Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Jeste, Arkham Asylum je prvi dio, pa je izasao Arkham City, poslije toga je izasao Arkham Origins koji je radio drugi studio i koji Rocksteady ne priznaje kao dio svoje trilogije, i na kraju je izasao Arkham Knight.
Arkham Knight je izasao na ps4/XO, ove tri igre na x360/ps3. Origins nema ova doradjena verzija.

2 Likes

Zahvaljujem. :+1:

U Asylumu ima taj metroidvania fazon da se vracas na neka mesta kad nabavis upgrade, ali za divno cudo nije me smaralo.
Jedino sto je framerate u cutscenovima bolan mogu slobodno reci, inace je igra super - gameplay, voiceacting, UI. I ne razvlaci se u nedogled.

2 Likes

Batman Arkham definitivno jedna od najjačih igara ikad, čitav serijal , pravo remek delo, inače igra zaista sjajno odoleva svakom testu vremena i dalje ne deluje zastarelo ni u jednom segmentu
Verujem da će ju mnogi rado igrati i za 10-15 godina.

2 Likes

Asylum ima one x “enhancement” na 45fps i i dalje mi nije jasno koja je svrha toga i iz kojeg razloga nije moglo 60fps. Od tako stare igre bi se trebalo očekivati 4k 60fps na one x/sx, a da i ne pominjem da remaster izgleda gore od originala.

Ovo će da bude skroz kul, zajedno sa ovom novom Disney igrom na ovu foru :smiley: Obožavam ovakve igre.

Gori :fire:

2 Likes

@Fabrizio_Tagliano se bas ne slaze sa tim, Betmen najjaci ikad :grinning:

1 Like

https://www.eneba.com/steam-s-t-a-l-k-e-r-bundle-steam-key-global?fbclid=IwAR3DSycUf9t6DWvOHYkSIFytbZlq5WOffWk49QqZnm5ych3fSmIdJ1o8BEo

5€ za sve, nikad nisam igrao niti imao interesovanje ali je igra koju svi hvale

3 Likes

Vidim da je dosta Call of Duty igara trenutno na popustu, za one koji su igrali koje su vam najbolje kampanje da je vredno uzeti? mw i mw2 su mi super legle

Ja mislim da bi mogao napokon da započnem DMC 5 koji sam nabavio zahvaljujući članu @djomla43 Bog mu zdravlje dao. :wink:

Mislim da sam dosta odmarao od gejminga nakon što sam završio Horizon Forbidden West.

Pa izmedju ostalog , evo recimo Batman Arkham serijal, GoW 3, Assassin’s Creed 2 i Assassin’s Creed 4 : Black Flag, GTA San Andreas i GTA V, MGS 3 : Snake Eater (pa ajde donekle i prva dva dela) , Mass Effect trilogija i Uncharted 2,3 i 4 + Lost Legacy , pa eto i Spider-Man bi bila neka moja lista meni najjačih igara ikad.

To su stvarno igre u kojima sam uživao svaki momenat i koje su mi sele (barem meni) zaista savršeno , neku igru sam verujem zaboravio da pomenem i ubacim u tu moju top listu ali ono Witcher 3 nije ta igra, nije sad ni daleko od toga ali ipak ne spada u tu kategoriju, jer igra je ipak imala neke zamorne deonice i neke stvari koji mi baš i nisu legle najbolje iako je zaista super igra.

E počeo sam i ja peglat Batman Arkham Asylum. Igra je graficki zaista ispred svog vremena a usudio bih se reći i mehanički. One trake što skupljamo su mi zaista simpatične i mislim da je ovo jedina igra gde iste i preslušuvam. Za sada sam imao prilike da čujem dijalog doktora i Riddlera i kraj tog razgovora je uvek neočekivan. “To nije moja beba.” :grin:

3 Likes

Poslednjih dana kad god pripalim Jakuzu, mi odmah u menadžment. Trebalo nam je sve zajedno nekoliko sati, al sinoć je najzad kompanija dosegla prvo mesto, a priliv novca za moje potrebe osiguran do kraja igre.

Što je dobro, pošto vidim da cene već vrtoglavo rastu – otišao do kineskog kvarta da malo obnovim opremu, bogami pukao milion jena ko ništa. A tek sam, tipa, dvadeseti nivo.

Iako na prvi pogled menadžment deluje komplikovano, kad uđeš u štos nije teško namlatiti pare. Kalibrisano je tako da moraš baš glup da budeš da bi zašao u crveno (mada kad čitam po netu šta sve ljudi urade, upadnu odmah u teške dugove, krstim se).

Toliko smo menadžerisali da sam zaboravio šta uopšte radim u igri. Postala biznis simulacija. Ali evo gotovo je. Lepo je znati da sad mogu da zaradim tri miliona jena, kad god mi zatreba.

3 Likes

U sustini svaki biznis :joy:

Super je taj deo jakuze iako u jednom trenutku igra ima takav difficulty spike da ces kontati da je neki bug u pitanju. Get ready to grind

1 Like

Završih konačno Last of Us Part 2. Ne znam koliko sam samo puta pročitao po domaćim grupama i forumima da je kec bolji a dvojka je ok ali gej lobi, bla, bla… Što se mene lično tiče, ti komentari nisu na mjestu. Meni lično je dvojka je uopšte kao igra za klasu bolja od keca.

Najveća zamjerka mi je što je preduga. Znam u današnje vrijeme to često zna biti selling point, ali igra ovog tipa je meni lošija kad je razvučena ovoliko. Da je upola kraća mislim da ništa ne bi izgubila. Ja sam čak mislio kad sam sa Ellie završio 3. dan u Sijetlu da je to to, da sam blizu kraja. :grinning: Kad pao u nesvjest nisam kad sam vidio da igraš sa Abby onda i da piše Seattle Day 1. Znači nisam ni na pola. Odigram onda ta 3 dana i rek’o nema šta tu je kraj boss fight Ellie i Abby. Ide kasnije neki filmić, idila neka, kućica farma, djetešce malo kad ono opet prc… ima još igrati. Meni je A Plague Tale: Requiem koja je igra sličnog tipa isto preduga bila ali ovi su pretjerali.

Other than that kul. Ostaviću je instaliranu ako mi se ikad bude dalo da ganjam trofeje. Neću u skorije vrijeme ali možda uletim u taj pothvat za jedno pola godine, godinu.

6 Likes

Mislim da sam ja ovde trubio o ovoj igri najvise. Gej/trans lobi mislim da nije toliko uticao, trans osoba je ono celjade sto se slepa uz Abby, iako je vecina mislila da je u pitanju Abby.

Moje najvece zamjerke su slicne kao i tvoje-igra je preduga, i ne zna kad da zavrsi (kao i scena seksa sa Abby i onim bajom helou). I ja sam isto mislio da je kraj sa trecim danom Ellie, kad ono prelazimo na Abby. Mislim sada je kraj, kad ono jos ima neki zakljucak koji je, opet, nikakav zakljucak. Eye for an eye makes the whole world blind fazon, sta znam.

Zbog duzine igre zrtvovana je prica, ili obrnuto, vise ni ne znam. Prica mi je bila veoma nekoherentna i besciljna, iako je prezentacija besprekorna.

Gameplay je bas mnogo unapredjen u odnosu na prvi dio, i bas ide smooth, sati se samo tope i tope.

Mislim da sam do sada komplet igru presao pet puta, i jos uvijek uzivam u igranju, i jos uvijek mi nije jasno sta su htijeli da kazu sa pricom.

Ono sto su uradili Joelu, ne samo zbog njegove sudbine, nego, jos bitnije, njegovog odnosa sa Ellie mi bas nije sjelo.

Od Ellie su napravili neku nadrndanu tinejdzerku koja je, zamisli, samo nadrndana sama od sebe. Kao da su htijeli da svi zavole Abby, a Ellie je postala kopile fransize. U apokalipsi si probasla ljubav svog zivota, ziva, zdrava i prava, imuna na zombije, i ako njih izuzmemo, moze se reci da joj je bas kul u zivotu.
Na sve ovo konstantno se drnda na Joela, covjeka koji joj je najvise pomogao u zivotu i sa izuzetkom prvih par sati prvog djela, bio joj je najbliza osoba u zivotu i osoba koja se najbolje odnosi prema njoj.

Ako su od Ellie napravili kopile fransize, ono sto su uradili Joelu je korak dalje. Ovo mi je najveca zamjerka (uz pricu), posto sve sto su ispricali u drugom djelu gazi sve ono sto smo prosli u prvom djelu.

3 Likes

Spojleri su neminovni neka ne čita ko nije igrao.

Vidiš meni se to baš svidjelo. To što su imali m*da da ubiju Joela na startu drugog djela je meni genijalan potez. Ja sam se od tog momenta više zainteresovao u franšizu, do tad mi je bilo ništa posebno, ideš tamo preživljavaš kao i svaki zombi film ili igrica. Od tog momenta sam bio investiran u igru i zapravo me bilo briga šta če se desiti.

U svidjeo mi de taj njihov komplikovani odnos. I to što je Abby zamišljena tako da je mrziš na početku ali da te onda stavi u kožu njenu i da dođeš do toga da je ona u suštini još jedna Ellie i onda imaš njih dvije koje su iste ali sukobljene. Nemam zaista problema sa pričom. Bolja za klasu od prvog dijela, samo ta dužina.

3 Likes

Ma priča u dvojci je teški kuršlus, baš ono loš writing. Druckmann je svakako precenjen do bola. Otkako nema Amy Hennig i Bruce Straley-a u ND-u, krenula kola niz brdo, a nema ko da povuče ručnu.

1 Like

Bukvalno ovo je i meni super. Prvi deo mi je ok ali predvidivo u 95% i na kraju “happy ending”.
Dok je ovde skroz druga priča. U više navrata mi je bilo teško u igri, knedla u grlu i sl.

Ajd da stavim spoiler iako je već rečeno iznad

To što su ubili Joela mi apsolutno nije problem u igri, gotivim kad glavni lik gine u filmovima, serijama itd. To daje neku težinu priče i nema onog “a nebitno što au ga upucali i proboli, on je glavni lik i neće da umre” i te scene mi nemaju nikakvu poentu bilo u filmovima, serijama, igrama jer kao što rekoh sve je predvidivo. S druge strane on jeste pobio bogaoca u prvom delu, da ne pričam na kraju igre gde je sve fireflies-e maltene pobio i tu se našao otac od likuše koja je posle pola svog života trenirala u kampu svaki dan za taj tren osvete.
I Ellie i Abby su imale svog Joela kog su izgubile i obe su htele osvetu i obe su ostale bez mnogo toga u procesu. Igra malo jeste duža i isto sam pomislio da je na farmi kraj ali nije mi smetalo da nastavim. A to kad su ubili Joela, bio sam u fazonu da jedva čekam obračun sa ljudima i da ih sve pobijem :joy: Drugi deo mi je igretina,
od grafike, do priče, mehanike, sve apsolutno. A to što sam je igrao bukvalno na početku korone i svih sranja i dok smo svi bili u karantinu je dodatno uticalo na psihu :joy:

3 Likes