Sta se desava kada konzola dobije RRoD i kako je popraviti

[SIZE=3]RRoD, vec poznata rec. Tri crvene lampice svetle na Xboxu. [/SIZE]

**[SIZE=5][SIZE=6][SIZE=5]STA SE DESI KADA KONZOLA DOBIJE RROD

[/SIZE][/SIZE][/SIZE]**Cipovi u Xboxu imaju kuglice, kontakte uglavnom od legure kalaja i drugih metala. Glavni uzroci RRoD-a su:

  1. Zbog danasnjih EKO standarda, u Xbox 360 su stavljane bezolovne kuglice, koje su jako krte i lako pucaju (nisu elasticne), ali imaju visu tacku topljenja od olovnih.
  2. Original termalna pasta je jako nekvalitetna i lose provodi toplotu
  3. Cipovi su lose zalemljeni za plocu

Ovako izgledaju kuglice kod ispravnogKada se zagreje


Posle dosta paljenja i gasenja (naglog hladjenja kuglica), bezolovne kuglice pucaju i gubi se kontakt sa plocom


Ljudi rade razne fixeve i ‘popravljaju’ konzole, ali to radi samo par dana u najboljem slucaju i smanjuje se sansa da reballing uspe. RRoD-Southbridge ne moze komunicirati sa CPU/GPU/RAM/(H)ANA

[SIZE=5]ZASTO NE RADITI X-CLAMP FIX[/SIZE]

Rodjen je 2006-e godine. Glavni cilj ovog ‘fixa’ je da zategne GPU i spoji ga sa plocom. LOSA stavar ove vrste ‘popravke’ je sto pod uticajem toplote i zategnutih srafova koji vrse pritisak na plocu, ploca se lagano krivi i moze da crkne GPU i samo novi cip pomaze.

[SIZE=5]REBALLING
[/SIZE]
[SIZE=3]
Reballing je jedini nacin da popravite konzolu na duze staze. Reballing ili prekuglavanje je menjanje starih kuglica i stavljanje novih, u vecini slucajeva olovnih kuglica. Reballing je težak da se uradi na konzolama na kojima je readjen X-clamp fix ili koje su previše duvane duvaljkom (heat gun).

[/SIZE]**[SIZE=5]STA RADITI SA RED RINGOVANOM KONZOLOM

[/SIZE][SIZE=3]1) Kupiti novu (JASPER od phatova ili slim)
2) Prodati je za delove
3) Ako Vam je bas zao svoje stare konzole, kupiti veliki ram za slike i okaciti plocu o zid [/SIZE]
[SIZE=5]
[/SIZE][SIZE=5][SIZE=3]4) Odvesti je na reballing kod iskusnog coveka[/SIZE][/SIZE][SIZE=5]
[/SIZE]**

Ovo su tvoji zakljuci posle neuspelih pokusaja :slight_smile: hehe Postoje neke stvari koje nisu bas jasne, bezolovne kuglice su izdrzljivije na toploti i jace-otpornije daleko su skuplje od olovnih. Neke cipove prekuglas i rade godinama a na nekim uredjajima zezaju. Znaci zakljucak cipovi se previse greju a slabo hladjenje.
Ajde nadji nam resenje za BLOD na PS4 ima nejasnih i jos uvek neresenih problema. :slight_smile:

Zakljucaj je bezi od xbox 360 konzola ispod 2009 godine.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Da, na kraju Xenon-a sam okacio o zid, crko GPU hehehehe
poz

EDIT:
Zaboravio sam to da su bezolovne otpornije, dodacu

Ne bi rekao da se reballing ne isplati. Ovim ne branim moj oglas, jer se ja direktno time ne bavim. Naravno da se ne isplati ako si kupio na limundu konzolu koja je vise sati popravljana nego sto je radila. A kupio si za 45 eura, jer prodavac je video da nesto nije u redu ali on ne bi da se petlja pa je cena takva. Kad kupis novu konzolu, ne cackas nista na njoj, platio si je 200 eura pa crkne na zalost, 50 eura nije puno para a velike velike su sanse da vise problema neces imati. Naravno ako je reballing uradjen kako bog zapoveda.

Mislio sam da se ne isplati na matorim Xenonima, posto se oni najcesce kvare i najvise greju. Imam jednog X-clampovanog Xenona, danas stigao sa reballing-a, kaze covek da radi :slight_smile: Probacu ga sutra

Podsetite me ako sam nesto zaboravio da napisem

Moja iskustva su sledeca:
Xenon: katastrofa
Zephyr: malo bolji, ali i dalje grozan
Falcon: 50/50
Slim: PERFEKTAN

More, nemoj da mi dirate fosile, moja i dalje sljaka a dusu je izvadio :stuck_out_tongue: :D. S tim, sto sam nakon 3h igranja pravio pauzu od 1h ili je samo sreca :wink:

Svako zanimljiv tekst. Vraca me u 2010 kad se o RROD-u itekako raspravljalo i kad su bile, ajmo nazvati, poucne teme a ne trolovanje ili sta vec ko danas. Elem, reballing se isplati do 50e jer u slucaju da je vasa konzola ili kupljena neispravna uvjek je mozete prodati za minimum 100e zar ne? Prosle godine sam imamo jednog Xenon-a na flash-u. Aj sto ms25 gotovo uvjek nesto zeza vec je lik prvi vlasnik konzole i nikad nikakvih problema?! Konzola se, bukvalno, kao mlaznjak cuje! Al bukvalno. To je nesta strasno… Dok sam update-ovao dashboard imao sam najduze 2min u zivotu. Rekoh sebi “majke mu ga ima sad da RROD-uje jer onakav zvuk ni kod varburga nisam cuo” Covjek i danas dan na njemu igra GTA V i sve super a za zvuk kaze da se godinama navikao

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Kada izgura 6 meseci i vise tada je perfektno :wink:

0102 moze da bude riknio GPU cip, RAM ili bilo sta, ne zna se tacno pa ides metodom eliminacije…
Imam jedan trinity slim kome riknuo XGPUCPU.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk