Šalim se naravno. Ja bih prvi voleo da budem u tom svetu. Mada sam ja više fan F1, pa bih nabacio sebi ovako nešto, uz pedale. Ufff, na to dodaš i PSVR2. Mislim da bih vrteo po ceo dan
Odigrao konačno Sekiro: Shadows Die Twice pošto mi je instaliran otprilike od kad sam kupio Xbox tamo u septembru 2022.
Definitivno više volim igre gdje je akcenat na parry pošto mi se i Wo Long svidio više nego ove soulslike gdje se uglavnom kotrljaš.
Boss borbe su mi super bile, baš moraš da naučiš napade bossa i onda što kaže Lady Batterfly “Lets dance”. Bukvalno je combat kao ples, gledaš da budeš agresivan da mu ne daš disati ali u on će tebi parry napade pa iz napada prelaziš u odbranu pa opet napadaš, bap je dinamično. I fino su promješali sa mikiri counterom kao i slash napadima koje moraš preskočiti pa nije da se braniš samo na jedno dugme.
Nisu mi bossevi uopšte frusteirajući bili toliko jer sam baš uživao i kad gubim i uvijek vidiš neki napredak. Čak pomalo ti i bude žao kad pobjediš bossa jer bi htio još koju rundu s njim.
Definitvno ćuse vratiti nekad da odigram još jednom, možda i zaganjam tu platinu pošto treba 4 puta preći ili minimum 2 puta ako napraviš backup save.
Vratio se isto da igram Starfield. Mogu reći da mi je nedostajala ova igra. Ima svoje mane ali i svoju draž. Pripremam se za Shattered Space DLC pošto sam sejv ostavio kad sam prošao po drugi put kroz Unity pa tako da sam bio na početku 3. playtrough-a i imao samo pištolj i 12 metaka, bez para, municije, itema za healing itd. Tako da sam igrao malo, našao si neke sačmare jer to mi je soecijalnost ali moram naći bolje i moram naći neki snajper. Od ovih novih settings što su dodali, sam podigao težinu za combat i neke još druge stvari da dobijam više XP jer mi jedini achievement koji fali je da dođem do levela 100.
Odigrao sam jednu od onih novih misija za Tracker Aliance. Super zanimljiv je combat u zero gravity, talno sam iznenađen što u base game nije bilo više toga. Isto naletih na random nekog wanted:dead or alive u Akili. Pratio sam ga dok ne bude sam i lišio ga života. Nisam još provalio šta treba da radim sa onim novom valutom Astra osim da znam da je vezano za Tracker Aliance.
Skupih i pare i da kupim ono vozilo, ali nisam još stigao da probam. Uglavnom sam po gradovima još, radim trenutno Ryujin faction quest jer hoću ono stealth odijelo što se dobije.
Ja sam davno reko za sekiro da je umetničko delo. Nisam neki pro za soulsike, zapravo sasvim suprotno, sekiro, bloodborne i lies of p samo igrao.
Vezano za astru, kad uđeš u tracker’s alliance desno od onog operative #1 ili kako se već zove onaj s kacigom i tajnim identitetom, su ti vrata i stepenice za sprat ispod, gde imaš bar i merchanta stache, iliti po naški brku. Kod njega trejduješ astru za random loot. 1 komad za rare, 2 za epic, 3 legendary.
Ne smem, mislim da se ne bi skinuo sa toga danima, izgubio bih se I posle sednen u Punta, napravim neko sranje
Sekiro ne uvrstavam uopšte u soulslike jer je drugačiji. Drugačiji je gameplay-om i mehanikama od souls igara, što ne čudi jer je svoj razvoj počela kao Tenchu igra. Zato ima onaj rope kao u Tenchu i ima malo akcenat na stealthu.
u Puntu možeš samo da pokosiš gradsko zelenilo i ništa više
U pravu je @padawan , kad sam igrao rally na matorom og psvr-u, nema veze što je krdžava rezolucija i grafika na low, doživljaj je bio toliko dobar da sam krenuo cene volana da gledam.
Na svu sreću nisam neki ljubitelj vožnji te su me zastrašujuće cene privele pameti. Al iskreno, ako voliš takve igre, prelomi i uzmi volan, isplatiće se samo time koliko ćeš uživati.
Uvek kažem, pola nas ovde je doguralo do 40-tih, samo jednom se živi. Na duže staze nećeš ni osetiti.
Ej, ej… Ovo je Grande Punto alo. Driftujem oko kružnog toka odma Isti kao moj su ubacili u NFS Most Wanted, slučajnost…? Ne bi reko.
@n00dle Gledam već par dana na kp, našao ceo setup sa sve volanom Logitech G293 ili koji već, menjačem, sedištem, sve full za 600e i dodam u favorite kao da razmislim malo pošto nemam baš taj keš viška trenutno. Ali prodalo se juče izgleda tako da sam se smorio žešće Dok se ja smislim, odee…
Au baš je skupo. Al majku mu sigurno ima neki ok volan za manje od 600 (!) evra. Ove cifre ko za spejs šatl da ga prave.
Ovo je cena bila za ceo komplet. Inače je samo sedište od 350 pa nagore. Ali sam volan je isto tu negde oko 350-400. Ali se i menjač uzima posebno. Plus smrdljivi Logitech sve što pravi pravi odvojeno za Playstation i Xbox iako je bukvalno samo kablić razlika… Ako i toliko… Volan ne možeš na obe konzole nego ili jedna, ili druga.
Nemoj da bacas pare na skupo sediste, bolje uzmi VR2 i volan komplet.
Probaj da uzmes ovaj kombo za 500e imaces 100x bolji dozivljaj.
G29 i menjac spusti na 200 ako uspes da ispregovaras, novo je sve zajedno oko 350… Nor ovde
PSVR2 brzo kupi za 300e dok ne ode.
Opcija je da iznajmis VR2 za 2.000 din i probas GT7 u VR ali mislim da nema greske sa ovom kupovinom za 300e, ja sam duplo vise platio i nisam ga 10x ukljucio…
Setup je dobra stvar pošto nemam gde da namontiram volan ako bih uzeo, plus menjač i sl. (a da ne landara onako i mrda se sve živo) zato mi je kul kad vidim ceo taj rig, sedište je bonus Mada to sve može da se napravi ali nemam gde da pravim tako nešto pošto sam u stanu. Ali otom potom, samo još malo da se oporavim finansijski pa mogu da pogledam neke stvari kao čovek. Vr nisam uzimao u obzir, ali možda iznajmim negde da vidim kako to izgleda uživo.
Ako probas gotovo, spremi se i na taj trosak sigurno
Presao na 100% ceo Iki Island, realno te stvari sve posle main misije smaraju iako sam krenuo da cistim od dole ka gore mapu pa kako zavrsim. Hvala za preporuku @iNikola , za DLC ocena 6.5/10 Main story i ostrvo cista 10
Igram Kvidič
Ako neko voli, neka se pridruži
Završio upravo ekspanziju za God of War Ragnarok. Još ja sadista podigao težinu misleći da ću izgurati kao kampanju. Izgurao 90% bez da zaginem ijednom, i onda kad su krenuli da me leše zaredom, nisam mogao da dođem k sebi.
Mrzim kad sam vremenski ograničen za neke taskove i sl, to me je najviše ubijalo. I to što je health mizeran, dođem u obračun sa boss-om sa 20% health-a.
Ceo dlc me je podsetio na onaj realm u prethodnom delu (ne mogu da se setim imena) gde je sve u magli i nasumično se trči kroz “arene” ne bi li došao do Valkire, i ako se zagine onda sve iznova.
U suštini Returnal fazon… Postalo je malo monotono kad počne da se gine pri kraju pa rešavanje jednih te istih stvari iznova i iznova. Plus mogli su da budu malo kreativniji sa perkovim-a, ovo su samo iščupali neke mid range perkove iz kampanje i ubacili ih ovde.
Ali što se same priče tiče, svidelo mi se u kom pravcu je krenulo, nadam se da već uveliko prave nastavak jer mi se ne čeka narednih 5 godina.
Okršaj na koji sam najviše čekao i borbu između mladog Kratosa i sadašnjeg Kratosa se nije desio i to je najveći minus ovde. Očekivao sam masno makljanje između njih i to je mogao da bude epic šlag na tortu. Umesto toga oni samo malo pokazali starog Kratosa na par sec i to je to. Da su makar natakli njegov skin na neke animacije bilo kog boss neprijatelja i bio bih zadovoljan ali ni toliko. Veliki propust s njihove strane s obzirom da se vodila polemika na netu koji Kratos bi bio jači od njih dvojice. Makar sam dobio inspiraciju da ih nacrtam oboje jedan naspram drugog
Nedostajaće mi da se vratim u ovaj svet iznova do sledećeg nastavka. Jedna od retkih igara za koju mi ne smeta da bude što je duža moguća. Pašće replay pred izlazak novog dela, do tada odlažem sekiru u zamrzivač.
Edit: Yup, ipak sam počistio celu Valhallu Ostalo mi još dva sitna trofeja da kompletiram ali to ću sutra. Tj danas… Iju, 20 do 4…
Lies of Pi ispade pomalo nenadano mozda i bolji souls od Wukonga. Ako nista drugo, pravi je souls, dok je Wukong lazni souls, iako su zapravo i jedan i drugi na svoj nacin genijalni i nisu bas sasvim souls kao origininani souls… Poredjenje mozda nema ni smisla, ali su se meni nekako vremenski malo preklopili. Ideja je bila da presecem u vikendici sa nekom slicnom igrom dok ne nastavim Wukong - evo me na 6. chapteru i vec pocinjem da strepim kada je taj difficulty spike u drugoj polovini igre.
Motivity build nije narocito inspirativan, vucem neki ubogi wrench koji nadogradjujem, sa kratkim
dometom. Vidjam na netu neke macekanje od 2m koje imaju mnogo bolji domet, pa razmisljam koliko bi me kostalo da se prebacim i da li imam dovoljno materijala za nadogradnje. Respec je tek mnogo kasnije moguc, to je jedna stvar koju Wukong super resava - mozes bilo kad i bilo gde da redistribuiras poene.
Najveca zamerka mi je sto je mehanika prekompleksna, razumem potrebu da se nadogradi souls formula, ali previse opcija za customizacije samo pravi konfuziju bez obzira sto na papiru donosi fleksibilnost. Ne mogu vise ni da pohvatam sta sve moze da se customizuje, materijala nikada nema dovoljno niti donosi neki veliki da kazemo OP benefit da li ces ovu ili onu ruku, stvari za bacanje su oskudne pa se jedva i koriste, ostrenje oruzja jednostavno smara i ume da pukne u nezgodnom momentu (ha).
Zato je atmosfera za 11/10. Nisam ni slutio da ce imati tako jak horor vibe, elemente iz Last of Us, Bioshocka i Resident Evila. Automatoni mogu da budu izuzetno creepy, uz odlican audio, saputanje i jecanje. Maestralno!
Graficki neverovatno izgleda na malom ekranu Ally-a i iznenadjujuce je udobno za igranje. Krivac za dobru optimizaciju su razne AMD tehnologije, tako da uz svo clutterovanje windows operativnog sistema nekako uspeva da izgura 60fps u vecini scena sa skoro svim podesavanjima na high. Na malom ekranu izgleda doslovno next gen u nekim momentima, sa prelepim osvetljenjem i refleksijama, jer nikako nije isto kada isti kvalitet grafike imate na 55" TV-u pa neka i sto puta ima HDR i OLED crnu. Gledam Ally-a povremeno u neverici, handheld i next gen kombinacija izgleda mi kao magija i ne mogu da docekam sledecu generaciju ovih windows masinica koje jedu za dorucak Switch (sledece godine pokoj mu dusi) a bogami i velike konzole po subjektivnom dozivljaju grafike (u nekim igrama, neke su nazalost mnogo losije optimizovane). Televizori postaju veci i svetliji, VR nas potpuno u neki drugi svet uvuce, jak gaming PC klizi kao puter i fantazija je sa dobrim misem i tastaturom, OLED zakrivljenim monitorom sa 1800 kurvaturom i super-utra-wide aspect ratiom. Medjutim, nekada je manje zapravo bolje, ne samo sto mozes da ga spakujes i poneses, nego moze da bude preferirani nacin igranja cak i kada imas sve moguce opcije u gaming raju, jer prosto - IQ izgleda predobro na malom ekranu. Mozda na velikim ekranima onaj cuveni 8K koji nikada nije zaziveo, donese slicno nesto.
Poželjno ti je da imaš i jedno i drugo. Ja sam koristio Holy Sword of Ark koji je dovoljno dug i ima još fable art da se produži duplo bude baš ogroman domet. Ali mana mača je što se maše horizontalno pa je loša stvar u uskim koridorima kojih ima poprilično. Poginuo sam par puta kad zamahnem da udarim protivnika i zapnem mačem za zid i ne udarim ga. Zato sam koristio isto taj wrench sa drškom od one palice. Kratko jest ali je bilo ekstra tako za koridore.
Takođe pošto je Holy Sword of Ark special weapon, koristi druge materijale tako da sam oboje skroz apgrejdovao.
Uzeo sam Nobody wants to die i Fort Soils…
Samo da krenem
Prva je na popustu sada.
Prva je do jaja igra. Nesvakidasnje.