Zapoceta je nova kampanja (Bill-Zakon) zvana SOPA (Stop Online Piracy Act).
Stop Online Piracy Act - Wikipedia, the free encyclopedia
Ukratko zele da cenzurisu CEO internet,znaci ako neki sajt (Youtube,google,Facebook,wikipedia…)ima ikakve povezanosti (link,discription,file…)sa piraterijom ili necim slicnim piraterijom ce biti ili ugasen ili skroz cenzurisan.
Postoji i sansa da korisnici interneta koji daju informaciju koja ima imalo veze sa piraterijom zavrse u zatvoru.
Ovaj novi “zakon” treba da se pokrene uskoro (predvidjeni datum nisam nigde nasao),zato su se razne internet licnosti zdruzili i zakazan im je sastanak sa predstavnicima SOPA u Washingtonu.
SOPA ce i pokusati da se malo “poigra” sa samim kodom interneta,da bi pokusali da stvore sto vecu cenzuru,ali strucnjaci tvrde da ako to pokusaju,nasa sigurnost na internetu bice ugrozena.
Angry Joe:
Blistered thumbs:
Angry Joe PSA: Stop SOPA! – Blistered Thumbs (na dnu ima jos jedan interesantan klip)
American Censhorship:
Stop American Censorship
Primeticete da se svuda spominje Amerika ili United States. To ne znaci da ce samo Amerika biti ugrozena ovim zakonom.
Ako ovaj zakon prodje,postoje sanse da Xbox Republika bude ugrozena.
A da ne spominjem Xbox360iso.com
Dakle,da cujem vase misljenje,komentare…
I ako mislite da sam negde pogresio,ispravite me,jer sam ja za ovo sve saznao tek danas.