Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Brate dobices srcku od te jerbamate, smanji malo :stuck_out_tongue:

1 Like

Pa nisam ni ja znao dugo. I uvijek me nerviralo što nekad potrošiš na zombija 3 metka a nekad 10 a nisam znao što.

1 Like

Trebalo bi da makar stoji neko upozorenje na uvodnom ekranu - this game uses dynamic difficulty bla bla…

1 Like

Strava sto si kupio nove slusalice. Sada mozes opet te iphone da koristis. :laughing:

Nisu ni iphone, samsung stare :grin:

One lepe koristim samo za Mp :smile:

1 Like

Ne znam da li su to imali na starim igrama iz ps2 ere :thinking: Doduše nisam ni na novijim primetio, eventualno ovo što Padawan kaže da te igra pita da li da smanji ili poveća težinu. A i to sam samo u Forzi doživeo da mi kaže “lešiš ih s lakoćom, da li želite da podignete nivo težine i pređete na novu tarifu uz dodatne minute i bez abs sistema za samo 200cr više?” :joy:

1 Like

Ja iskreno ne znam ali ovaj članak ukazuje da su to počeli od RE4. Ili barem da se od tad zna. Ja sam prvi put čuo za DDA u RE igrama kad sam igrao RE2 Remake.

1 Like

Ta opcija bi trebala da ima Toggle On/Off opciju. Pa ko hoce tako neka igra, a za nas penzionere koji hocemo na Easy da zarimo i palimo da to i mozemo.

Inace sam probao Demo, manje vise ok ali nekako u Quality RT modu mi je sve tromo i kao da ima neki stutter ili slicno. Takodje na milion mesta teksture su katastrofa i obicno tada i kamera zumira jer krece kao neki cinematic. Sve u svemu moze to i bolje, da li cu igrati kad izadje pa mozda posle jedno godinu dana i nadjem nosioca za 500 kinti.

E ljudi ja zaboravio da javim da sam završio Horizon Forbidden West pre nekoliko dana.

Zavrsio sam igru nakon 50 i nesto sati, odradio sam sve cauldron-e (možda i najjači deo igre) i sve side kvestove vezane za likove, iskreno igra me je držala duže nego što sam mislio da će biti slučaj.

Na kraju kad se utisci sumiraju ono što sam rekao onda manje-više i ostajem pri tome, ono odlična igra, vrhunski AAA naslov, ono super priča, likovi, atmosfera, svet, lokacije, vrhunska produkcija, gluma, neverojatna grafika i vizuelni dojam ( ovo je verujem nešto najbliže next- gen-u što sam imao prilike da odigram na svom PS4 Pro-u barem kad se radi o open world naslovima), takodje igra se bavi i nekim vrlo kompleksnim i aktuelnim temama kao što su ekologija, trans-humanizam, očuvanje životne sredine, opasnost od veštačke inteligencije, itd ali nažalost gejmplej je mogao biti malo raznovrsniji, zanimljiviji i maštovitih pre svega dizajn glavnih misija je trebao biti malo raznovrsniji i maštovitiji.
Recimo cauldron misije, pentranje na tallneck-e i boss borbe su bile dobre kao i platformski delovi i pentranje dok nekako borba je bila ne baš nešto inspirativna, ono tehnički jeste super odradjena, onako izazovna i čuje se kako puca ona šklopocija kad ih opizdiš onom tvojom metalnom močugom, ali nekako koliko god protivnici bili raznovrsni nekako uvek radiš isto i brzo dosadi, ono opali strelu, kotrljaj se i beži od njega, možda ako uspeš udri ga koji put močugom i to je to.
Takodje RPG elementi , kraftovanja i sakupljanje resursa su malo konfuzni, preobimni a u principu ne utiču previše na sam gejmplej.

No sve u svemu zadovoljan sam igrom poprilično, u svakom slučaju od igre sam dobio više nego što sam očekivao ili se nadao, iskreno voleo bi da vidim nastavak i voleo bi i neku HBO ili Netflix seriju baziranu na ovoj igri, mislim da bi to bio pun pogodak. :wink:

3 Likes

Da ne bih radio treci post za redom u Village temi, ovde samo da javim da sam zavrsio igru na PSVR2. Top 5 VR igra meni, totalno neocekivano. Najvise mi je legao deo kod Heisenberga u fabrici, uzivao sam u svakom metru istrazivajuci fabirku i borbi sa onim robot/zombie cudovistima, sta god da su. A sta je onaj poslednji deo molim lepo, Modern Warfare odjednom, znace totalna ludnica. Ne znam da li bi mi se svidela igra da je nisam igrao u VR doduse. Odmah po zavrsetku sam pokrenuo RE7, obicnu verziju, i nije to to jbga. :smiling_face_with_tear: Plus vidim da imam samo PS4 verziju, a upgrade je nekih 20e. Mnogo dobra i raznovrsna igra, i dalje sam sokiran. Cetvorku cekam definitvno vr verziju da izadje.

2 Likes

Heh koliko se secam taj deo u fabrici meni bio bas dosadnjikav, kao i call of duty kraj koji mi je bio antiklimaktican - ali odlicna igra, u svakom slucaju. Meni su pocetak i zamak ostavili najjaci utisak.

Sedmicu bi bilo dobro da portuju za VR2, ali ako te ne mrzi previse, predlazem ti da ipak smognes snage, povezes PSVR1 i predjes i sedmicu u VR-u. I pored 5x bolje grafike u 2D-u, nije to to… a igru zaista vredi na taj nacin doziveti, i sigurno je najveci PSVR1 klasik. Mislim, i dalje je to bolje od 95% PSVR2 igara…

@jahalang0112 e uzeo sam juce i ja Harija, ali nisam stigao od ovih VR zajebancija. Probacu bas malo sutra, nadam se.

1 Like

Ne mogu zaista. Probao sam bio, jezivo lose izgleda, a da ne pricam i manjem projektu prikljucivanja psvr1 na konzolu. Mozda ako me uhvati neki retro momenat. :slightly_smiling_face:

1 Like

Hm, ne secam se da izgleda drasticno losije nego Village na VR2, i verovatno bolje od vecine Quest 2 naslova. Ali da, povezivanje je muka… U svakom slucaju, baci pogled, mozda ti otvori apetit :smiley:

1 Like

Uh, ja bih rekao da ih nije ni za porediti graficki. Igrao sam relativno sveze, pocetkom januara, unutra je jos izdrzljivo, ali napolju re7 izgleda kao ps3 igra u 3D. Village je meni foto realistican. Prelepa igra, ne bih licno ni poredio.

Ali, ako budem odigrao RE7, bice definitivno u vr. Pogledacu mozd ima neki PC mod.

edit: jep, moze. :grinning:

Ima za Quest 2, video sam vec. Ja bih iskreno radije igrao PSVR verziju.

Riješim da probam juče ovaj eFootball da vidim da li su ga imalo doveli u pristojno stanje. Odigram jednu utakmicu i zaradim 520G za nekih desetak minuta.

Mislim da mi se to nikad nije desilo. Samo popuju achievementi svakih 30 sec. :grin:

2 Likes

i jel valja ista, jel imaju svi klubovi i online?

Ma smeće. Nije vrijedno pomena.

Samo online i ima. Klubova nema. Gameplay je postao očaj. Oni su ladno uklonili Master League i ostavili samo online a master liga im bukvalno držala igru. Ovo bi sada bilo kao kad bi FIFA izbacila UT i ostavila samo karijeru. Upropastili su PES. I to kad vam kaže veliki fan pes-a…