Naslov teme treba da bude Sony kupio,rasterao i ugasio bunđi
Lik što je napravio klip kao da nije pratio gaming industriju do sada.
Šta su očekivali, da će korona hiring bubble da traje zauvek?
Prvo što sam čuo od drugara, i tu se slažem, osetiće se odlazak Michaela Salvatorija, koji im je pravio odličnu muziku. Čak i za obično šetanje kroz zone, a kamoli kada krene boss fight u Destiny 2, imam osećaj da su ovako snimali:
Šta god mislili o igri, bila fail u mnogim aspektima ili ne, činjenica je da su do sad perfektno uboli muziku
Zbog? Kakav bubble? Da preras ljude koji su tu od početka, onog koji je napisao muziku za Halo i Destiny, i ženu koja je tu 30 godina koja je Halo logo napravila, oteraš ih pred kraj karijere.
Ali dobro to je kapitalizam, samo je profit bitan znamo svi to vec
Samo što je to Sony pa nema drvlje i kamenje na njih nego “reorganizacija”
Realno, Bungie je doneo ovu odluku. Promašili su očekivane rezultate za 45%. Lightfall je bio najpreorderovanija njihova ekspanzija ikada, ali se ispostavilo da je šuplja i dosta ljudi je napustilo igru. Zatim su najavili Final Shape i ovoga puta igrači nisu naseli pa je ova ekspanzija prošla najgore do sada u preorder fazi.
Postoje dva načina da se zaradi, a to je da prodaš više svojih proizvoda (teži put posebno kada ti je proizvod na istorijskom minimumu po zainteresovanosti korisnika) ili da skrešeš troškove a često je to smanjenje broja zaposlenih (brži put, nažalost).
I sad imaju tu situaciju da je novi content pomeren za pola godine, što znači da prodaješ i dalje igru koja slabo zanima publiku a potpuno novu igru si pomerio za 2025. Kontam da će sve biti ok ali se polomilo na leđima zaposlenih.
Ovaj bubble:
Ono što sam prvo napisao više se odnosilo na ostalih 98 ljudi, ne na te poznate što verovatno imaju po više desetina ponuda za posao i pre nego što se ovo desilo.
Salvatori i ta žena, pošto su tu već 30 godina, verovatno su imali masnu zaradu, što bi objasnilo što su dobili otkaze.
U svakom slučaju, ako su tu od Halo vremena, i njen i njegov talenat je bio protraćen sa D2. Igrao sam Destiny 2 duže vremena sa društvom, i ta igra je daleko od onoga što je mogla da bude. Verujem da će sa lakoćom naći naredno mesto gde će moći još više da zasijaju, ako već nisu.
Ček ček, procurelo je da je ona igra pod radnim nazivom ‘Matter’ otkazana u decembru 2020. Potpuno sam zaboravio da to uopšte postoji. Naime bio je ambiciozan projekat…
Kako uvek menadžment čuva svoju guzicu IAKO sve zavisi od ljudi koji rade na igrama.
#sonipropo
Ovi jači od ms,kupe studio da ga unište.
Da, MS to odmah ugasi po kratkom postupku
Gasenje Tango studija je glupost epskih proporcija, to niko nece uspeti da prevazidje.
Ovo je standardni cost cutting koji sirom industrije jos uvek traje, recesija i dalje galopira, nije ni za vest vise.
Aha sada je cost cutting, kada to MS uradi onda je propast u najavi (iako je isto cost cutting). Dali su 3.5 milijarde za Bungie koji će polako da se razvodni, ali ok, to je taj neki Sony menadžment koji svi toliko hvale, daj bože da naprave još cost cutting-a po ostalim studijima, jer recesija, mora korporacija da bude ok na prvom mestu.
Problem je što i jedni i drugi imaju para da zadrže sve zaposlene, ali kapitalizam diktira da ako brojke ne idu gore = ne valja posao. Pri tome, menadžment i investitori su na parazitskim pozicijama koje ne stvaraju nikakvu vrednost dok oni koji zaista prave vrednost bivaju tek tako otpušteni. Normalizujmo giljotiranje CEOs i milijardera, pa ćemo odatle lako .
Au bre koji im je, napastvuju gde stignu. Jel do kulture, gena, sta li. Mozda je tip osobe koja dogura do tako visokog mesta u studiju generalno previse agresivan pa je zato i dospeo tu gde je.
Kad smo vec kod toga, srbi svakakve mane imaju, al ne dobacuju zenama na ulici do tacke da se one brinu za svoju bezbednost, ko sto se desava na gomili mesta u americi.
Koji show lol