Šta je potrebno da bih koleginom sinu omogućio da ima na računaru PC Game Pass na Tursku?

Sta je potrebno da bih koleginom sinu omogucio da ima na racunaru PC Game Pass na Tursku?

Probao sam da izmenim na njegovom Microsoft nalogu koji vec ima za Minecraft, bila je Srbija pa sam prebacio na Tursku, na racunaru sam postavio region Turska i prilikom unosa Visa kartice sam uneo podatke sa kartice i za adresu uneo neki hotel u Istanbulu, i koliko vidim karticu je zapamtio, ali na kraju da izvede placanje, izbaci gresku:

Promenite region za prodavnicu Store
Region u kom je izdata opcija placanja i region u prodavnici Store moraju da se podudaraju.

Probao sam i kroz Xbox i Store aplikacijama i web stranu turskog Xbox-a, listaju cene u turskim lirama, ali nikako da naplati, i sa web strane je verovatno ista poruka kaoova na srpskom.

Racunar restartovan vise puta, restartovani i Xbox servisi na racunaru.

Kod mene Xbox Game Pass radi posto koristim Ultimate na Xbox-u i na mom PC-u i to su mi regioni US, a pre 3 meseca sam uspeo da namestim drugovom sinu novi Xbox sa novim nalogom na Tursku i uspesno skida mesecno za Game Pass Ultimate gde naplacuje oko 120 turskih lira mesecno, 4-5 evra mesecno, ali njegov nalog nisam vezao na PC.

Da li mozda ne radi PC Game Pass na Tursku otkako je kod nas prisutan PC Game Pass u Srbiji?

Ne mozes da odradis nikako gamepass za Tursku sa PC-a. Samo konzola Baki. Nije skupo ni za Srb. kad je vec spreman za 600 dinara neka da jos 300. Ni pakla cigareta nema za te pare …

3 Likes

Ili mu jednostavno ti preko konzole uzmi GP, uloguj se sa njegovim nalogom kod sebe na konzolu i uzmi GPU (mozda moze i PC GP).

2 Likes

Morao je nov nalog na kraju za Tursku, i to sam odradio sa svoje konzole, uzet GPU.

Probao sam sa njegovim postojećim nalogom da se ulogujem iako sam prebacio konzolu prethodno na region Turska i njegov nalog na Tursku i izbacivao je istu/slićnu gresku koju sam gore naveo.

Dakle, region Turska na konzoli, restart konzole, dodavanje novog korisnika, kreiranje novog naloga, potom prilikom odabira Game Pass-a morao sam da napustim proces i da unesem Visa karticu jednog od roditelja u Settings>Account > Payment & billing sa adresom iz Turske (neki hotel), potom isao u Account>Subscriptions, i odatle izabrao GPU i uspešno se pretplatio na GPU sa mesečnom automatskom obnovom. Nakon toga smo se ulogovali sa tim novim nalogom na Xbox aplikaciju na PC-u i momak je mogao da instalira željene igre, kao i neke prethodne da igra koje je imao iz EA na računaru. Na računaru je region Turska.

Da li će želeti da dele nalog sa nekom Xbox konzolom, to ostavljam na njima, meni neće trebati jer svakako planiram za sebe da nabavim da delim sa mojim PC-om.

Hvala na pomoći. :slightly_smiling_face:

1 Like