukvalno animirani film. Bolji ugodjaj nego bilo koji PS4 Pro naslov. Tablet je genijalan i neverovatno udoban za igranje. Prebacuje se momentalno pritiskom tastera na TV. Kada pomislim na komplikovanu i sporu proceduru uparivanje Vite i PS4 konzole, smuci mi se. Wii U je fantasticna konzola, sa divnim igrama i prava je tragedija sto je Nintendo ovako nespretno promovisao. Life-saver u moru generickih, bezdusnih, graficki besnih ali krajnje neinspirativnih AAA igrara.

Probao sam sinoc malo i Titanfall 2 kampanju na XO i toliko dobro izgleda da se pitam koliko uopste ima smisla ganjati PS4 Pro verziju zbog superiornog image quality-a. Osecaj napucavanja je izuzetan a gradjenje odnoa sa Titanom, kada ga prvi put srecete u ranjivom polozaju bez baterija, i dijalozi izmedju, podsecaju pomalo na Valve i pokazuju koliko je mnogo paznje ulozeno u single player kampanju.

5 Likes

Ja zavrsih za vikend Dishonored 2, predzadnja misija je spektakularna kao one dve sto sam pominjao, u top tri definitvino, a kraj igre je takodje odlican. Ima vise verzija kraja, ne samo dva, u zavisnosti da li su neki bitni likovi postedjeni ili ne. Ja sam postedeo sve, ubijao robote i nekog psa tu i tamo, a ljude samo slucajno i dobio sam vajlda najbolji moguci kraj, jer ne verujem da ima razlika u tome ako zavrsis igru bez ijednog ubistva. Uglavnom, mnogo bolji osecaj nego mracniji kraj (koji sam dobio u prvom delu). Mislim da cu definitvno jos jednom negde obrnuti igru, ili cu ici na visoki haos ili bez ijednog ubistva, sad kada sve znam sta i kako.

Ne volim da lepim brojeve na igre, ali je ovo cista desetka. Besprekoran gameplay koji redifinise termin igraj kako zelis, i sve to uz savrsen Art direction, mozda najbolji ikada. Jos da je prica na nivou Bioshock-a (npr.) ne bi imala mane.

VIdim da retko ko ili niko ne igra, ali imajtu je na umu, pa negde na nekoj akciji pokupite. Velika preporuka.

I ja se “iznenadih” koliko dobro izgleda na XO. Ne treba nista bolje od onoga za uzivanje. Sada kada je jasno da Pro nije uopste toliko bitan za vlasnika 1080p televizora, pitanje je i da li ce Scorpio takodje praviti tu ikakvu razliku, Jeste dosta jaci, ali ce igre morati da zadovolje i slabiju verziju konzole. Izgleda ce imati samo smisla kupovati u paru sa novim 4K tv-om. “Srecom”, ja to i planiram jer mi treba veci televizor svakako za udaljenost sa koje igram, ozbiljno ne vidim slova na sadasnjem tv-u, a kao iz inata u 90% igara su mnogo sitna slova.

2 Likes

Dok Scorpio ne izadje ima jos dosta vremena za kupovinu TV-a, za godinu dana i jace. A bice svakako mnogo ozbiljniji upgrade nego Ps4-Pro.

Da li ce biti vredan upgrade, to je dosta subjektivno, na zalost po izjavama Microsofta oni gadjaju trenutni nivo detalja u nativnih 4K. Igre ce izgledati potpuno isto na XO, samo u 1080p - ali to se odnosi samo na 1rst party. 99% 3rd party igara ce moci da koriste neobuzdanih 6tflopsa kako god pozele. Mislim da ce ostanak na XO za hardcore gamere biti nelogican i da ce svakako vecina nas sa foruma makar zeleti da ide u korak sa tehnologijom.

1 Like

To je Infinity Ward kopirao od Treyarch-a :slight_smile: , posto ti isto tako krecu misije i u Black Ops-u 3.

Sto se igre tice - Infinity Warfare, sam rekao, i dalje stojim(osobno) iza toga, najbolja COD igra(SP kampanja) do sada, uvod u igru, sam pogledao bar 10 puta :slight_smile: , prva dva - tri puta sam se sav najezio…

Taman ce biti i bolje vreme za kupovinu, i cene televizora ce pasti. Do tad cu se “strpeti” sa ovim, poceo sam da priblizavam celu komodu, a tv je na samoj ivici napred :grin:

Hahaha, samo napred :smile:

1 Like

Ne znam da artikulisem tacno zasto, al me iz nekog razloga svi screenshotovi i klipovi ostavljaju potpuno ravnodusnim. Citam sta pises, vidim uzivao si, gledam i na twitteru neke lude gifove sta lik radi, al meni sve to deluje dosadno.

Koliko me prvi deo privlacio, izmedju ostalog i zbog toga kako izgleda, toliko sam se zasitio da me drugi deo ne vuce ni najmanje. Jel te i dalje kaznjavaju za haoticno prelazenje?

Jedino mi se svidjaju pojedina okruzenja koja sam video. :neutral_face:

Videcemo kad bude na nekoj debeloj rasprodaji.

Poucen iskustvom prvog dijela, Dishonored 2 cu kupiti kada izadje GOTY edition jer ce obuhvatiti svaki DLC. Gledam ocjene i komentare i svi su odusevljeni, sto me bas raduje.

Obozavam prvi dio, tako da jedva cekam da odigram i dvojku :slight_smile:

1 Like

Ne znam, daleko je od dosadnog. Pisem tamo u drugoj temi da igram dnevno 1h - 2h, sa ovom igrom sam se zagubio i po 3h. Pogotovu ko voli istrazivanje jer ima gomilu tajni… Prvi deo naspram ovoga izgleda kao demo, nista vise. Osim vec cuvene slobode i nelimitiranog pristupa izvrsenju misija, sada moras i da se vise pomucis kako bi izvukao bolji kraj, ubij metu je prilicno jasno, ali je izazov naci kako tu metu spasiti ili eliminisati na drugi nacin. Cak na pocetku imas i opciju da predjes celu igru bez ikakvih moci, pa ko voli da se pomuci.

Da. Jasno su developeri stavili do znanja da je lose ako ubijas, Mozes ti da radis sta hoces, ali ipak jedan nacin deluje ispravano, drugi ne. Diskutabilno je koliko je to pozeljno za svakog, bas zbog tzv “kaznjavanja” kada se opustis, ali hej, ubijanje je lose! :slight_smile:

Meni Dishonored nije privlacio uopste, kao to sto kazes, sve me ostavljalo ravnodusnim, ali kada sam zaigrao i shvatio sto je ljudi vole, pao sam na kolena. Ako si igrao prvi deo, nije neka misterija, tacno znas sta te ocekuje u drugom, ali mnogo vece, lepse, kvalitetnie i uzbudljivije.

Trenutno prelazim Gears of War 4 kampanju. Dosao sam samo da napisem da je ovo nesto graficki najljepse sto sam u zivotu igrao! Act 2, ko je igrao, znace o cemu se radi. Nevjerovatno izgleda, stvarno.

Steta sto je dosadno boriti se sa robotima.

3 Likes

I ja sam samo došao da napišem kako prelazim Titanfall 2 kampanju. Mama moja mila! Igra je neverovatna…

3 Likes

E jel da? Izgleda da svaki nivo (sem mozda prvog) ima neku svoju ‘kuku’ oko koje izgrade zanimljiv gameplay.

Trebalo bi i ja da je nastavim. Al kad me svako vece zaziva multiplejer…

EDIT: A ko sto vec rekoh, jasno mi vec sad da gradim odnos s BT-jem samo da bi mi posle suze tekle. Nemojte misliti da ne vidim sta radite, respawn! Bice neka melodrama garant.

Onaj, nazvaću ga građevinski, nivo - ŠTOGOD!

1 Like

Sold! Imam slicne impresije na prvi deo, kome je taman malo nedostajalo da bi me privukao, ali ovo sve zvuci previse dobro da bi se propustilo.

1 Like

Hah, to je i u mom slucaju bio okidac. Kad sam put vidio screenshotove bio sam ubijedjen da gledam u Bioshock. Tako je sve pocelo

Sinoć sam nastavio sa kampanjom u Titanfall-u 2.
Kapa dole ljudima iz Respawn-a. Malo remek delo! Ajde vizuelno, to smo već navikli, ali dobra priča u FPS-u, i taj neki, da kažem, emotivni naboj/veza, nije viđen još od SpecOps: The Line!
Jako jako dobra igra…

Nekako kada sam se borio sa jednim od level bosova, stiže invite od @SlobeX da se priključim BF1 igri.
Upao sam u MP partiju, i nisam znao gde udaram.
Ok, to je normalno na početku svakog MP-a da te svi “delju” , ali da ne mogu glave podići, ili pretrčati pola mape do neke startne tačke, i ODMAH snajper u glavu, pa ajme!!!
Na kraju drugog meča sam se izvinio Slobi i napustio igru. Joj kako sam se nervirao…
Ja u neki hodnik, taman ga nanišanim, a on LEGNE pa u mene puć puć dva - tri metka i ode ninja…
Nije da sam odustao, ali mi se za sada nikako ne sviđa MP deo igre…

1 Like