Smart home

Da li se neko interesovao za smart home? Sa danasnjim uredjajima, mislim da to vise ne bi trebalo da bude samo privilegija Bil Gejtsa nego dostupno svima.

Jedan primer koji nameravam da koristim. Kada je ipad ukljucen u struju, pozivas siri glasom i palis radio koji je preko blututa povezan sa zvucnicima. Danas postoji ogroman izbor zvucnika, wallmountova, standova… Samo ne znam kako da ugasim TuneIn radio. :?

Philips Hue moze da koristi obicne fasunge ali su sijalice, iako vrlo stedljive, skupe… dobija se sa njima wireless hub preko koga mozete kontrolisati do 90 sijalica, menjati boje, ima i app…

Pre neki dan, crko mi daljinski i otkrio da mogu upravljati tv-om sa mobilnim iako na njemu nemam IR port, preko mreze. Jedino ga ne pali i aplikacija ubija sa reklamama.

Sta jos moze? Xbox sa Kinectom bi se fino uklopio. Ne nesto preskupo, naravno. Ali po moguctvu umrezeno i upravljivo glasom/mobilnim.

Neki cheap video nadzor/security?

Okruzeni smo hi tech gedzetima ali oni nisu povezani i saplicemo se o kablove. Daljinski upravljac koji je izmisljen pre 40 godina je vrhunac pametnog doma i dalje. O robotima necu da pricam.

Vlado, nesto od toga mora u Man Cave. Da ne bude bas cave. :wink:

Smarthome industrija je polumrtva a toliko ima potencijala da mi dodje da pokrenem biznis.

Bacio si me u razmisljanje😕. Za sijalice znam ali nisam nigde video kod nas.
Planirao sam u neko dogledno vreme da AV resiver dvozonski(imam) povezem sa dva bezicna zvučnika koja su u planu za sobu kod klinca i da sve to povezem nekim smart daljincem kojim bi kontrolisao kompletnu tehniku koju posedujem plus rasveta, jos bolje bi bilo ukoliko postoji neka android aplikacija pa da sve ide preko htc Nexus 9 koji mi je u planu kada izađe

Ono kad klapnes rukama, pa se ugasi svetlo. U situacijama porodicnog nasilja, neocekivana tragikomedija. Ili seksa.

Vrh situacija :slight_smile: ja to sa sijalicom nisam istrazivao niti video ali verovatno je korisno implementirati u svakodnevni zivot.

Svakako bolje nego alternativa :smiley:

Nije u pitanju klepanje rukama, već na daljincu ili telefonu regulišeš jačinu i boju sijalice