Snimanje video klipa pomocu laptopa (najbolji software)

Pozdrav drustvo… trebao bi snimiti jedan demo-video, prezentaciju seta iz klavijature, i potrebno mi je da se vidi sve sto se radi, ali i da bude kristalno cist ton. Ranije sam to snimao preko kucnog pc-a, a sada bi hteo preko laptopa. Povezao bi audio kablom direkt klavijaturu u laptop, a za video bi mi posluzila webcam sa laptopa… zanima me ima li neki program za integrisanu webcam da mogu jednostavno odrediti da mi kamera snima video, a audio source da bude taj ulaz u laptop? Ako neko zna koji program bi to mogao jednostavno uraditi, molim neka napise.

Camtasia za grebanje slike sa laptopa a snimanje preko web kamere zaboravi sem ako nemas neku web kameru +100$ za to koristi svoj telefon i posle ga prebaci.

Ne mora to da bude snimak ekstra kvaliteta, mislim na video. Vise mi je stalo do audio dela. Treba samo da se vidi koliko-toliko sta se desava. Kada sam imao kucni pc pre 6-7 godina, sve mi je zavrsavala neka webcam od 30€

Telefoni sad uglavnom imaju bolju kameru nego većina Web kamera.

Audio možeš preko Audacity da snimaš zvuk, mozda će raditi da snima preko priključka za mikrofon, samo ćeš verovatno morati malo da se zajebavaš sa podešavanjima, ali to je normalno.

Za kameru se slazem a audio snima i Camtasia pod uslovom da je povezana sa kompjuterom. Imas tamo podesavanja koji kodek i sl.slobodno stavi mp3 128 jer mislim da YT osakacuje audio zesce.