Skyrim dolazi "samo" na jednom disku

U poodmakloj fazi trenutne generacije konzola, uopšte više nije čudno videti neki od AAA naslova da dolaze na više diskova. Nekad su to bili samo Japanski RPG-jevi, ali i igre koja nam stižu sa zapada polako dolaze na više diskova. Mass Effect 2, Castlevania, i kao poslastica za kraj LA Noire sa impresivna tri diska.

Naravno da je počelo govorkanje oko toga na koliko će diskova biti peti nastavak Elder Scrolls sage. ako uzmemo u obzir da je Oblivion koji je star 5 godina bio na jednom disku, a bethesda obećava mnogo bolju grafiku, više questova, dungeona, veći svet, normalno je bilo očekivati da će Skyrim doći na (minimum) dva diska. Međutim ispostavilo se da nije tako. Art Director Skyrim-a Matt Carofano je na ovogodišnjem PAX-u izjavio da će ceo Skyrim stati na jedan disk.

Da li to znači da je igra kratka? naravno da ne, možda jednostavno momci znaju svoj posao ili imaju neku opaku kompresiju :slight_smile:

Evo sličice kako izgleda otvorena kutija Skyrim-a i nek vas ne zavara onaj drugi disk, jer je reč o Making Of DVD-u

GOTY verzija ce verovatno biti na 2, kao i obicno,

Znaci Skyrim ce definitivno imati XGD3 u sebi… Nista cudno.

@antares
Pa cekaj bre, nije jos ni izasla igra, a ti vec pricas o GOTY verziji :slight_smile: Koliko ja znam treba da prodje godinu dana da bi se napravila GODY verzija. Zbog raznih dodataka tj. dlc.

Kako si zakljucio to za XGD3? A sto se tice GOTY, da, naravno, dok izadju expanzije pa dok Bethesda sve to lepo spakuje na 2 DVD :slight_smile:

Uze mi rec iz usta :wink:

Ogromna igra a na jednom disku, a XGD3 omogucuje vise mesta na disku.

Za jedan celi GB vise