South of Midnight {MT}

https://x.com/klobrille/status/1907834909705576745?s=46

4 Likes

Prelepo izgleda na OLED. :heart_eyes:

6 Likes
3 Likes

Ima li neka igra da ne platis da igras ranije od nas ostalih gejpas smrtnika? :rofl:

2 Likes

Igra neko? Meni malo dosadnjikavo moram priznati. Juznjacka vudu estetika je super, nije losa ni grafika, al’ mi je gameplay bas nekako genericki i sablonski - malo
platformisanja, skriptovane borbe protiv slicnih neprijatelja, sve mirise na solidan AA naslov, ali been there done that. Mozda zavrsim ako nije predugacka, samo zbog art style-a.

2 Likes

Meni je dosadila struktura igre. Iako je prelepa i sve to ostalo sto si napisao. Igrao sam par sati i nemam trenutno neku zelju da zavrsim.

1 Like

Super je, gustiram je polako. Stanem i gledam naokolo, jako fali photo-mode. Lep je način pripovedanja i kako su zasebne priče uklopljene u lore a povezane sa glavnim questom.

1 Like

Obrnuo sam je iz 3 sedenja, Chap. 1-5, zatim 6 do 10 i poslednja 3 na kraju. Oko 10ak sati ukupno.

Za AA igru ima nekih mana ali nije uopste losa.

Sa strane grafike je lepa i sasvim ok dok se ne dodje do dela gde su mape ravnije i onda se u daljini vide objekti losijeg kvaliteta, mutne teksture i slicno, a sve je odvrnuto na Ultra. To se da bas primetiti u Chap. 5.

Jedna velika pohvala da je ovo prva Unreal Engine igra koja nema tj. ja barem nisam imao nikakav traversal stuttering. Jeste UE4 mator ali to je standardna boljka, ne postoji neka igra gde ga nisam imao.

Gameplay realno vec posle 6og chaptera postaje dosadan/monoton. Borba je mozda malo drugacija, vise challenging na visim nivoima tezine ali na nizim je lagana i sve se svodi na isto. Naidji na zonu sa ringom, umati xy cudovista i nastavi dalje. Mislim da bi bilo bolje da igra ima neki vrstu open combat-a gde u svakom momentu moze nesto da se pojavi. Boss bitke su isto laganica i taj multi stage se minimalno razlikuje od pocetka pa do kraja borbe. Takodje trebalo je tu dodati jos jedno dva Boss-a

Sa strane price nemam zmarke mozda u stvari male na to moze da se predvidi bez problema sta ce dalje biti i kako ce se odvijati.

Zamerka na cutscenes sto su u 30 FPS te prelazak iz gameplay se veoma primeti i malo remeti flow, kao i odluka da Backspace bude dugme za povratak u igru kad se pokupi neki collectable/note.

5 Likes

Igram i ja baš ovog trena. Grafika mi se jako sviđa, tj atmosfera i okolina, likovi su stilizovani što mi je ok pa tu ne mogu puno da komentarišem ali okolina baš ubada vibe koji ja volim, bar za sada. Sad sam u ovoj močvari, mislim da je chapter 3 ili 4. U suštini dosta je linearna, nema bogzna šta za pronaći van neke glavne putanje, nema nekih tajnih prolaza previše i slično. Navikao sam da gustiram i zavirujem svuda ali ovde i nema gde zaviriti toliko. Ne znam za kasnije.
Igra mi je ok za sada ali samo to: ok. Nije sad neka igretina ali u zadnje vreme ne znam ni za koju igru sam imao takva očekivanja pošto mi je u zadnje vreme sve ravno pa ako me nešto iznenadi - super.

Voice acting je isto super, nije krindž ala Ubisoft i sl i manje više to je to. Okolina i ta grafika su mi najveći plus. Ali mi je definitivno osećaj da je AA igra i da ne traje nešto predugo.

3 Likes

Završio sam igru, ok je. Otprilike se slažem sa vama. Meni je sam gameplay i combat najslabiji dio igre. Ono može proći ali ništa posebno i postane repetativno jer daju ti sve skills na početku, kasnije samo ih apgrejduješ da budu jače, tako da je combat isti stalno. Struktura se isto ne mjenja, ako si odigrao prva 3 chaptera znaš šta te očekuje. Malo platforminga, malo combata, nađeš 4 sjećanja, sekcija potjere i onda boss fight. Isto mi je neshvatljiva odluka da nisu stavili neko mitsko biće za finalni boss fajt. Finalna borba nije ni boss, totalno gore od bilo kojeg bossa prije.

Ali ono gdje igra briljira je artstyle i art direkcija, cijela ta prezentacija Deep Sputh-a, glasovna gluma, likovi a posebno izdvajam soundtrack i kako su ga ukomponovali u igru.
Imaju neki dokumentaristički isječci na yt kako je lik pravio soundtrack, kratki su skroz, totalno se isplati pogledati ako vam se sviđa soundtrack. Lik je birao za svaku pjesmu pažljivo instrument ili pjevača itd. Zove se Olivier Deriviere, tako mu se i kanal zove.

Meni sveukupno tako negdje 8/10 iskustvo, trebalo mi je 12 sati za igru.

2 Likes

Uh nadao sam se da ce gameplay koliko-toliko biti na nivou, al iz vasih komentara vidim mrka kapa.

Prakticno svaki screenshot koji sam video izgleda krasno, vajb savrsen, steta sto je sama akcija tako osrednja.

Sto sam stariji sve manje imam strpljenja za dosadne igre. Isto ko i sa filmovima, daj nesto sto nisam video ranije, makar malo. Ovo ‘going through the motions’ vise ne drzi vodu.

Ajd malo cu da im progledam kroz prste jer su AA studio i vidi se da su se bas potrudili. Mozda vajb ipak pretegne.

Samo da se iskobeljam iz Henrijevih kmetskih avantura, tamo negde najesen ovim tempom.

edit – ok lazem, posle henrija ide verovatno stalker 2, pa avowed, pa mozda indy ili nesto trece, dakle South of Midnight tamo negde 2026 tbd… :sob:

1 Like

Meni lično igra nije dosadna bila. Možda jeste nekom koga baš ne zanima ni story ni lore ni ništa. Meni su tu origin stories od tih mitskih bića bile zanimljive, ima tu dosta toga što te može da vuče da igraš.

Ja volim uvijek da sprašim prvo kraću igru kad imam neku dilemu. SoM možeš da riješiš za 10-tak sati, te sve što si nabrojao su duže. Pogotovo STALKER gdje ti ne gine jedno 100 sati. :sweat_smile:

1 Like

Dosadno do bola, gameplay truba…

1 Like
2 Likes

Zavrsio sam igru. Definitivno ulazi u katetgoriju losijih igara koje sam odigrao do kraja. Mršava sedmica.

5 Likes

Završio igru. Interesantno da se meni igra jako svidela. Ne sećam se kad sam se ovoliko kosio sa generalnim recenzijama :thinking:, ali igra je narativno blago. Baš je usko povezujem sa Lost in Random i osećajem koji sam imao kad sam tu igru završio.
Čitava priča izgubljene/nove tkačice, zle bake i soma koji priča je vrlo bajkovita. Neko bi možda rekao da je igra previše DEI, ali igra ni trunku čari ne bi imala da nije toliko utkana u tapiseriju crne istorije. Ako izuzmem slabu i repetativanu borbu i iznenadan kraj, meni je ovo jaka 8.

6 Likes

Lagan skip.

2 Likes

Meni je kul što priče imaju southern gothic vajb.

3 Likes

Da, mene nazalost Lost in Random nije drzao, al i dalje se nadam da je ovde southern gothic vajb dovoljno jak da nas iznese do kraja.

Pokusao lidiji da pokazem trejler na gamepassu, al prvi minut krenuo mega-dosadan, raspravljaju se nesto 2 zene. Imas manje od 30 sekundi da zadrzis moju paznju, a oni ovako… kako ljudi ne umeju da naprave trejler pa to ti je. :roll_eyes:

Na kraju sam morao da premotam do scene sa dzinovskim somom, kazem lidiji, ignorisi ovo pre. Umesto da su lepo s tim otvorili, al eto kad ljudi ne znaju svoj posao.

(trejler za Blue Prince jos gori, taj sam morao da prekinem, al to je druga prica)