Počeo ovaj uglancani RDR i kontam jbt koliko je ovo i sad dobro, i bolje od bilo koje današnje sto puta prežvakane, isprane pa ispljunute, poludovršene, polureciklirane, pet puta skuplje, pet puta duže sa pet puta manje sadrźaja, AI skriptovane proljevčine koju nam uvaljuju kao dostignuće modernog gaminga.
Nije ni čudo da sam prešao možda tri nove igre u zadnje dvije godine, a i to jedva.
Resio sam sve sporedne misje sem neke gde treba da se trkam kolima. To me smara posto su komande voznje horor veci nego zombi.
Odlicna je igra, duzina taman kako treba, prica ok, svarljiva. Nije previse dugacka ni kratka bila.
Neko je pominjao da je bas teska. Generalno meni je bila teaka ali to je samo i samo zato sto je ne znam da igram igre iz prvog lica na konzolama. Pa masim protivnike, padam sa zgrada, zaglavim se itd.
Ovo da se igra mis+tastatura bila bi sto bi oni rekli “setnja kroz park”
Zamisli nema ni jedan share na razmeni. Kakvo groblje od foruma. I ja cu isto tako, samo da zavrsim Yotei koji se nevidjeno razvukao. Bukvalno ima da provedem 100h pentrajuci se po nekim klisurama i vukojebinama u potrazi za skrivenim lokacijama. Main story jedva da prelazim, ima vise praznog hoda/jahanja nego u RDR2 i to sve uz fast travel. Mogu da “zivim” u Yoteiu narednih godinu dana, toliko je imerzivna i time consuming u isto vreme.
Ma nikada meni nije konzola bila primarna. Naucio sam na pc. Prosto ne mogu da se naviknem na dzojstik. Zatoi mogu da igram samo neke igre tipa AC ili platforme.
Pa ima gde moras biti ipak brz i precizan. Kada se nocu bezi od onih jakih ili kada igras protiv ljudi ipak treba da koristis oruzije. Pogotovo kada su neke bos ili ti kraljice borbe. Tu sam se bas namucio. To bih na PC presao lagano i na najteze.
Kupio Black Myth Wukong za SeriesX. Rekoh da nadomestim vreme do izlaska RE Reqiuem. Ubio sam bosa iz prve- first try bitch! Igra ne kaznjava kao soul igre i to mi se svidja. Zelim da ovaj playtrough bude razonoda do RE
Realno dovoljno si dobar za ovu igru ali sa nekih 30-tak pokusaja na zajebanijim bosovima. Sad, nekome je konstantno umiranje razonoda, nekome frustracija. Ali budi spreman da su pojedini bossfajtovi sekiro-level teski. Moras da ucis patterne, nema fora i fazona sa pariranjem i over-levelovanjem.
Stigoh sinoć do Tragične Odluke ™ u Gearsima 5, iskreno ubilo mi svaku želju za daljim igranjem. I ovako mi je već bilo dosta, sad mi se uopšte ne igra dalje.
Posle snežne pustoši koja mi se puno svidela, crveni pesak je bio kul na papiru al u praksi su nešto zeznuli s osvetljenjem, videle su se godine. Tu negde na pola sam osetio zasićenje. Napucavanje je i dalje, moram da kažem, savršeno. Kad udari akcija, razmena paljbe, granate, headshotovi, sve je super. Al kad god krenu da pričaju, dosadno. Markus jedini harizmatičan, ovi klinci ko iz neke dizni serije, ulickani ali bez karaktera.
Elem, već je sve bilo malkice klimavo al sam bio spreman da proguram do kraja. Međutim toliko me smorio tragični obrt da sad ne znam čemu sve. Bukvalno se ton igre promenio, nije više avantura s akcionim figurama, odjednom ratni film.
Solidna igra, da se razumemo, jaka osmica. Možda sedmica. Coalition se mnogo popravio u odnosu na četvorku, samo se nadam da su našli bolje pisce za idući gears.
Završio platinu i Marvel’s Spider-Man 2, dobra igra mada mi story nije bio neki. Sva sreća, obično mi priča nije toliko bitna u ovakvim igrama.
Uzeo sad da igram Returnal, oduševljen sam igrom. Kukao sam prije kako ne volim roguelike/roguelite igre ali prošle godine odigrah par i bilo je potitivno iskustvo. I dalje ne preferiram toliko ali pronašao sam bar djelomično neku ljubav za taj žanr.
Returnal priča isto nebitna, gameplay i combat, pravljenje builda za taj run, to je ono što nosi igru. Dosta zavisi od RNG i kako će te sreća poslužiti sa dropovima.
Npr. meni su prva 3 bioma bila relativno laka, 2. i 3. biom sam i cugu jednom prešao i bosseve i sve, samo zato što sam napravio neki dobar build, rizikovao sam sa nekim parazitima, imao dosta onih artifacts, skoro sve popunjeno bilo. Run prije tog u tom 2. biomu bio jedan neprijatelj kao boss da je, rek’o ovo neći nikad preći. I taj sledeći run sam toliko bio moćniji da je bilo walk in the park.
Međutim sad sam udario u zid. 4. biom sam izginuo nekoliko puta. Imao sam dobar jedan run koji sam proćerdao što sam bio previše samouvjeren i otišao u onaj challenge room. Nisam bio toliko dobar. Ide mi inače dobro ali do sad run ender mi je ono biće kao hobotnica velika što je. Dođem sa punim healthom, solidno oružje i za 3 sekunde me uništi, nisam našao adekvatnu taktiku protiv toga. Guglao sam, Archonact se zove biće, nema ni neki adekvatan tutorijal video da prikaže neku solidnu taktiku. Izgleda da su svi i fazonu bili, samo preživi kako znaš.
Mislim da pauziram ju neko vrijeme, nisam se umorio, ništa mi nije baciti jedan run dnevno ali počeo sam već da gledam prema Replaced koji izlazi sad u martu. Moraću da riješim jedan mjesec GP za to pa da možda usput probam Routine i High on Life 2, možda onaj Marvel Cosmic Invasion itd.
Za sad na Xboxu i dalje ganjam Deep Rock Galactic Survivor i napravio sam kobnu grešku da sam instalirao Efootball. Iako uživam da bacim utakmicu dvije, samo mi oduzima vrijeme i nervira me taj live service model. Plačem za offline Master Ligom.
Na Rog Ally privodim kraju The Plucky Squire. Igra je odlična, uživam jednako i 2D i u 3D sekcijama. Puzzles i combat, ništa nije toliko izazovno, sve taman, ostaje samo da uživaš u šarmu koji igra nedvojbeno posjeduje. Plan je bio samo da vidim kako će se priča završiti ali sad sam čak u dilemi da li da ganjam achievemente iako igram na Steamu gdje me za njih boli briga. Ali toliko mi je bila opuštajuća.
Za Returnal je meni priča bila baš nešto vau… čitam, al ne znam da l to što pričaš druga polovina ili ne? Mislim znaćeš jer će da se desi nešto bitno, al ja sam stigo do polovine Act 2 i tu negde stao, tako da me baš raduje što će ona nova igra biti lakša jer su verovatnu ukapirali da je manji procenat završio igru