Šta trenutno igrate? 2017

Ok, da počnemo.

Ni No Kuni je jedna prelepa igra sa neverovatnim Ghibli stilom i tom poznatom Ghinli magijom koja se vidi na sve strane: od sveta i likova, do muzike i stvorenja. Atmosfera je neverovatna, naročito u šumskom i pustinjskom predelu.



Sviđa mi se to što SVI imaju britanske akcente, nekako deluje kao da je sve jedna opuštena avantura bez mnogo napetosti, mada ima nekih zajebanih tema, poput toga da je glavni lik, Oliver, izazvao smrt svoje majke, i da je zbog toga otputovao u taj drugi svet, kao i izolacije, ludosti, manipulacije, bekstva od odgovornosti, itd. Ali, to je standardno za Ghibli i bukvalno očekujem da će i u nastavku imati takve teme. :smiley:

Igra ima tri mane po meni, koje su izgleda rešene u nastavku:

  1. Sistem borbe, koji je neki hibrid turn based, koristeći ATB, i akcione borbe, gde u momentu moraš da se odbraniš i narediš drugim likovima da se brane. Tek kasnije, oko polovine igre dobijaš mogućnost da im narediš da li da se fokusiraju na napad ili odbranu, a do tad je parola: Snađi se, preživi i oživljavaj.

  2. Evolucija ovih malih “živuljki”. Da bi imao 100% ih sve moraš evoluirati, a neki imaju toliko grana za evoluciju da moraš da se zapitaš: A šta radim sa svojim životom dok grinduješ borbe u nadi da ćeš moći da uhvatiš potrebnu živuljku po treći put da bi otključao njenu treću boju.

  3. Side Questovi su ponekad totalno konfuzni i nejasni. Recimo, ima podzemni grad u kome trebaš nekoj devojci da dovedeš sunce. Ti treba da shvatiš da trebaš da nađeš živuljku u obliku sunca i da je evoluiraš na pravi način. Ako napraviš pogrešan izbor, onda ajd ponovo u lov. Ima dosta takvih primera gde mi je došlo nekog da ubijem.

A kasnije bukvalno otključavaš Easy Mode. Igra postaje urnebesno laka pri kraju, da bi mi bilo neverovatno da neko kaže da je poginuo, osim možda kod poslednjeg Bossa. Takođe imaš dodatnih stvari, poput alhemije, sastavljanja njegove knjige magija, arene, sakupljanje sakrivenog blaga svuda po svetu, tajne lokacije, sa celim selima do kojih slučajno nabasaš i još dosta toga. Letenje zmajem je isto jako interesantno.

Znači, prelepa igra, koja je imala malo lošiji gameplay i par problematičnih questova. Nastavak je izgleda rešio borbu.

8 Likes