Nakon malo dužeg vremena sa igrma na Viti, da podelim utiske o par njih
Soul Sacrifice Delta: Ovo je igra koju ubedljivo najviše igram, ima previše stvari da se uradi u njoj, i nudi Onine Coop. Questovi su podeljeni u misije, i ima ih sigurno preko 200, organizovanih prema težini. Ima standardnih poput: pobij toliko i toliko ptica/mačaka/pacova, sakupi toliko i toliko i toliko i shardova. Najbolji Questovi su oni koji se svode na lov i Archfiendova, po našem Bossova. Svaki ima karakteristične napade, sposobnosti i slabosti, pa se za svaki mora napraviti strategija i odabrati prikladan Offering, tj. napad. Da bi se prešla sama kampanja treba oko 30-ak sati, dok za celu… Pa, sad sam na ko 60%, po mojoj proceni, a imam 60 sati gameplaya, pretpostavljam da će mi trebati još toliko, jer su Questovi sve teži i teži. Što se tiče grafike, ona je ok, ima nekih problema sa teksturama povremeno, ali to ništa ne utiče na sveobuhvatno uživanje u igri.
Od mene preporuka za ovu igru.
Uncharted Golden Abyss: Uncharted kao Uncharted, ubijanje gomile protivnika, sakupljanje blaga, pentranje po planinama i liticama, itd. Samo, ovaj koristi dodatne funkcije koje nudi Vita. Prilikom prelaska preko delova sa balansiranjem se koristi Gyro da bi se balansirao lik, tokom Close Quarters borbe se koristi Touch za neke poteze, Touch se takođe koristi za istraživanje artefakata, korišćenje mačete i može se koristi da bi se zacrtala putanja kojom Nate treba da se pentra, da bi se uštedelo vreme. Grafika je solidna, vidi se da je na prenosnoj konzoli, ali opet, ima fenomenalnih scena.
Da li preporučujem igru? Pa, pošto je u pitanju Uncharted, i to je još prenosan, normalno da preporučujem.
Uncharted Fight For Fortune: U pitanju je kartaška igra sa temom i likovima iz Golden Abyss. Ima DLC za Uncharted 2 i 3. Interesantna stvar je to što se igranjem Golden Abyssa te karte pojačavaju, neke i do duplo, pa mogu postati rezarajuće. Pravila su ok, ništa preterano komplikovano.
Što se tiče ove igre, preporučujem je samo ako je neko zagrižen za Uncharted i ima Golden Abyss. Za ostale, ne baš.
Persona 4 Golden: remake verzije sa PS2 sa dodatim pogodnostima u vidu dodatnih scena, Persona, Social links, likova, Bossova, itd. Ukratko, preporučio bi samo onima koji nisu igrali na PS2, jer je oko 80% identično, tako da nisam siguran da li bi nekom preporučio igru sa 1/5 novog sadržaja. Za one koji bi kupili bez obzira na to, igra je fenomenalna. Te dodatne stvari i opcije su meni opravdale kupovinu, samo igra je jako, jako, jako lakša u odnosu na original. Normal u originalu i ovde se razlikuju, kao DMC3 Normal i japanski Normal, bez za****ncije. Sa likovima koji su nivo 20 sam stigao sve do Rise, tu sam trebao da budem oko 35-40 nivo u originalu… Zatim, omogućili su da se bira koji se Skill prenosi prilikom fuzije Persona, u originalu je to bilo Random. Teorijski, mogao bi da se napravi Pixie, jedna od najslabijih Persona, da ima sve najjače napade, poput Bufudyne, Agidyne, itd. Zbog svega toga je Golden drastično lakši od originala.
Virtue’s Last Reward: Nastavak 999: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors sa DS. Sama po sebi bi igra bila ok, ali kao nastavak, oseća se kao korak unazad. I dalje je dobra igra, ali se ne oseća napetost i opasnost iz prvog dela. Priča je ok, zamršena, ali ok, sa Cliffhangerom za treći deo, kog možda nikad neće biti… Sama igra se sastoji po 2 sekcije: Novel i Escape. Novel deo se, kao po nazivu, svodi na čitanje teksta, i to nekad po pola sata teksta. Na kraju igre se radi Exposition Dump koji traje oko sat-dva… A da bi se došlo do pravog kraja, treba da se postignu ostali krajevi, kojih ima 23 + True Ending, znači 24 kraja. Sva sreća, pa ima Flowchart, pomoću kog se može skakati iz tače u tačke, pa ne mora svaki put iz početka da se kreće, za razliku od 999 i njenih 9 krajeva. Escape delovi se svode na istraživanje najčešće jedne sobe u potrazi kombinacijom za sef, u kome se nalazi ključ, pomoću koga se beži iz te sobe. Nakon što se pobegne iz sobe, kreće se sa Abidex Game, gde se pred lika stavljaju dva izbora: Ally ili Betray, i svaki ima svojih prednosti i mana, i vodi ka drugačijem ishodu i kraju.
Ovu igru bi preporučio onima koje interesuje duge i kompleksne priče sa Scifi konceptima i psihološkim pitanjima.
Danganronpa 1 i [URL=“http://imgur.com/a/kgN3N”]2: Već sam pisao i radio maltene Review za Danganronpa 1 sa PSP, jedina razlika između te verzije i na Viti jesu dodati Engleski glasovi i par sitnijih izmena u imenima. Danganronpa 2 se svodi na iste koncepte kao i Danganronpa, samo ima dodate otežavajuće okolnosti u vidu White Noise, teksta koji leti na sve strane i ometa prilikom suđenja.
Danganronpa 1 i 2 bi preporučio svima, jer imaju kompleksnu i interesantnu priču, sa interesantnim idejama i elementima. Ko hoće, može da pročita šta sam pisao za prvi deo ovde.
Dokuro: Mali kostur pokušava da spasi princezu tako što je vodi kroz sobe prepune zamki, platformi i čudovišta. Igra ima interesantan stil i mehanike, savršena je igra za kratke sesije, jer svaki nivo traje u proseku do minut-dva. A i cena je jako mala za igru, 2 funte, znači oko 300 dinara.
Sly Cooper Trilogy, Jak And Daxter Trilogy i Ratchet And Clank Trilogy su remakeovi tih igara sa PS2, koje se mogu igrati na Viti i PS3. Remakeovi su jako dobro odrađeni i izgledaju feniomenalno, kako na PS3 i na Viti. Oni su svi Cross buy, što znači, ako se kupi na PS3, dobijaju se na Viti besplatno i obrnuto.
Po meni preporuka za one koji nisu igrali, jer su jako zabavne igre, i za 10-ak funti se dobijaju po 3 jako dobre i jako duge. Ako se ima i Ps3, onda je po 6
Linkovao sam do Albuma Screenova za neke, koje sam stigao da napravim na Viti, neke ću naknadno dodati.